Kies een regio

13 augustus 2020

⏩ 8 Gelderse mediakanalen om niet te vergeten bij je release

Je hebt een single, EP of album op de plank liggen. De zomer is straks weer voorbij, wat betekent dat het release-seizoen weer begonnen is. Het is bij het uitbrengen van muziek verstandig om media en journalisten te gaan benaderen. Maar waar kun je in onze eigen provincie nou precies terecht met je nieuwe release? Dat leggen we je voor in deze Fast Forward.

1. 3voor12 Gelderland

Als mensen het over 3voor12 hebben denken ze al vaak aan de landelijke redactie. Maar er zijn ook vele lokale redacties, zo ook in Gelderland. 3voor12 Gelderland doet verslag van de Gelderse muziekscène in de vorm van verslagen en nieuwsartikelen. Ook doen ze recensies in de rubriek genaamd ‘Dag des Oordeels’. Stuur ze dus vooral een mailtje als je wat te melden hebt! Artiesten uit alle genres kunnen hier terecht.

2. Arnhem Live

Arnhem Live is een online livestream-platform, opgezet door Luxor Live en de Jacobiberg. Er worden hier elke avond programma’s uitgezonden. Bij bijvoorbeeld de ‘AA Meeting’ worden de muzikale actualiteiten besproken uit Arnhem en omstreken. Poppunt Gelderland doet zelf ook een dergelijk provincie breed programma genaamd #supportyourlocals, hier word je bijgepraat over alle muzikale nieuwtjes uit Gelderland. Op Arnhem Live worden ook losse livesessies uitgezonden. Past dit platform bij je? Stuur een mailtje naar info@arnhemlive.nl.

3. Omroep Gelderland

Omroep Gelderland is de regionale publieke omroep van onze provincie. Een deel van de radioprogrammering wordt besteed aan muziek van lokale bodem. Elke dag is er tussen 2 en 4 ’s middags het programma ‘Gelderland Muziekland’. Tijdens de uitzending worden er bijvoorbeeld livesessies en reportages uitgezonden. Er is uiteraard veel aandacht voor artiesten uit Gelderland en ook worden er interviews gedaan met muzikanten die te gast zijn in het programma. Wil je Omroep Gelderland op de hoogte brengen van je release? Stuur een mailtje naar radio@gld.nl

Bij het platform ‘Podium Kabam’ krijgen Gelderse artiesten een kans om nieuw werk te laten horen. Dit gaat in de vorm van livesessies die vervolgens op radio, tv en Youtube worden uitgezonden. Tevens wordt er elke week de Podium Kabam-plaat van de week verkozen, deze track krijgt vervolgens extra airplay. Aanmelden kan via kabam@gld.nl

4. Donder en Bliksem

Donder en Bliksem is een regionaal muziekprogramma over lokale muziek uit Gelderland en Overijssel, voor al het muzikale wat er gebeurt tussen Nijmegen, Zwolle en Doetinchem. Mail je demo, persberichten of info over optredens in de regio naar donderenbliksem@rtvveluwezoom.nl. Tijdens Donder en Bliksem wordt iedere week het muzikale nieuws en live-aanbod van de week besproken.

5. Open Source Radio

Open Source Radio is een gloednieuw online radiostation uit Nijmegen. De focus ligt op Urban Arts & Culture en elektronische muziek. In de programmering is er naast gerenommeerde artiesten ook plek voor opkomend talent. Laat het ze dus vooral weten als je een nieuwe track uitbrengt. Op den duur zullen er ook livesessies worden uitgezonden, stay tuned!

6. RN7

Komt je band of act uit Nijmegen of omstreken? Neem dan zeker contact op met RN7! Tijdens RN7 live op vrijdagavond heb je de kans om langs te komen in de studio en een aantal nummers akoestisch te komen spelen. De uitzending wordt op zowel de radio als het internet uitgezonden. Mail de redactie van RN7 als je hier interesse in hebt.

7. Live@ideaal

Elke woensdagavond wordt vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem live@ideaal uitgezonden. Dit is een online radioprogramma voor artiesten uit de regio, echter kunnen artiesten die elders vandaan komen er ook terecht. Tijdens de uitzending worden interviews afgewisseld met live optredens, en ook wordt er muziek gedraaid die geselecteerd is door de artiest die te gast is. Meld je hier aan!

8. De Gelderlander

Naast digitale media kan het natuurlijk ook niet kwaad om bijvoorbeeld een krant als de Gelderlander te mailen. Redelijk recent verscheen hier bijvoorbeeld nog een stuk in over de Arnhemse punkband Paracetamøl.

 

Een paar algemene tips voor het benaderen van journalisten vind je hier.

Vergeet natuurlijk ook niet je nieuwe release aan te melden voor onze eigen playlist ‘Nieuw uit Gelderland’, aanmelden kan hier. Van deze playlist worden ook nog eens elke ochtend twee nummers gedraaid tijdens het programma ‘A12 Onderweg’ op RTV Arnhem en FavorietFM.

Voor een verder overzicht van de muzikale voorzieningen in onze provincie kun je een kijkje nemen bij Gelderland in kaart. Heb je verdere vragen of tips? Stuur een mailtje naar redactie@poppuntgelderland.nl

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland