Kies een regio

17 juli 2020

⏩ 9 inspirerende plekken in Gelderland om aan je muziek te werken

Ben je toe aan een nieuwe omgeving?
Foto door Keagan Henman via Unsplash

Soms heb je even geen inspiratie voor het schrijven of maken van nieuwe muziek. Dan kan het fijn zijn om even buiten je eigen omgeving te gaan werken. Daarom verzamelen we deze keer in Fast Forward negen mooie en inspirerende plekken waar je terecht kan om aan je muziek te werken.

1. Popcentrum Jacobiberg

Popcentrum Jacobiberg is een veelzijdig muziekcentrum, gelegen in Arnhem. Dit is sinds 1951 al een mooie plek waar muzikanten terecht kunnen om het repetitiehok in te duiken, of om op les te gaan om een instrument te leren beheersen. Talloze bands, DJ’s en producers maken gebruik van de ruimtes van Jacobiberg, zelfs De Staat verruilde onlangs tijdelijk hun ruimte in Nijmegen voor een ruimte in “De Berg”. Als het goed genoeg is voor De Staat, dan is het vast ook goed genoeg voor jou!

2. Popcollege Zutphen

In Zutphen is ook een mooie locatie waar je terecht kan voor lessen en repetitieruimtes: het Popcollege. Er wordt hier niet alleen les gegeven in instrumenten, maar je kan er ook terecht voor bandcoaching en onderwijs in muziektheorie. Tot slot is er nog een klein winkeltje waar je terecht kan als je op zoek bent naar nieuwe gear of voor snaren en drumstokken.

3. Popschool Harderwijk

Foto door: Marc Schraepen

 

Gelderland kent vele repetitieruimtes die naast oefenruimtes ook over studiofaciliteiten beschikken, Popschool Harderwijk is daar een voorbeeld van. In dit bijzondere en oude pand zijn ook hele vette DJ-ruimtes. Naast dat je hier lessen kan volgen en ‘gewoon’ kan repeteren is er een professionele opnamestudio waar alles klaar staat om goede opnames te gaan maken. Zo kun je dus direct van het oefenhok door naar het vastleggen van je versgeschreven nummers!

4. Oefenruimte.nu

Mocht je op zoek zijn naar een simpelere locatie waar ‘gewoon’ een goede ruimte is en de benodigde faciliteiten klaarstaan dan kun je een kijkje nemen in Nijmegen, bij oefenruimte.nu. Ook dit complex met oefenhokken is op een bijzondere locatie: in het Honigcomplex. Wat vroeger een locatie was om soep te produceren is nu een plek waar talloze, vooral creatieve, instanties hun plekje vonden. Zo ook oefenruimte.nu.

5. Astrant Ede

Bij poppodium Astrant in Ede wordt de lockdowntijd goed benut: er wordt volop geklust om een oefenruimte te realiseren! Kom je uit Ede en ben je nog op zoek naar een oefenruimte? Stuur een mail naar luigi@astrant-ede.nl.

6. Poppodium GIGANT

Bij Poppodium GIGANT in Apeldoorn hebben ze niet alleen een Popzaal, muziekcafé en opnamestudio, maar ook iets dat De Werkplaats heet. Hier kun je eens in de twee weken terecht om andere artiesten te ontmoeten en om onder begeleiding aan het werk te gaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan nummers produceren, schrijven en opnemen. Het is vooral geschikt voor mensen die met hiphop bezig zijn. Hou de site van GIGANT in de gaten voor eventuele nieuwe data waarop je terecht kan in De Werkplaats. Wat ook cool is, is dat GIGANT tegenwoordig haar Popzaal beschikbaar stelt voor liverepetities of voor clipopnames. Helaas zitten ze voor deze zomer al vol.

7. Twin Sound Studios

Mocht je toe zijn aan een rustige plek waar je je kan terugtrekken om aan de slag te gaan met muziek dan kun je terecht in Milsbeek. Daar is Twin Sound Studios te vinden. Er zijn hier zelfs slaapplekken, zodat afzondering om puur te focussen op het vastleggen van je muziek goed mogelijk is. Onder andere de bands Bootleg Betty en Shaemless maken gebruik van deze locatie.

8. Musicollegy

Ook in Zevenaar is een locatie waar repetitieruimtes en opnamestudio’s onder één dak zitten. Bij Musicollegy hebben ze maar liefst drie studioruimtes die gebruikt kunnen worden voor zowel repetities als opnames. Inmiddels bestaat Musicollegy al 15 jaar. In het begin werd er alleen gerepeteerd maar de laatste jaren weten steeds meer muzikanten Musicollegy te vinden voor opnames. Een leuke extra: bands die vast repeteren bij Musicollegy kunnen voor optredens gebruik maken van een bus met zeven zitplaatsen en laadruimte voor apparatuur en instrumenten.

9. SC multimedia

Nog een wat minder stedelijke en dus rustige plek waar je eens aan kan kloppen is SC-Multimedia in Eerbeek. Hier zijn twee oefenruimtes te vinden, maar ook hier kun je terecht voor opnames.

Kijk voor een uitgebreider overzicht van muzikale voorzieningen hier. Ontbreekt er iets? Laat het ons weten of voeg zelf de locatie toe op de kaart.

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland