Kies een regio

7 mei 2020

⏩ 7 muzieklabels van Gelderse bodem

Maak kennis met deze Gelderse labels
Foto door Frankie Valentine via Unsplash

Jij wil natuurlijk snel vooruit met je muziek, daarom introduceren wij de nieuwe rubriek Fast Forward! Hierin helpen wij je vast op weg met het voorwerk. Met om te beginnen 7 labels van Gelderse bodem. Mede met dank aan PLANKgas, in willekeurige volgorde: 

1. Kroese Records

veelal releases van Gelderse bodem

Paul Kroese en Henk Visser © Gerard Verschooten

 

Kroese Records is het eigen label van muziekspeciaalzaak Kroese Arnhem-Nijmegen. Initiator Henk Visser: “Het doel is om samen met de artiesten hun muziek naar een hoger niveau te helpen. Wij proberen daar een actieve rol in te spelen door onze kennis, ervaring, connecties en ons enthousiasme.” Het label denkt dan ook graag mee met de artiest over zijn of haar strategie en plannen. Kroese Records bracht o.a. releases uit van Robin Borneman, Shaemless, The Heat, Einfach Kurt, Bootleg Betty, Dan Hair, Juneville, Raw Flowers en een re-release van Magic Fish. Veel oog voor de lokale scene dus!

www.kroeserecords.nl


2. Waaghals Records

indebuurt Nijmegen

 

Waaghals Records is niet alleen een label, maar ook een platenzaak met locaties in Arnhem en Nijmegen. Op Waaghals Records zijn uiteenlopende releases verschenen, van bands als Mexican Surf en Bettie Serveert tot verzamelaars als Groeten uit Nijmegen en Groeten uit Arnhem, met tracks van o.a. The Hubschrauber, Naked Sweat Drips en Mountain States!

www.waaghals.com


3. Lay Bare Recordings

metal / doom / 70’s heavy / sludge / stoner / psychedelic rock

Lay Bare Recordings is een DIY platenlabel met parels uit de onconventionele en underground muziekscene en een focus op bijzondere uitgaven op vinyl. Désirée Hanssen startte het label vanuit haar enorme passie voor heavy muziek, live concerten, vinyl én het verder helpen van artiesten. Ze werkt samen met Nederlandse en internationale bands. “Vanuit mijn netwerk kan ik voor de bands ook regelmatig waardevol zijn voor boekingen zoals bij festivals als Desertfest Belgium, Soulcrusher in Doornroosje en het Duitse Freak Valley Festival.” Enkele acts waar ze tegenwoordig mee werkt zijn het Finse DÖ, Frayle (US), Ruff Majik uit Zuid-Afrika en het Gelderse Bismut.

www.laybarerecordings.com


4. East Garden Studios

hiphop / EDM / Achterhoek

 

East Garden Studios is een nieuw EDM- en hiphoplabel uit Winterswijk. Het collectief opereert vanuit studio Roy’s Kitchen. Elk teamlid brengt zijn eigen ervaring mee, zodat het label naast promotiemiddelen als videoclips en cover art ook opnamemogelijkheden kan bieden. Zo fungeert East Garden als een kenniscentrum voor de vijf teamleden: Tyrese Heinen (Ty Arrow), Colin Dokter (Docter), Lennart Hoftijzer (LENN), Max Boogaerts (Mackum) en Jesse Klein Entink (ZOWO). Deze mannen maken samen muziek, delen promotie, geven elkaar feedback op mixes, maken cover art en delen kennis.

East Garden Studios


5. Shipwrec

Elektronische muziek

Shipwrec is opgericht door Ferdi Maks in 2010 om elektronische muziek van hoge kwaliteit op vinyl uit te brengen. Verscheidene gelimiteerde uitgaven met speciaal handgemaakt artwork zagen het levenslicht al bij het Nijmeegse label. Sinds de oprichting verschenen ruim 25 releases van onder andere Umwelt, Plant43, Chevron en Metamatics.

www.shipwrec.org


6. De Bandjesfabriek / Music on Cassette

casettes

© Rob Voss

 

De Bandjesfabriek uit Lochem is het enige bedrijf in de Benelux dat nog cassettebandjes produceert. Ze springen handig in op de groeiende populariteit van cassettebandjes en brachten sinds de oprichting in 2017 onder andere cassettes uit van DeWolff en Judy Blank. In mei 2020 startte oprichter Thomas Baur een gloednieuw label: Music on Cassette.

www.debandjesfabriek.nl / www.musiconcassette.com


7. ESHU Records

Techno

ESHU Records is het label van de Nijmeegse dj-formatie Eshu, bestaande uit o.a. Roger Gerressen, Ivano Tetelepta en Jocelyn Abell. Het label focust zich grotendeels op techno, in alle soorten en maten, maar is ook thuis in de wereld van deephouse, techno, minimal en techhouse.

eshurecords.bandcamp.com


Meer labels op de kaart

En dit zijn ze natuurlijk nog lang niet allemaal. Mis je een Gelders label? Check dan onze kaart van Gelderland of voeg jouw informatie zelf toe.

Meer tips vind je in onze kennisbank.

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland