Kies een regio

17 december 2020

1 jaar: Nieuw Uit Gelderland 🎧

Alle feiten & cijfers op een rij!

Begin dit jaar startte Poppunt Gelderland samen met mediapartner 3voor12 Gelderland de Spotify-lijst Nieuw uit Gelderland. Iedere maandag verzamelen we daarin steevast de nieuwste releases van Gelderse bodem. Na precies een jaar maken we de balans op: hoe wordt hij beluisterd, waar komen de artiesten vandaan en checken programmeurs en radiostations hem ook? Wij zetten de feiten en cijfers voor je op een rij!

Poppunt Gelderland startte de lijst om programmeurs, media en andere professionals uit de Gelderse muziekwereld op de hoogte te brengen van de nieuwste muziek. Playlist-coördinator Douwe Esschendal: “Door de wekelijkse toevoegingen zijn muziekliefhebbers en mensen uit de muziekindustrie direct op de hoogte en kunnen ze zelf grasduinen door de nieuwste tracks uit Gelderland.”

Feiten & cijfers

Inmiddels heeft de playlist meer dan 400 volgers en kwamen er maar liefst 775 nieuwe tracks langs in de lijst, met een totale speeltijd van meer dan 43 uur. De meeste artiesten hebben met 1 tot 3 nummers in de lijst gestaan, al zijn er een paar uitschieters. Zo is Toeknee Tee recordhouder met maar liefst 16 nummers in Nieuw Uit Gelderland, gevolgd door Maggie’s Flock en Bastian Steven waarvan we respectievelijk 10 en 9 tracks langs zagen komen. De meest gestreamde track heeft bijna 900.000 streams, dat was Can You Hear Me Now van de Apeldoornse dj Julian Black. Enorm veel nieuwe muziek dus, en dat in een pandemiejaar!

 

Waar uit Gelderland?

De meeste tracks kwamen uit Nijmegen, op de voet gevolgd door Arnhem. Bovendien zijn Apeldoorn, Ede, Harderwijk en Doetinchem goed vertegenwoordigd in de lijst. Verder werden tracks vanuit heel de provincie ingestuurd:

Herkomst van ingestuurde tracks voor Nieuw uit Gelderland


Wie luistert mee?

Onder de volgers bevinden zich programmeurs, managers, talentontwikkelaars en journalisten uit de Gelderse muziekscene.

Een voorbeeld is danceprogrammeur Niels Leferink van Luxor Live. Niels: “Onlangs ontdekte ik in de playlist een toffe single van Five Suns die ik direct daarna voor een livesessie gecontacteerd heb. Het ontbreekt in deze tijden aan fysiek contact, het praatje, maar het is als programmeur wel belangrijk om op de hoogte te blijven van lokale ontwikkelingen. Daarvoor is deze playlist echt een uitkomst.”

Ook Erik Ramaker, programmeur bij DRU Industriepark, volgt de playlist. “Ik vind het heel tof hoe je wekelijks al het muzikale wat er in Gelderland gebeurt kunt horen in één playlist. Je ontdekt zo ook wat er buiten je eigen radar gebeurt, erg handig!”

Mediapartners

Ook media houden de lijst in de gaten. Zo draait RTV Arnhem elke dag twee nummers uit de lijst in het programma ‘A12 Onderweg’, kiest 3voor12 Gelderland iedere twee weken 3 tracks uit de lijst voor de landelijke playlist ‘3voor12 Lokaal Draait’ en voorzien we verschillende radiostations wekelijks van een lijst met de nieuwste tracks.

Stem op jouw favoriet

Wat vind jij de beste Gelderse release van 2020? Stem mee bij mediaplatform 3voor12 Gelderland! Op basis van de inzendingen stellen zij de top 20 van 2020 samen.

Volg de lijst

Tot slot: dank voor het luisteren, inzenden en delen in 2020! Zorg dat je de lijst ook in 2021 volgt en blijf altijd op de hoogte van de nieuwste releases uit Gelderland.

> Spotify: Nieuw uit Gelderland

> Spotify: Gelderse Muziek – 2020

> Zelf een track insturen kan hier

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland