Kies een regio

25 mei 2023

10 acts ontvangen een bijdrage van Music Support Gelderland

Lees hier meer over hun plannen
Yaomi-Aimée (Foto: Eva Prayce)

Bij Music Support Gelderland kunnen Gelderse muzikanten geld aanvragen om te investeren in hun muzikale carrière. Inmiddels zit de tweede ronde van 2023 erop en krijgen 10 acts een bijdrage van Poppunt Gelderland en het Cultuurfonds. Hier lees je meer over hun plannen!

Een commissie van professionals uit het muziekveld heeft alle ingezonden plannen bekeken, waarbij artiesten maximaal €1000 konden aanvragen. Rocco Hueting (De Staat, Cultuurfonds), Twan Spierings (Astrant Ede), Vanity Roxane (dj, Open Source Radio, The FemDem), Wim Koens (BRUT), Jeffrey Neijs (PowerPlug NL) en Niels Leferink (Luxor Live) selecteerden tien artiesten die klaar zijn voor de volgende stap.

Kalibiboy D

Kalibiboy D staat nog maar aan het begin van zijn carrière, maar werkte al met bekende namen als Fraasie, Justice Toch en Jack. Na het creëren van zijn eigen sound en het uitbrengen van meerdere singles is de artiest uit Geldermalsen klaar voor de volgende stap: zijn debuut-EP. Hierop zingt hij over persoonlijke gebeurtenissen in de afgelopen jaren en geeft de rapper zichzelf meer dan ooit bloot.

Kalibiboy D

SHAMZON

Het Nijmeegse collectief SHAMZON combineert Arabische muziek met westerse dance tot een sprankelend geheel. De band rond topproducer/toetsenist Abdul Rahim Al-Saleh was al te zien op o.a. Zwarte Cross, Doornroosje en Valkhof Festival. Ter voorbereiding op hun deelname aan de Popronde werkt de groep aan opnames om dit najaar zo veel mogelijk mensen te verbinden op de dansvloer.

Fintense

Tijdens zijn studie aan de Popacademie werkte Fintense veelvuldig aan nieuwe muziek. Nu hij zijn diploma heeft behaald is het moment aangebroken om deze tracks naar buiten te brengen. Van Music Support Gelderland ontvangt de artiest uit Nijkerk een bijdrage voor professionele afronding en promo van zijn aankomende twee singles.

Komodo

De Nijmeegse band Komodo maakt vintage klinkende exotische rock ’n roll, dat ze al op maar liefst twee albums lieten horen. Voor het derde album kiezen ze een bijzondere aanpak: geheel in stijl met hun muziek zoekt Komodo het zonnige zuiden op voor een opnamesessie in het Spaanse El Nautico. Hiermee wil de band ook de rest van Europa veroveren.

The Super Soakers

In aanloop naar hun deelname aan de Popronde dit najaar wil de Nijmeegse band The Super Soakers zich aan een groter publiek presenteren. Dit doen ze met twee singles waarop een nieuw geluid te horen is. Om de geëngageerde boodschap van de eerste single kracht bij te zetten, voorziet het vijftal de track van een passende videoclip.

The Unslain

The Unslain is een metalband uit Nijmegen die klassieke jaren 80-metal combineert met hedendaagse metalcore. De band heeft de afgelopen tijd flink geïnvesteerd in hun live show en is nu klaar voor de kers op de taart: de releaseshow van hun nieuwe album genaamd ‘Descending’. Deze show is de opstap naar meer podia in de Benelux.

Yaomi-Aimée

Yaomi-Aimée is een opkomende singer-songwriter uit Arnhem. Ze haalt haar inspiratie met name uit R&B, maar je hoort ook invloeden uit andere genres terug in haar nummers. Na twee singles in samenwerking met het platform NLVibes werkt ze met de bijdrage van Music Support Gelderland aan haar eerste zelfstandige release.

Yaomi-Aimée (Foto: Eva Prayce)

Fluisteraars

Fluisteraars uit Bennekom is al sinds 2007 actief als studioband. In die tijd brachten ze meerdere releases uit en bouwden wereldwijd een flinke following op met hun sound die evolueerde van underground black metal naar een meer genre overstijgend geluid. Maar nog nooit eerder trad de band live op, tot nu. Met de bijdrage van Music Support speelt Fluisteraars haar eerste show geheel in stijl tussen de wildernis en natuur op een festival IJsland.

Amaron

Deze rapper uit Tiel zou je kunnen kennen van zijn samenwerking met het collectief Eastwave uit de Achterhoek. Zo wist Amaron zich de afgelopen jaren op de kaart te zetten. Als volgende stap wil hij zijn makerschap breder inzetten en uitgroeien tot een artiest die genreoverstijgende muziek kan schrijven. Daarom volgt hij coaching bij Mitchell Yard, een Nederlandse producent die verschillende muziekstijlen combineert tot een uniek geluid.

Daniël Tomàs

Daniël Tomàs is een Arnhemse toetsenist die akoestische piano en electronica combineert. Na zijn afstuderen aan het ArtEZ Conservatorium tourde hij vol met andere acts tot hij vanwege de corona-lockdowns ruimte kreeg om solowerk te maken. Zijn eerste solo-album werd goed ontvangen en heeft inmiddels meer dan 1,5 miljoen luisteraars. Momenteel werkt hij aan de muziek en visuele uitingen rond zijn tweede album dat hij tijdens de Popronde 2023 live zal spelen.

Daniël Tomàs (Foto: Robin Wagenaar)

Meer info

Music Support Gelderland is een initiatief van Poppunt Gelderland en het Cultuurfonds Gelderland. In 2023 is er in totaal €52.500 beschikbaar, verdeeld over 5 rondes. De eerstvolgende ronde loopt tot en met 27 juni 2023. Heb je vragen? Check de pagina over Music Support Gelderland of zoek ons op via e-mail of Instagram!

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland