Kies een regio

4 mei 2021

4 Gelderse acts zijn geselecteerd voor Popronde 2021

Deze acts uit Gelderland doen mee aan het rondreizende festival

Popronde heeft de selectie voor de editie van 2021 bekendgemaakt. Uit meer dan 650 inschrijvingen zijn 101 talentvolle acts geselecteerd die dit najaar deelnemen aan het grootste reizende festival van Nederland. Onder de gelukkigen bevinden zich 4 Gelderse acts: Abel, Cloudsurfers, Hey Team en Power To The Pipo. We lichten ze hier voor je uit, maar zorg vooral dat je ze dit najaar live gaat checken!

Vanaf zaterdag 11 september trekt de Popronde karavaan het land door, hopelijk als vanouds met optredens in poppodia, theaters, kroegen, kerken, kledingwinkels en kapperszaken.

Abel

De 23-jarige Arnhemmer Abel bracht eerder samen met Lennycan het project Up&Away uit, maar vindt het nu tijd om op eigen benen te staan. Dit najaar verschijnt zijn debuut EP  met track die zich het best laten omschrijven als een kwetsbaar maar krachtig geheel over liefde, verandering en volwassen worden. De eerste single verschijnt nog voor de zomer, dus houd Abel in de gaten!

> Abel

Cloudsurfers

Deze Nijmeegse surf-garage-punkband bracht afgelopen maart hun debuutalbum “Don’t Know What Hit Me” uit, wat vol staat met een gevaarlijk lekkere mix van zonnige surf en stevige punk. Verwacht tijdens hun shows dit najaar manische gitaarpassages en grungy vocals die worden voortgestuwd door een vlammende ritmesectie.

> Cloudsurfers

Hey Team

Dit viertal uit Nijmegen omschrijft zichzelf als “Een onwaarschijnlijke samenkomst van vier ervaren muzikanten, uit verschillende hoeken van de muziek-scene: van underground DIY bands die overal behalve op de maan getourd hebben, tot wat bekendere acts die op de radio te horen zijn geweest.” Afgelopen jaar maakten ze ook al deel uit van de selectie, maar dit najaar krijgen ze echt de kans om te laten zien wat ze in huis hebben!

Power To The Pipo

Power to the Pipo bracht in 2018 hun debuutalbum uit in een volle Melkweg en is sindsdien uitgegroeid tot een populaire live act. In die jaren speelde de band meer dan honderd optredens door het hele land, soms in de basisbezetting, soms met gastartiesten als Hans Dulfer of Anton Goudsmit. Afgelopen jaar namen ze een album op, wat ze tijdens Popronde zullen uitbrengen. Bereid je dus voor op een aantal te gekke releasefeestjes!

> Power To The Pipo

Bekijk de volledige selectie op www.popronde.nl.

Popronde strijkt in Gelderland neer op:

– 11 september (Nijmegen)

– 17 september (Apeldoorn)

– 30 september (Wageningen)

– 17 oktober (Harderwijk)

– 22 oktober (Doetinchem)

– 24 oktober (Zutphen)

– 29 oktober (Arnhem)

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland