Kies een regio

19 december 2019

Booster Festival maakt eerste namen bekend

Dit zijn de eerste geselecteerde artiesten uit ruim 170 aanmeldingen
Foto: Foxlane (door Valerie van Hazendonk)

De kersverse samenwerking van Booster Festival met Poppunt Gelderland heeft gezorgd voor een recordaantal aanmeldingen voor het showcasefestival en daarmee een stijging van ruim 50 procent vergeleken met vorig jaar. De programmeurs zijn begonnen met het selecteren van artiesten uit alle aanmeldingen, de complete line-up zal 1 maart 2020 bekend zijn.

De eerste geselecteerde acts voor de 7e editie van Booster Festival zijn:

Foxlane (Nijmegen): de livereputatie van deze indierockformatie heeft de laatste jaren zijn vruchten afgeworpen. Met hooks en herrie à la Foals en Shame wonnen ze de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland, kregen ze meer dan een miljoen streams met het nummer ‘Birmingham’ en waren ze een van de meest geboekte bands van de Popronde. Verwacht energie, rauwe gitaarriffs, opzwepende baslijnen en filosofische teksten.


Rixle Blue (Enschede): Rixle Blue is een liedjesschrijver, arrangeur, gitarist, zanger en producer. Hij kent zijn roots in de Nijmeegse jamsessie scene, waar hij zich jaren heeft kunnen ontwikkelen. Samen met zijn band probeert hij de ondefinieerbare wereld van glamour, euforie, humor, crime and sex te laten klinken.


Johnny Loves Me (Enschede): de 22-jarige rapper Jonathan Bergsma a.k.a. Johnny Loves Me stond afgelopen jaar in de finale van de Grote Prijs van Nederland en deed mee aan de Popronde Nederland. Met zijn veelzijdige stemgeluid en extreme eerlijkheid grijpt hij de aandacht en sleept hij mensen mee in zijn ‘swavy’ wereld.


Vault: deze band uit Hengelo laat zich inspireren door progressieve rock, classick rock en hardrock. Met hun nieuwe single Blindfolds Aside geven ze alvast een voorproefje op de debuut-ep die in 2020 uitgebracht zal worden.

Over het festival

Booster Festival is de plek waar nieuw Oost-Nederlands talent een podium krijgt en kennis kan maken met de gehele muziekindustrie van Nederland. Op de 4e van april staat het centrum van Enschede in het teken van de zevende editie van Booster. Met overdag de conferentie in ArtEZ conservatorium Enschede en ‘s avonds het drukbezochte showcasefestival in onder andere de zalen van Metropool Enschede, Concordia, de Grote Kerk en diverse kroegen.

Conference 

Muzikanten uit heel Nederland komen naar de conference van Booster, met workshops, seminars en demospreekuren op het programma. Talentenscouts zijn er om je muziek aan te horen, om mee te praten en om plannen door te spreken. Hiertussen zitten professionals uit de gehele Nederlandse popindustrie: boekers, managers, programmeurs, producers etc. Het dagprogramma wordt traditiegetrouw afgesloten met een borrel waar acts de kans krijgen om met alle aanwezigen te netwerken.

Showcasefestival 

’s Avonds staan de acts – die wellicht binnen een paar jaar de grote podia bestormen – in het centrum van Enschede. Hier staan de hard aan de weg timmerende bands, die gezien kunnen worden als een belofte vanuit het oosten van het land. Acts die voorheen op Booster speelden zijn onder andere Jeangu Macrooy, Mr. Weazley, Tricklebolt, The Grand East, Tape Toy en EUT.

Popprijs Overijssel

Tijdens Booster Festival wordt tevens de Overijsselse Popprijs uitgereikt. Afgelopen jaren werden deze gewonnen door onder andere: Snelle, the Cool Quest en Jeangu Macrooy.

De Booster showcases zijn gratis toegankelijk. De entree voor de conference is €7,50

Meer informatie

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland