Kies een regio

25 april 2024

8 acts krijgen een bijdrage uit Music Support Gelderland

Lees hier alles over hun plannen!
INDI

Bij Music Support Gelderland kunnen Gelderse muzikanten geld aanvragen om te investeren in hun muzikale carrière. Inmiddels zit de tweede ronde van 2024 erop en krijgen 8 acts een toekenning van Poppunt Gelderland en het Cultuurfonds. Lees hier alles over hun plannen!

Een commissie van muziekprofessionals bekeek alle 31 ingezonden plannen, waarbij muzikanten maximaal €1000 aan konden aanvragen. Rocco Hueting (De Staat, Cultuurfonds), Twan Spierings (Astrant Ede), Vanity Roxane (dj, Open Source Radio, The FemDem), Wim Koens (BRUT), Jeffrey Neijs (PowerPlug NL) en Niels Leferink (Luxor Live) selecteerden acht artiesten die klaar zijn voor de volgende stap.

ONEDEFINED

De Nijmeegse technoproducer Karim bracht de afgelopen jaren als ONEDEFINED tientallen tracks uit, met miljoenen streams. Nu is het tijd voor de volgende stap: meer dj-sets en livesets in Nederland en daar buiten. Hiervoor heeft hij nieuw beeldmateriaal nodig waarmee hij zich kan presenteren.

Bastian Steven

Bastian Steven maakt soulvolle pop waarmee hij de afgelopen jaren op verschillende (inter)nationale podia en in talloze playlists te horen was. De afgelopen jaren werkte de Arnhemmer aan een nieuw album, dat hij wil presenteren door middel van een professionele liveregistratie. Zo kan Bastian Steven zijn nieuwe materiaal in 2024 gericht naar buiten brengen.

Bastian Steven

INDI

INDI is een r&b/hiphop-artiest uit Arnhem. Ondanks haar jonge leeftijd is ze al haar hele leven bezig met het maken van muziek. Nu is ze klaar voor haar eerste release, waarvoor ze investeert in zangcoaching, een studiosessie met een producer en social media content.

INDI

Joshua Williams

De afgelopen tijd werkte Joshua Williams aan het vinden van zijn eigen sound. Nu hij deze heeft gevonden, wil hij zich presenteren aan publiek, pers en professionals. Van Music Support Gelderland ontvangt hij een bijdrage voor de mix, master en artwork van zijn nieuwe project.

Joshua Williams

Salar

Salar is een urban/pop-artiest uit Arnhem. Hij staat aan de vooravond van de release van een nieuw album. Voor dit album krijgt hij een bijdrage om de tracks op een professionele manier te laten mixen en masteren, zodat hij zijn producties naar een nieuw niveau kan brengen en zich vervolgens sterk kan presenteren.

Salar

Youth Reserve

Het Arnhemse synthpop-duo Youth Reserve maakt catchy songs met discobeats, groovende baslijnen en warme synthesizers. Dit jaar brengt het tweetal verschillende singles uit, waarvoor ze bij Music Support Gelderland een bijdrage hebben aangevraagd. Met dit bedrag financieren zij de mix, master, promotie en pitching van een van deze tracks om zich daarmee nog sterker te positioneren en hun achterban uit te breiden.

Youth Reserve

Ayya Ites

De Arnhemmer Ayya Ites is een opkomende reggae/dancehall-artiest met een duidelijke eigen stem. Momenteel werkt hij met verschillend producers aan een nieuwe EP die hij later dit jaar wil presenteren. Drie van deze tracks laat hij samenkomen in één videoclip, waarvoor hij een bijdrage van Music Support Gelderland ontvangt.

Ayya Ites

Neva Roman

Neva Roman is het soloproject van de Nijmeegse muzikant Toros Senan die na zijn studie in Istanbul, Barcelona en Eindhoven internationaal furore maakte met zijn gitaarspel. Nu werkt hij vanuit Nijmegen aan een nieuw album met bijbehorende livevideo’s, waarop hij zijn gitaargedreven improvisaties combineert met livesampling en -sounds.

Neva Roman

Meer info

Music Support Gelderland is een initiatief van Poppunt Gelderland en het Cultuurfonds Gelderland. Via dit fonds kun je een aanvraag indienen voor ondersteuning van je muzikale plannen. De huidige ronde loopt tot en met 25 juni 2024 via Sonar. Heb je vragen? Check de pagina over Music Support Gelderland of zoek ons op via e-mail of Instagram!

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland