Kies een regio

20 juni 2024

5 artiesten uit Oost-Nederland geselecteerd voor de Summerschool

Zij gaan een weekend lang, onder begeleiding van coaches, aan de slag met hun persoonlijke ontwikkelvraag
JANE DOE (Foto: Jurre Nieuwenhuis)

De Basis organiseert deze zomer weer een Summerschool voor (regionaal) muzikaal talent. Van 21 t/m 23 augustus verwelkomt De Basis vijf acts om aan de slag te gaan met hun persoonlijke, artistieke ontwikkelvraag. Denk hierbij aan het aanscherpen van je liveshow, het schaven aan demo’s in de repetitieruimte of het uitpluizen van mooie harmonieën in de samenzang.

De volgende acts zijn door een selectiecommissie uit 19 aanmeldingen uitgekozen en gaan eind augustus aan de slag met professionele coaches uit de Nederlandse muziekindustrie.

Lateesha

Lateesha

Lateesha valt met de deur in huis. “Ik wil niet je anker zijn, want als we dan toch eerlijk zijn: jij was dat ook nooit voor mij” De conclusie van haar debuutsingle ‘niet mijn taak.’ waarin ze alles tegen haar moeder zegt wat ze nooit heeft durven zeggen en waarin haar tiktokvolgers haar achtergrondkoor zijn. Zonder opsmuk en met de billen bloot schrijft en produceert ze Nederlandse songs over groter worden en alle uitdagingen die daarbij komen kijken. Soms sassy, soms sad; soms een diva en soms jankend in haar bed. Kracht en kwetsbaarheid komen samen in elektronische pop/R&B songs die geïnspireerd zijn door powervrouwen als RAYE en Tabitha.

Viccens

Viccens

Viccens is een artiest en multi-talent uit Nijmegen die bekend staat om een unieke, kleurrijke en uiteenlopende muzikale stijl en energieke live optredens. Zijn shows zijn doordrengt van zware 808’s, ontlading, humor, en souplesse. Viccens is niet op z’n mond gevallen en pakt de aandacht met z’n woordkeuze en harmonieuze autotuned vocals, ook live brengt hij deze experience. Zijn single “IK WIL EEN PORSCHE” zorgde vorig jaar online en offline voor veel herkenbaarheid en buzz.

Met zijn nieuwste project “Extravaganza” laat hij weten dat hij zijn eigen regels volgt en je niet om zijn creatieve visie heen kunt. Het is een 10 tracks tellende eclectisch project dat de titel eer aan doet. Het is 1 grote Extravaganza (oftewel buitensporigheid.)

FAMKE

FAMKE (Foto: Anouk Gerritsen)

FAMKE maakt Nederlandstalige Rockpop, biedt een thuis voor mensen met een dikke huid, maar een zacht hartje en voelt zich het muzikale liefdeskind van Thom Yorke en Billie Eilish. Live is FAMKE een vijfkoppige band die een intimiteit creëert waarin kwetsbaarheid iets schitterends is. Muzikale inspiraties zijn onder andere Björk, Radiohead en Billie Eilish.

Spoet

Spoet (Foto: Jan Arndt)

Spoet is een Nederlandstalig muziekduo, voorheen bekend als Turbid Milk, bestaande uit Doortje Winter en Eva Heijne. Hun muziek klinkt als een mix van funky pop en kleinkunst met een donker randje. Zo zingen ze over moeilijke katers, relatieflaters en confetti consequenties. De twee ontmoetten elkaar veertien jaar geleden in de brugklas van de middelbare school in het Groningse Stadskanaal. Sinds 2016 zijn ze officieel een duo en reizen ze stad en (platte)land af om op alle denkbare plekken hun muziek ten gehore te brengen. Zo stonden ze in de afgelopen jaren op onder andere plekken als Bevrijdingsfestival Overijssel, Stukafest Zwolle, Theater Geert Teis, poppodium Hedon en Burgerweeshuis.

Jade Doe

JANE DOE (Foto: Jurre Nieuwenhuis)

Het woordenboek omschrijft Jane Doe als ‘Een hypothetische gemiddelde vrouw.’ Dat is ook waar de artiest Jade Doe haar naam aan te danken heeft: Haar teksten zijn herkenbaar voor de gemiddelde vrouw en interessant voor iedereen die ooit de behoefte heeft gevoeld om iemands dagboek te lezen. In haar muziek giet ze jazzakkoorden en melodieën in popvorm met pakkende hooks.

De Summerschool wordt mede mogelijk gemaakt door productiehuis BRUT, De Basis, Doornroosje, ArtEZ conservatorium Enschede en Poppunt Gelderland en Gemeente Nijmegen.

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland