Kies een regio

25 juni 2023

7 internationale showcasefestivals geopend voor inschrijving

Wil jij de grens over met je act?
Foto: Edward Cisneros via Unsplash

Gedurende het jaar worden verschillende showcasefestivals georganiseerd. Op deze plekken spelen aanstormende acts zich in de kijker bij professionals en liefhebbers. Wil jij je speelveld uitbreiden en je act internationaal op de kaart zetten? Schrijf je dan op tijd in voor deze showcasefestivals! 

ESNS

Begin januari staat Groningen volledig in het teken van Eurosonic/Noorderslag. Maar liefst 4 dagen barst de binnenstad van optredens van Europese acts. Wil jij in 2024 deel uitmaken van het programma en in de voetsporen treden van acts als Hang Youth, Jungle By Night, Merol en Naaz? Meld je act dan uiterlijk 1 september aan en check ook zeker even onze tips voor je aanmelding!

Reeperbahn

Van 20 tot 23 september 2023 vindt in Hamburg de volgende editie van het Reeperbahn Festival plaats, één van Europa’s grootste showcasefestivals voor talentvolle acts. Voorgaande jaren stonden uit Nederland o.a. Son Mieux, Pitou, Haevn, Weval en Eefje De Visser op het programma. De inschrijving is open tot 11 augustus, maar wacht niet te lang!

The New Colossus

The New Colossus Festival in New York is één van de belangrijkste showcasefestivals in Amerika en richt zich vooral op indierock. Vanaf nu kun jij je kandidaat stellen voor een plaats op de affiche in 2024. Voor dit festival gelden een aantal voorwaarden, dus zorg dat je die hebt doorgenomen voor je je inschrijft.

MENT

In 2024 wordt het Sloveense showcasefestival MENT voor de tiende keer georganiseerd. Dit festival is een van de toonaangevende showcasefestivals en muziekconferenties in Midden- en Oost-Europa. Jij kunt onderdeel zijn van het programma als je je voor 1 september inschrijft en wordt geselecteerd.

FOCUS Wales

Verschillende Nederlandse acts stonden in het verleden al op het internationale showcasefestival FOCUS Wales. In 2024 kan jouw act deel uitmaken van het programma door je aan te melden via dit formulier.

Babel Music XP

Tot en met 17 juli 2023 kun jij je aanmelden voor een spot op Babel Music XP, een conferentie en festival in Marseille.

Folk Alliance International

De Folk Alliance International Conference is ’s werelds grootste bijeenkomst voor folkies. Het programma bestaat uit o.a. showcases, netwerkmomenten en panels. Om kans te maken op een plekje in het programma van het festival in Kansas meld je je act hier aan. Voor dit festival gelden een aantal voorwaarden, dus zorg dat je die hebt gelezen voordat je je act inschrijft.

Meer weten?

Wanneer je de stap naar het buitenland waagt is het zaak om goed voorbereid op pad te gaan. In dit Kennisbankartikel lees je er meer over, vind je nog meer  showcasefestivals en tips voor de financiering van je trip.

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland