Kies een regio

22 februari 2021

De inschrijvingen voor Popronde 2021 sluiten op 1 maart

Treed jij in de voetsporen van Gelderse acts als Waltzburg, Mr. Weazley en Paracetamøl?

De inschrijvingen voor Popronde 2021 sluiten op 1 maart! Wil jij komend najaar meedoen aan het grootste reizende showcasefestival van Nederland, en in de voetsporen treden van o.a. De Staat, My Baby, Rondé, Jeangu Macrooy, Chef’Special, Blaudzun, Kensington, Eut en Wies? Schrijf je dan nu in, en speel komend najaar (hopelijk) in clubpodia, kroegen, kerken, kledingwinkels en kapperszaken door heel Nederland!

Popronde is een landelijk reizend festival dat elk najaar in de periode van september tot en met november plaatsvindt in een 40-tal steden door het hele land. Van Leeuwarden tot Middelburg, van Venlo tot Alkmaar en van Deventer tot Den Haag, geen stad is veilig! In elke stad treden op één avond circa 35 opkomende Nederlandse bands en artiesten op bij een twintigtal podia. De deelnemende podia zijn o.a. cafés, galeries, platenzaken en kerken in het centrum van een stad.

Het reizende showcasefestival is een handig medium om toegang te krijgen tot optredens door het hele land. Je doet hiermee niet alleen veel handige contacten op, het is ook goed voor je tour- en speelervaring. De programmering is niet gebonden aan een muziekstijl. Van metal tot hiphop, van singer-songwriters tot drum ’n bass, van rock tot blues, bijna elk genre is vertegenwoordigd. Jaarlijks worden +- 140 bands uit de aanmeldingen geselecteerd. Onder andere de Gelderse acts Waltzburg, Mr. Weazley, Snow Coats, Disci X Lerrie, Paracetamøl en Foxlane gingen je al voor!

Hoe schrijf ik me in?

Aanmelden kan via het inschrijfformulier op de website van de Popronde. Hier vul je informatie in over jouw act, waarna je toegang krijgt tot de online omgeving. Hierin moet je vervolgens nog een aantal dingen invullen zoals je persfoto, je biografie en natuurlijk een aantal van je beste nummers! Verder kun je ook nog een bestand aanleveren met de plannen en ambities van jouw act. Dat plan is hartstikke waardevol om aan te geven waarom de selectiecommissie jouw act zou moeten selecteren. Misschien sluit de Popronde wel aan op een je aankomende releases?

🔸 Heb je tips nodig voor je Popronde inschrijving? Check dan dit handige artikel van muziekjournalist Jasper van Vught.
🔸 Heb je vragen? Klop vooral bij ons aan en mail je plan naar info@poppuntgelderland.nl, dan denken wij met je mee.
🔸 Tussen de IGTV’s op de Instagram van de Popronde staan een aantal Q&A’s met selectiecommissieleden waarbij je leert wat de Do’s & Don’ts zijn bij je Popronde inschrijving.

Popronde Tiendaagse

Hoewel 2020 natuurlijk ook voor de Poprondeselectie een rampjaar was, is het gelukt om een groot aantal acts toch nog te laten spelen tijdens de Pre-Parties, waarbij de Popronde in 37 steden alsnog live optredens konden faciliteren voor publiek. De Popronde zet nu in op een Tiendaagse, van 23 april tot en met 2 mei zodat de selectie van 2020 alsnog kan spelen. Verder mag de selectie van 2020 zich ook weer aanmelden voor 2021.

Hou voor verdere informatie over de tiendaagse de site en social media van de Popronde in de gaten!

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland