Kies een regio

12 oktober 2021

6 events om jouw muzikale carrière te boosten

Hier kun je direct aan de slag in oktober en november
Muzikantendag

De komende weken zijn er verschillende events waarmee je jouw muzikale carrière naar een volgend level kunt tillen. Hier kun je bijvoorbeeld andere muzikanten ontmoeten, professionals spreken, je plannen pitchen of nieuwe kennis opdoen. Wij zetten 6 tips voor je op een rij!

1. Schuum Muzikantencafé: Songwriting

Datum:    13 oktober – vanaf 19:30
Locatie:   Hubert, Nijmegen
Prijs:         Gratis, aanmelden verplicht

Hoe schrijf je samen met anderen, hoe creëer je een flow of hoe schrijf je een nummer onder tijdsdruk? Tijdens het eerstvolgende Schuum Muzikantencafé delen mediacomponist Rinus Aarts, de bandleden van Black Bottle Riot en songwriter Lea Kliphuis hun beste tips over songwriting. In drie sessies van 20 minuten ga je aan de slag met jouw vragen.

Schuum Muzikantencafé


2. Online Feedback Café: Publishing en Syncs

Datum:    donderdag 14 oktober – vanaf 16:00
Locatie:   Online
Prijs:         Gratis, aanmelding = vol

Het online Feedback Café staat deze editie in het teken van publishing en syncs. In een groepsgesprek met Karolien Mazereeuw-Coolen (Sony Music Publishing), Charlotte Stricker (CTM Publishing) en Tess Gaerthé (Cloud 9 Music) bespreek je actuele onderwerpen uit de sync-industrie en vragen over jouw eigen muziek. Aanmeldingen voor deze editie zitten inmiddels vol, maar houd onze kanalen in de gaten voor de volgende!

> Check het event


3. Begrotingsspreekuur oktober

Datum:    donderdag 21 oktober – vanaf 10:00
Locatie:   Driekoningenstraat 16, Arnhem
Prijs:         Gratis, aanmelden verplicht

Heb jij vragen over de begroting van een van je muzikale projecten? Hiermee kun je terecht bij het begrotingsspreekuur van Schakel025 en de Cultuur Academy! Expert Jessica de Jaeger is aanwezig om je praktisch op weg te helpen met tips over hoe je begroting eruit hoort te zien en fondsen die wellicht bij je project passen.

> Check het event

Foto: Lisa Maatjens


4. Muziek Meeting Achterhoek

Datum:    zaterdag 23 oktober – vanaf 12:00
Locatie:   Amphion Cultuurbedrijf, Doetinchem
Prijs:         Gratis, aanmelden verplicht

Achterhoek united! Tijdens de Muziek Meeting is er een vol programma met verschillende paneldiscussies over bijvoorbeeld boekingen, het regelen van optredens, social media voor artiesten en meer interessante onderwerpen. Ook is er een feedbackcafé waar je in gesprek kunt met diverse professionals en een afsluitende netwerkborrel.

> Check het event


5. No Man’s Land

Datum:   22 t/m 24 november
Locatie:  Online
Prijs:        €25

No Man’s Land is de jaarlijkse muziekconferentie voor artiesten, het kunstvakonderwijs, cultuur en de muziekindustrie. Het wordt georganiseerd door De Coöperatie in Utrecht en is dus erg geschikt om artiesten en professionals uit heel Nederland te ontmoeten! Het programma bestaat uit meer dan 40 crash courses, panelgesprekken, inspiratiesessies en showcases en is online te volgen via 5 kanalen. Drie dagen lang biedt het programma interactie met artiesten, muziekprofessionals en beleidsmakers via live Q&A’s, een-op-eensessies en de chat.

> Check het event


6. Muzikantendag

Datum:   zaterdag 27 november
Locatie:  Melkweg, Amsterdam
Prijs:        €17,25

Tijdens de Muzikantendag kun je meer te weten komen over de artistieke en zakelijke aspecten van het muzikantschap. Op het programma staan o.a. masterclasses en workshops van vooraanstaande artiesten en experts. Daarnaast kunnen muzikanten hun demo laten horen aan verschillende professionals van labels, boekingskantoren, media, festivals en podia. Daarnaast zijn er verschillende flitscolleges en panels waar je alle ins en outs kan leren van de muziekindustrie.

> Check het event


Altijd op de hoogte

Op de hoogte blijven van nieuwe events? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken onze tips in je inbox! De events kun je ook altijd terugvinden in de agenda op onze website. Zelf een event aanmelden kan via redactie@poppuntgelderland.nl.

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland