Kies een regio

11 februari 2021

⏩ 8 Gelderse clipmakers

Vind die ene persoon voor de perfecte video
Foto door Thomas William via Unsplash

Videoclips zijn een toffe manier om je muziek te promoten én een belangrijk onderdeel van je marketing als artiest. Het fijne is dat het coronaproof opnemen van een clip heel goed mogelijk is. Je kunt dan wel geen opnames maken in een zaal vol publiek, maar wel op andere creatieve manieren nadenken over de registratie. Ben je op zoek naar iemand om een clip mee te maken? In deze Fast Forward zetten we een aantal Gelderse clipmakers voor je op een rij.

Ter Voert Media

Filmbedrijf uit de Achterhoek

Ter Voert Media is het bedrijf van Arthur ter Voert uit Dinxperlo. In zijn portfolio zijn onder andere videoclips te vinden, zoals de onlangs verschenen clips voor de Doetinchemse artiest Emma Luca. “Het is vooral fijn om samen met de artiest in overleg te gaan om samen een creatief idee te ontwikkelen. Zo kun je zonder vooraf een bepaald plan te hebben toch iets heel moois maken”, vertelt Arthur.

> Ter Voert Media

Beeldgekte  

Nijmeegs filmbedrijf 

Tom en Chrissy Holtzhuizer zijn eigenaar van het bedrijf Beeldgekte. “Het is voor ons belangrijk dat we een goede connectie hebben met de artiest en zijn werk, we werken niet zomaar met iedereen”, vertelt Tom. “Het begint allemaal met het uitwisselen van muziek, waarna we samen een visie ontwikkelen. De shoots duren meestal twee dagen waarbij we met een crew van vijf aan het werk zijn, dit is natuurlijk wel allemaal afhankelijk van het concept.”

Beeldgekte

Diamond Productions 

Voor (inter)nationale producties

 

Het Ermelose Diamond Productions werd in 2014 opgericht door Jordy van Loo (ook bekend als Jorda). “We werken veel in het buitenland, vooral met latin artiesten. Onlangs hadden we nog een shoot in Parijs en we nemen ook veel op in Engeland”. Dus, wil je een clip opnemen in het buitenland? Dan is een samenwerking met Diamond Productions misschien wel een goed idee!

Diamond Productions

Moonset Media

Videomaker uit Arnhem

De Arnhemse Fleur van der Heijden is eigenaresse van het videocontentbedrijf Moonset Media. “Naast muziekvideo’s maak ik bijvoorbeeld ook aftermovies. Ik vind het het leukst om zo creatief mogelijk te werk te gaan. Soms hou ik het graag simpel en soms maak ik graag wat complexere video’s.

Moonset Media

Theo Producties

Freelance filmmaker uit Nijmegen

 

Theo Producties is het videobedrijf van Thomas Lazeroms uit Nijmegen, tevens percussionist bij de band Thaïti. Hij maakte videoclips voor bands als X Raiders, Shaemless en Altijd Onderweg. “Bij het maken van een video ben ik vooral gericht op de flow van de muziek, wat komt doordat ik zelf percussionist ben”, vertelt Thomas. Verder kun je Thomas’ filmwerk ook aanschouwen bij de Schuum Sessies.

Theo Producties 

Starlife-Vision

Voor hiphopclips

Vanuit zijn bedrijf Starlife-Vision werkte Arnhemmer Rahim Goeloe onder andere met Mr. Polska, Poke en Kenny B. Maar Rahim werkt ook graag met opkomend talent, hij heeft bijvoorbeeld met lokale artiesten uit Arnhem gewerkt als Kingsta en Kimono. Bij Starlife-Vision ben je als hiphopartiest dus aan het juiste adres. 

Starlife-Vision 

Alex Nas

Freelance filmmaker

Alex Nas uit ‘s-Heerenberg is naast zanger/gitarist in de band Smoking Alaska actief als freelance filmmaker. Zo maakte hij onder andere al videoclips voor Snow Coats en voor zijn eigen band. “Ik vind het vooral fijn als de artiest al een goed idee heeft wat ze willen qua videoclip, zodat ik me kan focussen op dit zo goed mogelijk in beeld brengen.” Heb jij een goed idee die je met Alex wil vastleggen, stuur hem dan een berichtje. 

Alex Nas 

Jepta Visuals

Voornamelijk hiphop en R&B

Jepta Visuals is het bedrijf van Jarell Tetelepta, uit Ede. Met Jepta Visuals maakt hij onder andere muziekvideo’s. Onlangs maakte Jarell nog twee videoclips voor de Edese artiest Marvin Bergh. “Het liefst maak ik clips met een verhaal, maar een video met simpelweg vette performance shots waar artiesten hun teksten performen kan natuurlijk ook”, vertelt Jarell. 

Jepta Visuals

Dit waren uiteraard niet alle clipmakers in Gelderland. Ben je nog steeds op zoek naar iemand voor een samenwerking, check dan onderstaande tips óf neem contact met ons op.

🔹 Tips voor het maken van een clip lees je in ons kennisbankartikel over videoclips.
🔹 Hoe verdien je geld aan YouTube? Dat en meer leer je in ons kennisbankartikel over YouTube.
🔹 Een uitgebreider overzicht van audiovisuele specialisten vind je bij Gelderland in kaart.

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland