Kies een regio

28 september 2023

8 acts krijgen een bijdrage uit Music Support Gelderland

Dit zijn de toekenningen van de vierde ronde van 2023
Fee Aaij (Foto: Alina Timmerbeil)

Bij Music Support Gelderland kunnen Gelderse muzikanten geld aanvragen om te investeren in hun muzikale carrière. Inmiddels zit de vierde ronde van 2023 erop en krijgen 8 acts een bijdrage van Poppunt Gelderland en het Cultuurfonds. Hier lees je meer over hun plannen!

Een commissie van professionals uit het muziekveld heeft alle ingezonden plannen bekeken, waarbij artiesten maximaal €1000 konden aanvragen. Rocco Hueting (De Staat, Cultuurfonds), Stephan Beumer (Astrant Ede), Vanity Roxane (dj, Open Source Radio, The FemDem), Wim Koens (BRUT), Jeffrey Neijs (PowerPlug NL) en Niels Leferink (Luxor Live) selecteerden acht artiesten die klaar zijn voor de volgende stap:

Stridon

De Arnhemse dj en producer Stridon heeft een grote liefde voor deep house en andere EDM genres. Hoewel hij aan het begin van zijn muzikale carrière staat, wist hij met zijn eerste twee tracks al veel luisteraars te bereiken. Ook heeft hij een aantal samenwerkingen met grote namen uit de deep house scene op de planning staan. Om zijn skills uit te breiden en zijn carrière een impuls te geven, gaat hij coaching volgen bij producer Mark Otten.

Stridon

Nikki Milou

De 28-jarige Nikki Milou uit Twello is afgestudeerd aan de popacademie van ArtEZ. Met haar herkenbare, hese stem was ze actief bij covershows over heel de wereld en als topliner in de hardstyle scene. Nu is het tijd voor de volgende stap in haar carrière en focust Nikki zich op Nederlandstalige popmuziek met een flinke scheut energie, humor, blazers en entertainment.

Nikki Milou

Politie Warnsveld

De leden van Politie Warnsveld hebben maar één doel: lol maken. Maar, ze nemen deze onzin bloedserieus. Hun muziek omschrijven ze zelf als ‘loeiharde pret-ska en 80’s nederpop met een snufje balkanbeats’, geïnspireerd door bands als Doe Maar en Madness. Na hun eerste EP wil het gezelschap nu doorpakken met twee nieuwe singles, in samenwerking met een van de topproducers van Nederland.

Politie Warnsveld

Fee Aaij

Fee Aaij is een 18-jarige pianist, componist en bandleider die momenteel studeert aan ArtEZ Arnhem. Hoewel haar spel virtuoos is, omschrijft ze zichzelf liever als verhalenverteller. In haar conceptuele muziek combineert ze verschillende kunstvormen en genres, van jazz tot punk. Met de bijdrage van Music Support Gelderland kan ze haar debuutalbum  ‘I am The Joker’ voorzien van bijzonder artwork en haar volledige verhaal vertellen aan de wereld.

Fee Aaij (Foto: Alina Timmerbeil)

Ramon Wolf

Apeldoorner Ramon Wolf is internationaal vooral bekend in de drum and bass scene als Wolf Pax. Daarnaast brengt hij onder zijn eigen naam Nederlandstalig werk uit waarin hij zijn liefde voor taal kwijt kan. Momenteel werkt hij in zijn eigen studio aan zijn tweede EP ‘Openlijk Dicht’ waarvan de mix, master en artwork mogelijk gemaakt worden door Music Support Gelderland.

Ramon Wolf (Foto: Goos)

Olaf Putker & the Scenic Sound

De band rond Olaf Putker uit Zutphen wist zich met hun mix van americana en indierock in de kijker te spelen bij voorprogramma’s van onder andere Tricklebolt, Queen’s Pleasure en Jimmy Diamond. Nu werkt het viertal aan haar debuut-EP met de producer van Figgie, als opmaat naar een eigen release en deelname aan de Popronde in 2024.

Olaf Putker & the Scenic Sound

Cataleya

‘Waar een wil is, is een weg’ is een typische uitspraak voor Cataleya. Deze ambitieuze dame heeft zich in korte periode snel ontwikkeld met 9 tracks, 4 videoclips en shows bij o.a. Melkweg, Booster Festival en Zwarte Cross. Om haar flow vast te houden en nieuwe tracks te maken voor haar performances, wil Cataleya samenwerken met bekende producers uit de Nederlandse rap scene die passen bij haar sound.

Cataleya

Case Candy

Deze opzwepende funkband uit Nijmegen combineert female rap & zang met eigentijdse discogrooves. Het resultaat is een sound als een explosie in een banketbakkerij: verrassend, kleurrijk en smaakvol. Hoewel hun debuut-EP pas net uit is, maakt de band zich alvast klaar voor 2024. Met de opnames van een professionele videosessie bereidt Case Candy zich voor op een goed gevulde festivalagenda en deelname aan de Popronde in 2024.

Case Candy (Foto: Studio Trix)

Meer info

Music Support Gelderland is een initiatief van Poppunt Gelderland en het Cultuurfonds Gelderland. In 2023 is er in totaal €52.500 beschikbaar, verdeeld over 5 rondes. De huidige ronde loopt tot en met 14 november 2023 via Sonar. Heb je vragen? Check de pagina over Music Support Gelderland of zoek ons op via e-mail of Instagram!

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland