Kies een regio

30 juni 2022

6 acts krijgen een bijdrage van Music Support Gelderland in ronde 3

Deze artiesten kunnen aan de slag met hun plan
Mother Deer

Bij Music Support Gelderland kunnen Gelderse muzikanten geld aanvragen om te investeren in hun muzikale carrière. Inmiddels zit de derde ronde van 2022 erop en krijgen 6 acts een bijdrage van Poppunt Gelderland en het Cultuurfonds voor hun plan. Check ze hier! 

Een commissie van professionals uit het muziekveld heeft alle 31 ingezonden plannen bekeken, waarbij artiesten maximaal €1000 konden aanvragen. Rocco Hueting (De Staat, Cultuurfonds), Twan Spierings (Astrant Ede), Vanity Roxane (dj, Open Source Radio, The FemDem), Wim Koens (BRUT), Jeffrey Neijs (PowerPlug NL) en Niels Leferink (Luxor Live) selecteerden zes artiesten die klaar zijn voor de volgende stap.

Toekenningen derde ronde

Lebruce

Lebruce is de muzikale identiteit van Bruce Maurits uit Beuningen. In 2021 bracht hij zijn eerste Nederlandstalig werk uit, dat ook op de Belgische radio werd gedraaid. Hij belandde in het voorprogramma bij Gers Pardoel in de Antwerpse Lotto Arena waar hij kennismaakte met producer Rowan Smeets van o.a. Pardoel en Flemming. Samen met hem werkt Lebruce aan een tweede Nederlandstalige EP om zijn dansbare mix van hiphop, EDM en pop naar een nog breder publiek te brengen.

Lebruce

Viccens

De Nijmeegse Viccens beweegt zich al jaren succesvol in de hiphopscene, waar hij naast zijn eigen muziek ook meer dan 100 clips maakte als videoclipregisseur. Zijn opgedane expertise en netwerk bundelt hij in zijn nieuwe project Extravaganza, dat een totaalbeeld geeft van zijn diverse sound en flows. Met de bijdrage van Music Support Gelderland voorziet hij een van de tracks met een hoogwaardige en absurdistische videoclip waarmee hij de standaard beeldtaal van de hiphopscene doorbreekt en zijn positionering als artiest versterkt.

Viccens

No Breakfast Goodbye

No Breakfast Goodbye is een in 2019 opgerichte skate/poppunkband, gevormd door muzikanten die eerder speelden in bands als Bandito, Through The Struggle en The Soultrappers. Met producer Noah Grim voorziet de band twee van hun nieuwe nummers van een moderne productie die past bij het ‘in your face’-karakter van de muziek. Samen met professionele videoclips zorgt dit voor een stevige presentatie van hun nieuwe werk en bezetting, in opmaat naar een volledig album en beoogde deelname aan de Popronde in 2023.

No Breakfast Goodbye

Boter Bij De Vis

De muziek van Nederpopduo Boter bij de Vis uit Arnhem en Scherpenzeel kenmerkt zich door dromerige synths, afwisselende gitaar en dansbare beats met poëtische teksten. Na drie singles werkt het duo aan haar debuutalbum waarvan ze de eerste singles zullen presenteren tijdens hun tour door Nederland met de Popronde dit najaar, waarna de albumrelease plaatsvindt in 2023.

Boter Bij De Vis

Antillectual

De Nijmeegse band Antillectual draait al een tijd mee in de top van de Europese punkrockwereld. Na een gedwongen pandemiepauze is de band klaar voor een frisse start met een nieuw album in 2023. Deze plaat wordt voor het eerst volledig in eigen beheer uitgebracht om naast muzikale vooruitgang ook meer financiële zelfstandigheid te krijgen. Met hulp van een gerenommeerde perspromotor wordt het album onder de aandacht gebracht in Duitsland, de grootste muziekmarkt in de buurt en de gateway naar de rest van Europa.

Antillectual

Mother Deer

Mother Deer is een gloednieuw kwartet uit de Achterhoek in de traditie van Crosby, Stills, Nash & Young, Simon & Garfunkel en Venice. Om hun aankomende debuut-EP de gewenste sound te geven, schakelt het viertal voor de opnames de hulp in van een extra drummer en pedalsteel-gitarist. Daarnaast werkt Mother Deer samen met een videograaf aan een professionele clip voor de eerste singlerelease dit najaar.

Mother Deer

Meer info

Music Support Gelderland is een initiatief van Poppunt Gelderland en het Cultuurfonds Gelderland. In 2022 zijn er zes rondes waarin je als artiest een bijdrage van maximaal €1000 aan kunt vragen, de eerstvolgende deadline is op 30 augustus. Heb je vragen? Check de pagina over Music Support Gelderland of zoek ons op via e-mail of Instagram!

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland