Kies een regio

3 november 2022

6 acts ontvangen een bijdrage van Music Support Gelderland

Deze Gelderse artiesten kunnen aan de slag met hun plan
Mboy (foto: Szaar)

De vijfde ronde van Music Support Gelderland zit erop! Uit alle aanvragen zijn 6 acts geselecteerd die met deze bijdrage de volgende stap kunnen maken in hun muzikale carrière. Check ze hier!

Een commissie van professionals uit het muziekveld heeft alle ingezonden plannen bekeken, waarbij artiesten maximaal €1000 konden aanvragen. Rocco Hueting (De Staat, Cultuurfonds), Luigi Mansi (Astrant Ede), Vanity Roxane (dj, Open Source Radio, The FemDem), Wim Koens (BRUT), Jeffrey Neijs (PowerPlug NL) en Niels Leferink (Luxor Live) selecteerden zes artiesten die klaar zijn voor de volgende stap.

Toekenningen vijfde ronde

EVAN

Evan Özdemir is een singer-songwriter uit Arnhem. Samen met artiest Collin Hoeve werkte hij aan akoestische liedjes over zijn transitie van vrouw naar man, waarmee hij anderen wil inspireren zichzelf te zijn. Dit persoonlijke verhaal vertelt hij in 4 singles, die hij met de bijdrage van Music Support Gelderland kan voorzien van professionele mastering en strategische promotie.

Evan

Sandra Vriese

Zangeres Sandra Vriese uit Hummelo is klaar om haar eigen geluid te laten horen. Na jarenlange ervaring in coverbands en een operatie aan haar stembanden vond ze haar stem opnieuw uit en begon ze met het schrijven van eigen werk. Dat resulteerde in de EP ‘Won’t Stop’ waarvan ze de tweede single ‘Together Strong’ voorziet van een videoclip in aanloop naar de releaseshow in Willemeen.

Sandra Vriese

Mboy

Mboy is de artiestennaam van de ambitieuze rapper Job Mboyo uit Wageningen. Naast zijn rechtenstudie maakt hij onderdeel uit van De Nieuwe Notie en is hij zijn liveshow aan het perfectioneren. Hij hoopt op korte termijn bij 101 Barz aan heel Nederland te kunnen laten zien wie hij is. Daar werkt hij stap voor stap naartoe door consistent te releasen en een sterk portfolio op te bouwen.

Mboy (foto: Szaar)

Diggeth

De Achterhoekse metal-‘n-roll-formatie Diggeth werkt al heel wat jaren aan haar carrière. Met resultaat: de band gaat dit najaar op tour door Europa met The Skull (USA) en brengt een dubbelalbum uit via No Dust Records en Suburban Records. Een sterk momentum dat de band inzet om de Duitse markt aan te boren en toe te werken naar een tour door Amerika in 2023.

Diggeth (foto: Maaike Ronhaar)

LODYNE

LODYNE is een nieuwe driemansformatie uit Arnhem met leden van 3000 PIECES, Natives of the Crooked Cage en Chauffeur. Hun muziekstijl is geïnspireerd door emo, grunge, post-hardcore en shoegaze. Rauwe emoties, verpakt in muzikaal geweld. Na de release van hun eerste EP werkt LODYNE aan een opvolger waarmee ze zich door eigen shows en deelname aan de Popronde 2023 op de kaart willen zetten in de harde alternatieve scene.

LODYNE

Cloudsurfers

Er was afgelopen jaar geen festival te vinden waar garage-fuzz-punkband Cloudsurfers niet speelde. Na succesvolle deelname aan de Popronde 2021 maakte de band een zegetocht langs Eurosonic/Noorderslag en grote festivals als Dauwpop, Paaspop, Vestrock en Into the Great Wide Open. In 2023 presenteert de band haar tweede album waarmee ze toewerkt naar een internationaal podium. Om ook het artwork next level te brengen, gaat Cloudsurfers samenwerken met de Zuid-Afrikaanse vormgever Simon Berndt die eerder werk maakte voor Levitation, Endless Daze en PsychNight.

Cloudsurfers

Meer info

Music Support Gelderland is een initiatief van Poppunt Gelderland en het Cultuurfonds Gelderland. In 2022 is er €36.000 beschikbaar en zijn er 6 rondes waarin je als artiest een bijdrage van maximaal €1000 aan kunt vragen. Het aantal toekenningen per ronde is beperkt, daarom geeft de commissie iedere aanvrager gerichte tips en feedback aan de hand van de ingestuurde ideeën. Zo kunnen artiesten vaak alsnog vooruit met hun plannen.

Meer info

De eerstvolgende deadline is op 22 november. Heb je vragen? Check de pagina over Music Support Gelderland of zoek ons op via e-mail of Instagram!

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland