Kies een regio

22 oktober 2020

⏩ Gelderse hotspots voor DJ’s en producers

Ontwikkel hier je DJ- en producerskills
Foto door Vladimir Proskurovskiy via Unsplash

Ook als DJ of producer wil je natuurlijk snel vooruit met je muziek. In deze Fast Forward belichten we Gelderse organisaties en locaties waar jij je DJ-skills of juist je producerkant verder kunt ontwikkelen. Hier kun je terecht voor inspiratie:

 

Dutch Elite DJ Academy

Leer hoe turntablism werkt 

In cultuurcentrum De Gruitpoort in Doetinchem zit de Dutch Elite DJ Academy, de DJ school van Daan Mooren, ook wel bekend als DJ Danjah. “Ons main ding is turntablism, dat is waar het DJ’en begonnen is. We willen mensen dan ook aanmoedigen om met turntables en vinyl te werken”, vertelt Daan. “Wat genres betreft zijn we vooral bezig met hiphop, maar in principe kan DJ’en natuurlijk op alle genres worden toegepast.”

> Dutch Elite DJ Academy

DJ School Fortuna

Hardstyle en EDM

Nogmaals Doetinchem! Hier vind je ook DJ School Fortuna, waar de DJ- en producerlessen worden gegeven met de software van FL studio op draaitafels van Pioneer. Qua genre vind je er vooral hardstyle en EDM, daarnaast helpt Fortuna ook met het vinden van een podium als DJ.

DJ School Fortuna

DJ & Beatcreating – Muziekschool Oost

Hiphop, EDM en pop

Ook Muziekschool Oost in Wageningen biedt lessen aan in DJ’en, hier door Jimmy Amatngali. Met zijn jarenlange ervaring leert hij je bijvoorbeeld alle ins en outs van het beatmaken. Ook kan hij je laten zien hoe je je creaties tot uiting kan brengen als DJ.

> Muziekschool Oost

DJ studio De Berg

DJ spot voor omgeving Arnhem

In popcentrum en culturele broedplaats Jacobiberg in Arnhem vind je De Berg. Het doel van De Berg is om DJ-talent te helpen om verder te komen. Je kunt hier terecht voor zowel DJ- als producerlessen, workshops of een kickstart om aan de slag te gaan in de studio van de Jacobiberg. Deze kun je trouwens ook huren voor losse oefensessies! De lessen worden gegeven door Onur Bulut, ook wel bekend als DJ SMP.

> De Berg

De Werkplaats

Werk samen met andere DJ’s en producers

De Werkplaats in Apeldoorn is een initiatief van podium GIGANT, waar je om de twee weken samen kunt komen met andere DJ’s en producers. “De Werkplaats is een creatieve broedplaats waar producers en rappers samenkomen om aan hun tracks te werken. Er zijn basis-sets waarmee je kunt produceren of vocals op kunt nemen. Mensen komen er naartoe om samen te creëren.”, vertelt Milan Roerdink, programmamaker talentontwikkeling bij Gigant. Zo kun je er dus je netwerk opbouwen, tips & tricks uitwisselen en je skills boosten. Ook zijn er coaches aanwezig die je verder kunnen helpen met je tracks. De volgende Werkplaatsdata zijn 1, 15 en 29 november en 13 december, artiesten uit heel Gelderland zijn welkom.

> De Werkplaats

Dutch DJ World

Veelzijdige Apeldoornse community voor DJ’s en producers

Nogmaals Apeldoorn: één van de locaties van Dutch DJ World is daar namelijk gevestigd. DDJ is een school en opnamestudio voor DJ’s en producers, opgericht door Julian Wolters, ook wel bekend als Julian Black. “Sinds 2014 leiden we DJ’s en producers op. We begeleiden ze en helpen ze verder. Veel lessen zijn op maat in de vorm van privélessen maar er zijn ook pakketten met vaste inhoud”, vertelt Julian. “Op elk niveau, beginnend of gevorderd, helpen we mensen verder met hun muziek en brengen we mensen met elkaar in verbinding.” Verder heeft DDJ ook nog een platenlabel, opties voor tracks mixen en masteren en andere workshops.

> Dutch DJ World

Beat Pad

Nieuw inloopcafé voor DJ’s & producers in Ede

Op 4 december start Astrant in samenwerking met Cultura en Poppunt Gelderland een nieuw laagdrempelig beatcafé. Hier kun je gratis binnenlopen om samen met anderen te werken aan je tracks en ideeën. De eerste sessie wordt gehost door Luuk Halewijn (DRMKT) die je waar gewenst helpt met extra tips en advies. Houd de kanalen van Astrant in de gaten voor meer info!

> Astrant

Draaikunde

Dance

Draaikunde is een DJ school in het centrum van Nijmegen waar je terecht kunt voor DJ-lessen op maat. De lessen worden gegeven door Davy Brandts. Hij is al 15 jaar DJ en is naast house en techno ook thuis in vele andere genres. Davy: “We hebben DJ-lessen en productiecursussen. Qua productie gaat het vooral over hoe je de software Ableton precies kan gebruiken. De lessen zijn echt op maat, dus dan ligt het er aan met wat voor vragen een leerling binnenkomt. Wat genre betreft zijn we vooral veel bezig met dancemuziek.”

Draaikunde

Beatheaven Music Factory

Hiphop

In Nijmegen is nog een DJ school te vinden: Beatheaven Music Factory. Hier kun je voor zowel EDM als urban muziek terecht. “We hebben een breed aanbod aan DJ-lessen, en ook producerlessen en lessen in sounddesign, geluidstechniek en mixen. Er komen veel genres aan bod, het meeste is hiphop”, vertelt Nikola Krstovic, mede-eigenaar van Beatheaven. “Qua leeftijd loopt het heel erg uiteen: de jongste leerlingen zijn 8 en de oudsten zijn ergens in de 50. Wat niveau betreft gaat het ook van beginner tot mensen die al een stuk verder zijn met hun muziek.” Door corona zijn er voorlopig geen groepslessen bij Beatheaven, maar wel individuele lessen.

Beatheaven Music Factory

DJ-les Spinners

Workshops, lessen en cursussen in Zutphen

Kom je uit (omgeving) Zutphen en wil je DJ’en onder de knie krijgen? Dan kun je op les bij Spinners, de DJ school van Noa Cohen en Edwin Stallinga. Zij geven al sinds 2008 les in de kunst van het DJ’en. Voor de jongere deelnemers is het ook mogelijk om vanuit Spinners ondersteuning te krijgen bij deelname aan Kunstbende.

DJ-les Spinners

 

Zijn we een geniale hotspot vergeten of heb je een andere een goede tip? Zet het op de kaart of laat het ons weten via redactie@poppuntgelderland.nl! Eerdere artikelen in de rubriek Fast Forwards vind je hier.

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland