Kies een regio

5 november 2020

⏩ Gelderse Spotify Playlists

Plug je muziek bij deze playlists uit eigen provincie
Foto door Frank Septillion via Unsplash

Playlists op Spotify zijn een mooie manier om nieuwe muziek te ontdekken, maar ook om je eigen muziek juist meer onder de aandacht te krijgen. In deze Fast Forward verzamelen we enkele goed beluisterde lijsten uit Gelderland, handige plekken om jouw muziek te pluggen! Hier komen ze:

 

Monthly Hits

Voorspelling van wereldhits

De Monthly Hits is een gigantisch populaire playlist met bijna 180.000 volgers! Het is daarmee een van de grootste particuliere playlists op Spotify. Basisschoolleraar Jesper, afkomstig uit Beuningen, lanceerde deze lijst jaren geleden om wereldhits mee te voorspellen. Inmiddels beheert hij ook een aantal andere playlists zoals Support Your Locals met alleen tracks uit Nederland en heeft hij het label Monthly Hit Records opgezet. Getekende artiesten krijgen gegarandeerd een plekje in de playlist, demo’s insturen voor het label kan via demo@pmlabelgroup.com.

> Monthly Hits

Dark Soundtrack

Onder andere tracks uit de Netflix serie Dark

Foto door: Angela van Veen

 

Er zijn ook veel artiesten die playlists maken en plaatsen op hun Spotifyprofiel. Zo ook Nobuka, de artiestennaam van elektronische soundscaper Michel van Collenburg. “Ik startte de lijst als soundtrackplaylist voor de serie Dark”, vertelt Michel. “Omdat hier nog geen andere officiële playlist van was, kreeg ik enorm veel volgers. Inmiddels zijn het er bijna 23.000. Naast nummers uit de serie voeg ik ook andere nummers toe.” Zo heeft Michel onder andere de streams op zijn eigen nummers kunnen boosten. Er is geen directe mogelijkheid tot aanmelden voor deze lijst, Michel houdt wel goed in de gaten welke tracks hij toevoegt.

> Dark Soundtrack

Harvey Al Dante Selects

Hiphop, r&b, reggaeton en meer

Foto door: The Morning After

 

Ook de Nijmeegse DJ Harvey Al Dante beheert een playlist. “Dit idee kwam nadat mensen vaak aan mij vroegen of ik nog leuke mixes had”, vertelt hij. “De playlist is gebaseerd op de muziek die ik ook draai op feestjes: hiphop, r&b, reggaeton, Nederlandse urban en alles daar tussen. Als mensen tips hebben voor mijn playlist kunnen ze mij altijd een berichtje sturen!”

> Harvey Al Dante Selects

Chune City

Anytimers verzameld door Toeknee Tee

Foto door: High Rise Festival

 

In Chune City, de playlist van DJ en producer Toeknee Tee, worden hiphop tracks verzameld die een anytime gevoel hebben. Of je nou op kantoor, in de club of in de auto zit: dit zijn lekkere tracks. Naast hiphop zijn er ook andere genres welkom. Je nummers aanmelden voor deze lijst kan via Soundplate.

Chune City

Serious Boaters

Een zonnige playlist voor de allergladsten onder ons

Deze playlist van het gelijknamige DJ-collectief barst van de zijdezachte classics, ’80-parels en yachtrock-nummers. Zou jouw muziek niet misstaan op een privéjacht met de ondergaande zon, glaasje rosé in de hand? Stuur jouw track dan snel via social media naar Serious Boaters.

> Serious Boaters

3voor12 Lokaal Draait

Muziek uit alle hoeken van het land

In deze playlist worden tweewekelijks nieuwe tracks toegevoegd door alle lokale 3voor12 redacties, dus ook 3voor12 Gelderland! Elke lokale redactie draagt drie tracks bij. Breng 3voor12 Gelderland op de hoogte van jouw nieuwste tracks via info3voor12gelderland@gmail.com en wie weet komt je track langs in de volgende update.

> 3voor12 Lokaal Draait

Nederhop

Nederlandse hiphop

Nederhop werd opgericht door Erik Bruil en Nick Radstaak uit Doetinchem. In de gelijknamige playlist ligt de focus meer op rap dan op urban. Gezien de stevige concurrentie op playlistgebied werkt dit platform met een systeem waar je betaalt per aanmelding, indienen is dus niet gratis. Aanmelden kan via de DM’s op Nederhop’s Instagram.

> Nederhop

Nieuw Uit Gelderland

Alle nieuwe Gelderse tracks verzameld

Niet te vergeten natuurlijk: onze eigen playlist! Hierin verzamelen we altijd de nieuwste releases uit Gelderland. Van hiphop tot folk en van metal tot indie, als het maar Gelders is. RTV Arnhem en Veluwezoom FM draaien iedere week enkele tracks uit deze lijst op hun radiostations. Daarbij wordt de playlist ook regelmatig gecheckt door bijvoorbeeld programmeurs van zalen en festivals. Elke maandag wordt de lijst geüpdatet, je tracks aanmelden kan via dit formulier.

> Nieuw Uit Gelderland

Lokale lijsten
Tot slot, check ook zeker even je directe omgeving. Je muziek pluggen kan natuurlijk ook via de popschool in de buurt, het lokale podium, je repetitiecomplex of een bevriende muziekfanaat die misschien wel een coole playlist heeft waar jouw tracks tussen passen. Zo verzamelt Popcentrum de Jacobiberg nieuwe releases in de Berg Beats-playlist. Ook is er een lijst voor rockmuziek uit Nijmegen genaamd Nijmegen Rocks. Talentenplatform LOEV verzamelt de nieuwste urban releases uit Nijmegen en omgeving in #LOEVmusicfriday. De muziekopleiding van Rijn IJssel heeft een lijst met nummers van (oud)studenten genaamd Rijn IJssel Muziek. Pak je kans, iedere luisteraar is er weer een!

Dit was natuurlijk lang niet alles. Ken jij nog een playlist van Gelderse bodem? Laat het ons weten via redactie@poppuntgelderland.nl.

Lees ook:

🔹 Je muziek op streamingsplatforms als Spotify krijgen, zo werkt dat.
🔹 Je release aandacht geven via een persbericht, zo werkt dat.
🔹 Meer handige personen en organisaties uit de Gelderse popscene vind je bij Gelderland in kaart.

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland