Kies een regio

22 september 2022

7 acts krijgen een bijdrage uit Music Support Gelderland

Deze artiesten kunnen aan de slag met hun plan
Emma Luca

De vierde ronde van Music Support Gelderland zit er op! Uit ruim 30 aanvragen heeft de beoordelingscommissie 7 plannen geselecteerd van artiesten die de komende tijd met deze bijdrage écht een stap kunnen maken in hun muzikale carrière. Check ze hier!

Een commissie van professionals uit het muziekveld heeft alle 34 ingezonden plannen bekeken, waarbij artiesten maximaal €1000 konden aanvragen. Rocco Hueting (De Staat, Cultuurfonds), Twan Spierings (Astrant Ede), Vanity Roxane (dj, Open Source Radio, The FemDem), Wim Koens (BRUT), Jeffrey Neijs (PowerPlug NL) en Niels Leferink (Luxor Live) selecteerden zeven artiesten die klaar zijn voor de volgende stap.

Toekenningen vierde ronde

Leechfeast

De Nijmeegse doommetalband Leechfeast speelde in de afgelopen twaalf jaar meer dan 100 shows in 20 verschillende landen. Om hun aankomende release kwalitatief next level te brengen, gaan ze de samenwerking aan met internationale specialisten in hun niche zoals producer Greg Wilkinson, harpist Rouge.Ah en soundscape artist David Coen. Deze investering in sound opent de deur naar grotere labels waarmee de band haar bereik flink kan vergroten.

Leechfeast

 

Emma Luca

De Doetinchemse zangeres Emma Luca maakt moderne catchy discopop. Na haar afstuderen aan ArtEZ Jazz & Pop bracht ze in 2022 de EP ‘Discography’ uit, waarmee ze werd uitgenodigd bij nationale radiostations Q-music, 3FM en Radio 2 en op festivals als Bevrijdingsfestival Wageningen en Huntenpop. Om de toenemende aandacht van de radio, boekers en andere partijen uit de muziekindustrie vast te houden werkt Emma Luca aan een nieuwe EP en bijbehorende liveshow waarin ze haar opgedane ervaringen optimaal kan laten zien.

Emma Luca

 

The Stone Souls

De Americana-desert rockers van The Stone Souls uit Zevenaar bestaan pas sinds 2020, maar werken in rap tempo aan een flink repertoire. Het duo bracht twee albums uit, won meerdere awards van 3voor12 Gelderland en heeft inmiddels een team en band verzameld waarmee ook live stappen worden gezet. Songwriter Theodor Versteegen start binnenkort met schrijven aan het derde album, het slot van een drieluik en de opstap naar meer mogelijkheden om de internationale fanbase en livereputatie van de band in de Benelux uit te bouwen.

The Stone Souls

 

Bumble B. Boy

Wie of wat is Bumble B. Boy? Dat is zelfs voor de bezoekers van zijn show een mysterie. Bumble B. Boy is nog het beste te omschrijven als mislukte kinderentertainer die met zijn performances art-punk, musical, theater en multimedia storytelling mixt. In 2022 won hij de finale van de Roos van Nijmegen, speelde hij op Valkhof Festival en momenteel tourt hij door Nederland in de Popronde. Om zijn nieuwe publiek verder kennis met hem te laten maken, werkt hij aan een muzikale multimedia-kindershow waarin hij de kijker meeneemt in de bizarre wereld van Bumble B. Boy.

Bumble B. Boy

 

Jade Doe

Jade Doe is de artiestennaam van muzikant en producer Jade Langenberg, momenteel student aan ArtEZ Jazz & Pop in Arnhem. Ze bracht twee singles uit waarin ze voor het eerst haar alternatieve indie/r&b-geluid liet horen. Om deze sound te verdiepen en haar livemogelijkheden te vergroten werkt ze aan een videoclip bij haar aankomende single ‘Bad Connection’. Het nummer gaat over de drang om continu online gezien te willen worden, thematiek die ze samen met een team zal vertalen naar de videoclip.

Jade Doe

 

Sidney Shane

Sidney Shane is een bekende in het Arnhemse hiphopcircuit die naast zijn eigen carrière ook graag in de lokale scene investeert. Na de release van zijn vinyl Kwetsbaar met akoestische sessies werkt Sidney Shane aan een vervolg. Dit nieuwe album is een pleidooi voor de nieuwsgierigheid en het stellen van vragen in plaats van snel te oordelen. Om deze boodschap te verspreiden werkt hij aan featurings met bekende namen, organiseert hij een expositie met artwork bij de nummers en bundelt hij alle lyrics in een boek. De bijdrage van Music Support Gelderland zet hij volledig in voor zichtbaarheid van dit project.

Sidney Shane

 

Hey Team

Indierockband Hey Team bestaat sinds 2019 en bouwde in korte tijd veel fans op onder zowel luisteraars als de muziekindustrie. In 2020 en 2021 deed het viertal mee aan de covid-edities van Popronde, waar ze zowel tot OOR- als Never Mind The Hype-talent werden benoemd. Dit voorjaar dook de band de studio in voor nieuw werk waarvan de singles eind dit jaar uitkomen. De band investeert hierbij gericht in een professionele Europabrede promotiecampagne met een focus op het Duitssprekende deel, om hun speelkansen in dit gebied te vergroten.

Hey Team

 

Meer info

Music Support Gelderland is een initiatief van Poppunt Gelderland en het Cultuurfonds Gelderland. In 2022 is er €36.000 beschikbaar en zijn er 6 rondes waarin je als artiest een bijdrage van maximaal €1000 aan kunt vragen. Het aantal toekenningen per ronde is beperkt, daarom geeft de commissie iedere aanvrager gerichte tips en feedback aan de hand van de ingestuurde ideeën. Zo kun je vaak alsnog vooruit met je plannen.

Meer info

De eerstvolgende deadline is op 11 oktober. Heb je vragen? Check de pagina over Music Support Gelderland of zoek ons op via e-mail of Instagram!

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland