Kies een regio

3 mei 2022

14 Gelderse acts zijn geselecteerd voor Popronde 2022

Deze artiesten gaan dit najaar op tour door Nederland
Popronde 2021 (foto: Jessie Kamp)

Op 3 mei werd de Popronde selectie van 2022 bekendgemaakt tijdens een live uitzending van 3voor12 radio op 3FM. Uit ruim 900 inschrijvingen zijn 100 talentvolle acts geselecteerd die dit najaar deelnemen aan het grootste rondreizende festival van Nederland. Onder de gelukkigen bevinden zich maar liefst 14 Gelderse acts. We lichten ze hier voor je uit, maar ga ze dit najaar vooral live checken!

Van zaterdag 10 september tot en met 26 november trekt de Popronde-karavaan door het hele land met optredens in poppodia, theaters, kroegen, kerken, kledingwinkels en kapperszaken. Uit Gelderland zijn geselecteerd:

all dogs go to heaven (Velp), BARTH. (Ede), Boter bij de Vis (Arnhem), Bumble B. Boy (Nijmegen), Cirrus Minor (Arnhem/Groningen), Rats and Daggers (Wageningen/Utrecht), Emile Lagarde (Winssen), Hugo Remmen (Arnhem), Luc Pustjens (Nijmegen), Penvriend (Arnhem), Radeloos///Ziedend (Nijmegen), Shaemless (Nijmegen), Tygo Ulta (Arnhem) en Wasted Youth Club (Arnhem).

Meer over de acts:

all dogs go to heaven

all dogs go to heaven

 

all dogs go to heaven uit Velp maakt rauwe, melancholische akoestische liedjes met veel gevoel voor melancholie. Zijn wortels liggen in de hardcore-punk, vermengd met dromerige melodieën en oprechte teksten.

BARTH.

BARTH.

 

Met zijn neoklassieke composities creëert de Edese pianist BARTH. ruimte even tot rust te komen in een wereld vol haast. Dit najaar verschijnt zijn debuutalbum dat hij zal presenteren in Cultura en waarvan hij tot die tijd iedere maand een single uitbrengt.

Boter bij de Vis

Boter bij de Vis (Foto: Kelly Alexandre Fotografie)

 

De muziek van Nederpopduo Boter bij de Vis uit Arnhem kenmerkt zich door dromerige synths, gitaar en stevige dansbare beats. Dat resulteert de ene keer in elektronische, alternatieve rock en de andere keer in akoestische luisterliedjes, maar altijd met eerlijke en poëtische teksten.

Bumble B. Boy

Bumble B. Boy (Foto: Stef Bulten)

 

Nijmegenaar Bumble B. Boy is een kinderfeest-entertainer die zich voor het eerst in de Nederlandse muziekscene stort met een honingzoete mix van ritmische punkbeats en grillige popmelodieën.

Cirrus Minor

Cirrus Minor

 

Vernoemd naar een gezonken zeilboot is de naam van de band Cirrus Minor (letterlijk vertaald kleine wolk) vrijwel het tegenovergestelde van de muziek die de drie uit Groningen en Arnhem afkomstige mannen maken. Verwacht stevige riffs, stomende ritmes en een stevige dosis fuzz!

Emile Lagarde

Emile Lagarde (foto: Elske Nissen)

 

Emile Lagarde verruilde zijn stadse appartement voor een eenvoudige yurt in de natuur. De elektronische muziek die hij produceerde als Sun Shy Boy veranderde geleidelijk mee naar een meer akoestische sound met eigenzinnige Nederlandstalige teksten. De EP waarop hij deze nieuwe klanken samen met producer Simon Akkermans vast heeft gelegd zal dit najaar het licht zien.

Hugo Remmen

Vocalist en producer Hugo Remmen maakt deel uit van het in Arnhemse muziek- en kunstcollectief KlokPack6ix. Zijn muziek is te beschrijven als een combinatie van noisehop, hyperhop en postpunk. Zijn liveshows barsten van de energie, het zweet en piepende oren. Dat belooft wat voor Popronde!

Luc Pustjens

Luc Pustjens (Foto: Laure Haverkort)

 

Met zijn uitgebreide live setup maakt de Nijmeegse producer Luc Pustjens duistere techno met een hoog melancholisch karakter. Begin dit jaar werd hij geselecteerd voor Nieuwe Electronische Waar en verscheen zijn eerste EP Better Days Lie Ahead.

Penvriend

Penvriend (Foto: Romy van Hal)

 

Het Arnhemse duo Imre en Twan schrijft samen liedjes als Penvriend. De combinatie van de gedetailleerde vertelkunst van Imre, en Twan die juist met weinig woorden veel weet te zeggen resulteert in folky liedjes die door je hoofd blijven spoken.

Radeloos///Ziedend

Radeloos///Ziedend (Foto: Fraukje van Burg)

 

Radeloos///Ziedend heeft een mix van crustpunk, black metal en powerviolence ontwikkeld. Het Nijmeegse vijftal speelt rauwe, meedogenloze beukherrie op tempo, waarbij ook het publiek wordt uitgenodigd om flink gas te geven.

Rats and Daggers

Rats and Daggers

 

Rats and Daggers laat zich inspireren door de rauwe emoties van IDLES, de sex appeal van Queens of the Stone Age en de totale wanorde van Amyl & the Sniffers. Het powertrio uit Wageningen en Utrecht houdt daarmee het midden tussen heavy en punk. In 2022 staan ze in de finale van Clash of the Titans en Booster Festival en brengen ze hun eerste EP uit.

Shaemless

Shaemless (Foto: Kirsten Heskamp)

 

Shaemless is een vierkoppige postpunkband uit Nijmegen. De jeugdvrienden laten zich inspireren door bands als The Stooges en The Birthday Party, wat terug te horen is op het debuutalbum wat afgelopen februari verscheen.

Tygo Ulta

Tygo Ulta (Foto: Axel Sypkens Smit)

 

Tygo Ulta bestaat uit Arnhemmers Jelle Schoneveld en Olaf Kroon die de limieten van door beats gedreven muziek wil verkennen. Op hun recent uitgebrachte EP Supersuit maken ze gebruik van analoge synthesizers om de grenzen tussen muzikale genres te laten vervagen.

Wasted Youth Club

Wasted Youth Club (Foto: Anna Wetzel)

 

Het Arnhemse viertal van Wasted Youth Club laat zich inspireren door bands als FIDLAR, Together Pangea en Ty Segall. Begin april zette Wasted Youth Club een overtuigende show neer op Booster Festival, tijdens Popronde zullen ze dit ongetwijfeld dunnetjes over doen.

Bekijk de volledige selectie op www.popronde.nl.

Popronde strijkt in Gelderland neer op:

– 10 september (Nijmegen)

– 16 september (Apeldoorn)

– 29 september (Wageningen)

– 16 oktober (Harderwijk)

– 21 oktober (Doetinchem)

– 23 oktober (Zutphen)

– 28 oktober (Arnhem)

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland