Kies een regio

28 januari 2021

⏩ 6 Gelderse muziekfondsen

Hier kun je terecht voor financiële ondersteuning

Hoe dicht je dat gat in je begroting? Wie weet met hulp van een fonds! Er zijn namelijk een aantal Gelderse muziek- en cultuurfondsen waar je als artiest terecht kunt. In deze Fast Forward lichten we er zes voor je uit:

GUAPfonds Nijmegen

Voor hiphop-artiesten uit Nijmegen 

Het GUAPfonds is het stimuleringsfonds van Doornroosje voor hiphop-artiesten uit Nijmegen. Zij kunnen hier laagdrempelig een bijdrage aanvragen (maximaal 500 euro) voor bijvoorbeeld artwork, het mixen van tracks of een videoclip. GUAPfonds is onderdeel van het Nijmeegse hiphop-platform LOEV. 

> LOEV

Stroomversneller 

Voor Arnhemse initiatieven 

Them Caged Dogs

 

Stroomversneller is een subsidieregeling voor jonge makers en startende initiatieven uit Arnhem, waar je maximaal 3000 euro kunt aanvragen. Dat bedrag combineren met andere fondsen gebeurt ook regelmatig, bijvoorbeeld bij de Arnhemse band Them Caged Dogs. “We zijn bezig met het maken van een album, waarvoor we bijdragen hebben gekregen vanuit Stroomversneller en het Sena Performers Muziekproductiefonds. We zijn nog bezig met andere fondsen om zo met verschillende subsidies het totale album te financieren”, vertelt Nicolai Fedder van Them Caged Dogs

Stroomversneller 

Groeispurt 

Voor jonge, Nijmeegse makers 

Cultuurscout Moniek Klabbers en Noël Vergunst bij de lancering van Groeispurt (Foto: Elske Nissen Photography)

Groeispurt is een gloednieuw fonds voor jonge makers, kunstenaars en artiesten die een connectie hebben met Nijmegen. Groeispurt is een initiatief van de Gemeente Nijmegen en wordt uitgevoerd door cultuurscout Moniek Klabbers. “De voordelen zijn dat het flexibel en laagdrempelig is en je hoeft geen stichting te zijn om er aanspraak op te maken. Verder is de regeling bedoeld voor een project, dus iets met een begin en einde; iets waar een concept achter ligt. Zo kun je bijvoorbeeld een bedrag aanvragen als je een bijzonder concert wil geven, als je coaching nodig hebt voor artistieke ontwikkeling of als je een bijzondere samenwerking aangaat met bijvoorbeeld een theatermaker.” Het maximale bedrag dat je kunt aanvragen is 3000 euro, verdere spelregels lees je op de site van Groeispurt.

Groeispurt 

Talentontwikkeling voor professionals 

Ontwikkel je vaardigheden met deze regeling 

LAVALU (Foto door: Eric Veltink)

 

Met een bijdrage uit deze regeling van de Provincie Gelderland kun je investeren in jouw artistieke kwaliteiten, met als resultaat een concrete productie. Zo heeft de Arnhemse artiest LAVALU bij dit fonds een aanvraag gedaan. “Ik werk aan het derde deel van mijn drieluik Rise en die wil ik deels zelf opnemen. Door ‘Talentontwikkeling voor professionals’ heb ik materiaal en coaching kunnen inkopen om mezelf daarin te ontwikkelen in het opnemen en editen”, vertelt LAVALU

Talentontwikkeling voor professionals 

Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland

Voor cultuurbehoud en nieuwe projecten

Oddstream is op Drift, dit werd mede mogelijk gemaakt door PBC (Foto: Oddstream)

 

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is een nationale organisatie die ook in elke provincie een zijtak heeft. Zo steunt het Cultuurfonds lokale en regionale projecten, met bijdragen tussen de 500 en 5000 euro. Je kunt hierbij een aanvraag doen voor bijvoorbeeld een educatief project of een bijzondere podiumproductie. Om bij het Cultuurfonds een aanvraag te kunnen doen moet je wel ingeschreven zijn als stichting of vereniging, verdere voorwaarden vind je via onderstaande link. Heb je geen rechtsvorm? Lees dan snel verder!

> Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland

Music Support Gelderland 

Laagdrempelige regeling voor heel muzikaal Gelderland 

Music Support Gelderland is de regeling van Poppunt Gelderland in samenwerking met Prins Bernhard Cultuurfonds, bedoeld om artiesten snel en zonder poespas op weg te helpen. Je kunt maximaal 1000 euro aanvragen om in te zetten voor een volgende stap in je muzikale carrière. Een van de acts die een bijdrage heeft gekregen is de Ewijkse band Vain Louie. “We hadden genoeg materiaal voor een album dat we erg graag op wilden nemen in Cornerstone Studio, maar konden dat simpelweg niet betalen. Mede dankzij Music Support Gelderland hebben we de financiering van het album rond kunnen krijgen.” Zelf een plan indienen kan ook, de eerstvolgende deadline van Music Support is op 30 maart!

Music Support Gelderland 

 

Meer lezen: 

🔹 Naast deze 6 zijn er nog veel meer fondsen zoals Sena, Fonds Podiumkunsten, VSBfonds of Fonds voor Cultuurparticipatie. Lees erover in het kennisbankartikel over subsidie.
🔹 Hoe maak je een goede begroting? Dat lees je in ons kennisbankartikel over begrotingen.
🔹 Hoe kun je verder geld verdienen met je muziek? Lees het in onze kennisbank

Zijn we een subsidieregeling vergeten? Of heb je hulp nodig bij het aanvragen van subsidie? Laat het ons weten via info@poppuntgelderland.nl.

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland