Kies een regio

19 mei 2022

5 subsidiedeadlines voor mei en juni

Check hier welke fondsen er zijn voor jouw plannen

Je barst van de muzikale plannen! Daar komt een flink kostenplaatje bij kijken. Gelukkig zijn er in de maanden mei en juni een aantal fondsen waar jij een aanvraag kan doen voor shows, videoclips, studiotijd of andere plannen. Sommige hiervan zijn tijdelijke steunfondsen i.v.m. corona, dus mis ze niet!

NORMA Boosterfonds 

Met het Boosterfonds wil NORMA op een laagdrempelige manier uitvoerende podiumkunstenaars een extra financiële booster geven voor toekomstige optredens. Met een bijdrage uit het Boosterfonds kunnen gerelateerde kosten als (extra) repetities, reiskosten, zelfstudie of promotie van shows worden betaald. 

Opent: 10 mei
Deadline:
31 mei
Voorwaarden:
NORMA

Music Support Gelderland

Ook de deadline voor de 3e ronde van Music Support Gelderland (MSG) komt er weer aan. MSG is een fonds opgezet door het Prins Bernhard Cultuurfonds en Poppunt Gelderland voor Gelderse acts. De regeling is bedoeld voor ambitieuze artiesten, van producer tot metalband en van singer-songwriter tot hiphopcollectief. Je kunt tot maximaal €1000,- aanvragen voor een investering die jou duidelijk naar een volgende stap in je muzikale carrière helpt.

Opent: doorlopend
Deadline:
7 juni
Voorwaarden: 
Music Support Gelderland

Sena Muziekproductiefonds

Ben je professioneel muzikant en wil je je muziek digitaal of fysiek uitbrengen, maar mis je de financiële middelen? Dan is het Sena Performers Muziekproductiefonds wat voor jou! Een hoop Gelderse artiesten gingen je al voor en delen hier hun tips.

Opent: 21 maart
Deadline:
19 juni
Voorwaarden: SENA Muziekproductiefonds

Investeringsfonds Muziek 

Nederlandse componisten, tekstschrijvers en uitgevers van muziek kunnen een aanvraag doen bij het Investeringsfonds Muziek. Het fonds is een initiatief van Buma/Stemra met medewerking van het Ministerie van OCW en is bestemd voor de ontwikkeling van nieuwe muziek en/of nieuwe exploitatie van bestaande muziek.

Opent: 23 mei– 12.00
Deadline:
7 juni – 12.00
Voorwaarden: Investeringsfonds Muziek

Steunfonds Muzikantendag

Het Steunfonds Muzikantendag is een werkbijdrage voor jonge makers – muzikanten die hun eigen nummers schrijven – die ondersteunt bij de creatie, vastlegging en/of uitvoering van nieuw werk. Er zijn werkbijdragen van €5.000,- beschikbaar voor jonge makers. De bijdrage is bedoeld voor muzikanten die hun eigen muziek maken, uitvoeren, zijn afgestudeerd aan een muziekopleiding óf al de nodige ervaring hebben opgebouwd.

Opent: 21 mei
Deadline: 20 juni
Voorwaarden: Steunfonds Muzikantendag

Tips

🔹 Begin op tijd met het schrijven van je aanvraag, het duurt altijd langer dan verwacht.

🔹 Tips voor jouw subsidieaanvraag vind je in onze kennisbank.

🔹 Kom je er niet uit? Je mag ons altijd een concept van je aanvraag sturen ter feedback, zorg wel dat je dit ruim voor de deadline doet.

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland