Kies een regio

12 maart 2021

⏩ Mixtechnici in Gelderland

Deze mensen weten raad met jouw tracks

Heb je de coronatijd benut door thuis je eigen muziek op te nemen of te produceren, maar heb je niet de skills of apparatuur om deze af te mixen? Er zijn talloze professionals in Gelderland die je hierbij kunnen helpen, in deze Fast Forward lichten we een aantal mixers en hun specialisaties voor je uit.

Wil je eerst weten wat mixen precies betekent en waar moet je op moet letten tijdens dat proces? Lees het in ons kennisbankartikel over mixen.

iBeat Recording Studio

Werkt vooral met bands en singer/songwriters

iBeat Recording Studio is de studio van Jeroen Muller, gevestigd in Zelhem. “Het is vooral belangrijk dat de tracks goed aangeleverd worden en dat bijvoorbeeld de benaming klopt. Let er ook op dat de akoestiek van de ruimte geschikt is voor opnames. De wens van de band is voor mij het uitgangspunt bij het mixen, de communicatie moet goed verlopen zodat de revisiemix steeds beter wordt.” Jeroen werkte onder andere al met de Gelderse artiesten Crazy Habits, SIBERIA en Banned Heroes.

iBeat Recording Studio 

Galloway Recording Studio

Voornamelijk gitaarbands

Sebastiaan van Bijlevelt is de eigenaar van Galloway Recording Studio in Nijmegen. “Muziek vertelt een verhaal en bij het mixen wordt de boodschap versterkt. Bedenk goed of je de mixer alle vrijheid wil geven of dat je instructies en referenties meestuurt. Een goede mix is die waar het artistieke idee tot zijn recht komt, soms is dit bijvoorbeeld gepolijst en warm en soms juist met een gruizige lofi-vibe. Uit de combinatie van thuisopnames met een professionele mix komen te gekke producties voort!” Al vele Gelderse bands werkten samen met Galloway zoals Chauffeur, Atlanta, Automatic Sam en Dead Neanderthals. 

> Galloway Recording Studio

Edgetip Studio

Disco, funk, soul, r&b en jazz  

Edgetip Studio is de studio van Raoul Soentken uit Arnhem. “Mijn specialisatie ligt in de genres, disco, funk, soul, r&b en jazz. Zelf heb ik leren mixen van Bruce Swedien, de mixtechnicus van Michael Jackson. Als je je tracks goed aanlevert is het mixen voor mij minder problemen oplossen en dan kan ik me meer concentreren op de sound.” Raoul mixte onder andere al muziek van Maartje Waanders, Son Nouveau, Nankosoul, Memru en voor het conservatorium van Arnhem, waar hij ook productiecursussen geeft.

Edgetip Studio

ADM-productions

Hiphop en elektronisch

Ardian Devce uit Doetinchem, ook wel bekend als Illicit Ace, is producer en engineer onder de naam ADM-productions. “Vanaf het begin van een productie bevat een track al een bepaald idee, de taak van de mixer is om dat idee naar een volgend level te tillen. De mix engineer zorgt ervoor dat de track nog meer dimensie krijgt en dat de emotie sterker overkomt. Verder is het fijn als de artiest een voorbeeldmix meestuurt die ik als referentie kan gebruiken. Wat stijlen betreft werk ik vooral aan hiphop, maar ook veel elektronisch.” Check het nummer Geluk van Yung Jones of het Eastwave album om wat van Ardian’s werk te horen. Wil je samenwerken met Ardian? Stuur hem een DM via de link hieronder!

ADM Productions

NLS Recording Studio

Van jazz tot pop

NLS Recording Studio in Apeldoorn is het bedrijf van Niels Verbeek. “Het mixen van muziek is werken in 3D: volume, panorama en diepte. Je moet goed snappen wat een muzikant wil met een track of album, dus samen koffie drinken en de muziek doornemen helpt echt! Hoe duidelijker en overzichtelijker je je tracks aanlevert, hoe minder mij het tijd kost om alles uit te zoeken en dat scheelt dan weer kosten. Het is dan ook handig om met een goed plan te komen en dat te communiceren naar je mixer.” Wil je je muziek laten mixen door Niels? Kijk dan op de site van NLS voor meer informatie.

NLS Recording Studio 

Arthur van Ooij

Vooral hiphop

Ook Arthur van Ooij uit Nijmegen is audio engineer. “Als mixer wil ik het gevoel van de artiest terug laten komen in de eindmix. Eerst ga ik bezig met de audiosporen opschonen, daarna ga ik volumes balanceren, detaillering doen en daarna vergelijk ik het met de referentietracks. Ik ben vooral thuis in hiphop, maar ook in producties met popproducties met drums, gitaar en piano. Ik maak graag een nette mix die strak klinkt, dus niet al te chaotisch. Naast mixen kun je voor alles met audio mij om hulp vragen, ik ben altijd nieuwsgierig naar nieuwe opdrachten en uitdagingen.” Je kan Arthur’s werk horen op de recentste tracks van Disci. Stuur Arthur een DM via Instagram als je interesse hebt in een samenwerking.

> Arthur van Ooij

Sound Explosion

Voor beginnende bands

Harry de Weerd uit Harderwijk is als geluidstechnicus actief vanuit zijn studio die Sound Explosion heet. “Mijn belangrijkste tip is “Fix it before you mix it”. Let bij het opnemen dus goed op de plaatsing van microfoons, de stemming van de instrumenten en de akoestiek van de ruimte. Als mixer ben ik op zoek naar de feel die een track moet dragen. Wat stijlen betreft ben ik het meest thuis in pop en rock. Het lijkt me leuk om met nieuwe muzikanten in contact te komen!” 

Sound Explosion 

 

Dit waren slechts een aantal van de vele studio’s die Gelderland rijk is. Ben je nog steeds op zoek naar iemand voor een samenwerking, check dan onderstaande tips.

🔹 Waar kun je je opnames laten masteren nadat ze afgemixt zijn? Dat ontdek je in de Fast Forward over Masteraars in Gelderland
🔹 Ben je DJ of producer en wil je je eigen mixskills aanscherpen? Dat kan bij Gelderse clubs als Draaikunde, Dutch DJ World of Beatheaven. Meer daarover lees je in deze Fast Forward
🔹 Check Gelderland in Kaart voor een verder overzicht van de Gelderse muziekwereld. 

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland