Kies een regio

24 maart 2022

Dit maakten 9 acts tijdens corona in de Gelderse podia

Iedere artiest kreeg één dag een volledig uitgeruste lege zaal
Boter Bij De Vis in Estrado Harderwijk (Foto: Jan van der Kolk)

De afgelopen maanden stelden verschillende Gelderse podia hun zaal en faciliteiten beschikbaar zodat Gelderse artiesten ondanks de coronamaatregelen toch aan hun muziek konden blijven werken. Inmiddels hebben alle podia hun deuren weer geopend en is het programma weer van start gegaan. Een mooi moment om te kijken wat er in die periode is gemaakt.

Luxor Live

Het Arnhemse poppodium startte met de actie en gaf artiesten uit Gelderland de gelegenheid om op 15, 16 of 17 december hun droomplan te realiseren in de grote zaal van Luxor Live. Uit vele inzendingen werden BARTH., Miriam Moczko en Lebruce geselecteerd, zij mochten ieder gratis een dag gebruikmaken van het podium met professioneel licht en geluid.

Wat ze deden

🔸 De Edese pianist en producer BARTH. schoot videomateriaal voor singles van zijn debuutalbum en maakte van de gelegenheid gebruik om zijn liveshow met band te finetunen en te voorzien van een lichtplan.

🔸 Miriam Moczko nam een bijzondere liveversie op van haar nieuwe single Horizon, met een volledig vrouwenkoor. De single staat op haar debuutalbum Heimat dat uitkomt op 6 april. De livevideo is vanaf vandaag te bekijken:

🔸 Rapper en zanger Lebruce uit Beuningen nam de videoclip van zijn single Vaag op in Luxor Live:

GIGANT

Poppodium GIGANT in Apeldoorn stelde haar zaal beschikbaar aan de lokale deathmetalband The Lucifer Principle. Zij gingen op 13 januari aan de slag met het maken van opnames waarmee ze hun nieuwe materiaal en liveshow binnenkort gaan presenteren. Een voorproefje is te vinden op hun Instagram kanaal:

DRU Poppodium

Het Achterhoekse DRU Poppodium in Ulft volgde op 12 en 13 februari en gaf de zaal aan maar liefst drie acts. K-Lito, Timo van de Sande en Olaf Putker konden die dag in volledige podiumsetting aan hun muziek werken:

Estrado

Eind februari was de beurt aan Estrado in Harderwijk waar Boter Bij De Vis en FRATHOUSE het podium tot hun beschikking kregen.

🔸 FRATHOUSE werkte onder begeleiding van muzikale coach Wudstik aan het verfijnen van hun liveshow. Ze maakten o.a. een lichtplan, bepaalden de live setup en werkten aan de interactie onderling en met het publiek.

 

🔸 Het Nederlandstalige electropopduo Boter Bij De Vis nam in Estrado een livevideo op waarmee zij zich kunnen presenteren aan de Nederlandse muziekindustrie:

Astrant

Onder de noemer On Stage bood poppodium Astrant verschillende Gelderse acts de kans om op hun podium te werken aan hun muziek. Zo kregen o.a. Vain Louie, Ink Bomb en Alida begeleiding van professionele coaches in Ede. Inmiddels zijn de aanmeldingen voor de volgende ronde van On Stage geopend, geïnteresseerde acts kunnen zich hier aanmelden.

Wil jij op de hoogte blijven van dit soort kansen voor artiesten in Gelderland? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief! 

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland