Kies een regio

25 maart 2021

⏩ 12 Gelderse producers en beatmakers

Voor nieuwe beats kun je bij deze mensen terecht
Foto door Steve Harvey via Unsplash

Ben jij op zoek naar verse beats of een nieuwe samenwerking? In deze Fast Forward lichten we, in willekeurige volgorde, een twaalftal Gelderse producers uit waar je spreekwoordelijk de handen mee ineen kan slaan. Gelderland heeft namelijk een rijke community aan producers, dit artikel is daar slechts een klein deel van. Je bent maar één DM verwijderd van een vette collab!

Samenwerkingen kun je op verschillende manieren vormgeven. Zo kun je bijvoorbeeld samen de studio induiken om alles on the spot te creëren en uit te werken. Maar, het kan ook simpeler door online te werken en beats en mixes heen en weer te passen. Een alternatief is om simpelweg beats te kopen van een producer waar je vervolgens helemaal je eigen ding mee kan doen.

1. WaveBeats 

Van harde trap beats tot meer melodieus werk

Oscar Buijnink uit Lichtenvoorde is producer onder de naam Wave. “Binnen het genre hiphop ben ik veelzijdig: van harde trap beats tot melodieus tot UK alternative. Ik maak beats zoals die van Slowthai, Sainté of Blanco. Bij samenwerkingen heb ik soms al passende beats liggen en soms maak ik beats naar wens van de artiest. Daarna is het een over en weer van Whatsappjes en mp3’s. Na het opnemen van de rap of zang finetunen we het geheel. Mensen kunnen ook bij me terecht voor het mixen van beats, ik ben het beste benaderbaar via DM!” Oscar’s werk kun je onder andere horen op het Eastwave album. 

WaveBeats

2. RastaBeats 

Afrotrap, clubbeats en meer

Foto door: Bente Pijnaker

 

Ook Ryan Sangers aka Rastabeats uit Apeldoorn maakt hiphop in de brede zin van het woord. “Omdat ik ook mix en master kunnen we bij een samenwerking tot een mooi eindproduct komen. Ik omschrijf mijn werk met woorden als summervibesafroswing of trap. Eigenlijk doe ik van alles, ik ga graag het experiment aan en ben niet bang voor nieuwe genres.” Ryan werkt onder meer met Bahadir Battal en Romario.

RastaBeats

3. NameOnTheBeat 

Hiphop & trap

Voor beats kun je ook terecht bij Calvin Huisman uit Harderwijk, beter bekend als NameOnTheBeat. “Eerst maakte ik vooral tropical house en poptunes maar nu is het steeds meer hiphop en trap. De mooiste manier van samenwerken is in de studio, maar vaak heb ik ook al geschikte beats liggen voor de artiest. Ik heb al met veel rappers gewerkt dus ik kan ook rappers coachen op flow, delivery en stemgebruik.” Calvin werkte onder andere al met Robba & Asjabi, Young Teach en Dani Apeldoorn.  

NameOnTheBeat

4. Zaffre

Voor on the spot samenwerkingen

Nijmegenaar Gus de Kort aka Zaffré is onder meer producer en DJ. Hij is al zeven jaar bezig met muziek en hij zit inmiddels in het examenjaar van de Nederlandse Pop Academie in Utrecht. “Ik ben vaak te vinden in Beatheaven waar ik docent producer ben maar ik werk daar ook vaak aan mijn eigen projecten. Bij een samenwerking heb ik nooit vooraf al een beat, we maken alles samen on the spot. Zo werk je puurder wat tot een beter resultaat leidt. Naast beats kun je bij me terecht voor opnames van vocalen en andere instrumenten. Ik ben vooral thuis in disco, funk, indie en hiphop maar ik maak ook trap en EDM.” Gus’ werkt is te horen op tracks van bijvoorbeeld AxU, Divverent en Franklin Maloney.

Zaffré

5. JORAN

Van duistere drillbeats tot zomerse afroswing

In de Achterhoek lopen ook veel producers rond, zo ook de 17-jarige Joran Lanke uit Ulft. “Ik maak veel soorten beats, van zomerse afroswing tot duistere drillbeats. Daardoor heb ik voor de meeste artiesten wel een geschikte beat liggen en zo niet dan kunnen wel altijd samen tot een nieuwe komen. Tot nu toe heb ik vooral gewerkt met artiesten uit de Randstad maar ik wil heel graag met Gelderse artiesten werken. Verder is er in mijn studio de mogelijkheid tot opnames.” Binnenkort komen er tracks uit van Achilles en Niti.av waarop je Joran’s beats kan horen.

> JORAN

6. Stizzey

Beats, artwork en meer

Bij Apeldoorner Djordy Griffioen (Stizzeybeats) kun je terecht voor verschillende dingen. “Ik ben super allround! Wat beats betreft varieert het van harde 90’s hiphop tot 2020 drill tot afrobeat. Het is belangrijk om je te verdiepen in de artiest waarmee je samenwerkt, dan verloopt het proces makkelijker. Ook kan ik helpen met cover artwork en en teksten.” Djordy werkte onder meer al met Bahadir BattalLotteLizz en Uhm Mksni. Voor samenwerkingen met Djordy kun je een mail sturen naar zijn manager via diksen@trentetrois.nl. 

> Stizzey

7. Dutch Heavyweight

Naast beats ook visuele content

Dutch Heavyweight is het alias van Jeroen Bollee uit Harderwijk. “Ik maak vooral hiphop die vergelijkbaar is met hiphop van de jaren ‘90 en begin jaren 2000. Ik heb veel beatbattles gedaan. Ik maak bangers, enge muziek, storytellers maar ook feelgood muziek. Ik heb door de jaren heen met veel artiesten gewerkt, onder andere van Frathouse. Dat is een collectief rappers uit Harderwijk en Ermelo. Verder ben ik ook foto/videograaf dus ik kan een pakket aanbieden wat van muziek tot social media content gaat. Dus ook artwork en videoclips.” 

> Dutch Heavyweight

8. DJ Odin 

Van neo-soul tot UK garage tot hiphop

Jason Lemonth oftewel DJ Odin is een producer uit Nijmegen. “Ik hou het meest van de warmere genres, daarmee bedoel ik neo-soul, jazz, R&B en hiphop maar house of UK Garage vind ik ook leuk. Bij samenwerkingen kan het vanaf scratch gaan om samen de magie op te zoeken, maar soms maak ik ook zelf dingen die ik stuur naar artiesten die er misschien bij passen. Ik kan helpen met advies, feedback en gesprekken over muziek. Voor een samenwerking moet het wel van allebei de kanten goed klikken, ik ben bereikbaar via DM.” Jason werkte onder andere met Linde SchöneDigitzz en Jeroen Antoine.  

> DJ Odin

9. RainBeatz

Hiphop in Amerikaanse stijl

Foto door: Kees Penders

 

Rein Penders is een 18-jarige producer uit Wageningen, actief onder de naam RainBeatz. “Ik produceer vooral hiphop in Amerikaanse stijl. Ik werk dan ook veel samen met artiesten uit Amerika wat ontstaat via DM’s op Instagram. Meestal stuur ik dan een beatpack met tien beats. Verder mix en master ik ook tracks. Naast Amerikaanse artiesten lijkt het me superleuk om samen te werken met Gelderse artiesten.” 

RainBeatz

10. Beats by Keum 

Trap, dancehall & drill

Foto door: Jaimy Wissing

 

Roy Janssen uit Lobith is beatmaker en producer onder de naam Beats by Keum. “Ik ben het meest thuis in trap, dancehall & drill. Voor mij zijn positieve vibes bij samenwerkingen het belangrijkst! Bij het maken van beats let ik op wat de artiest als referenties aanlevert, de gewenste structuur en de gewenste sounds. Verder kunnen artiesten bij me terecht voor mixen en masteren maar ook voor opnamesessies, artwork en ander advies.” Roy werkte al met FouramoTootie en Moeni & Oline. 

> Beats by Keum

11. Timo Naomi

Van hiphop tot indie

Timo Naomi is een audio engineer en producer uit Nijmegen. “Mijn werk varieert van hiphop en pop tot indie en rock. Het is bij een samenwerking belangrijk om elkaar te leren kennen, dus een sessie plannen is leuk. Online samenwerken is ook leuk, om dan lekker heen en weer te boksen met beats en mixes. Ik kan je helpen met mixage, beats en sound doctoring.” Timo heeft samengewerkt met artiesten als Eddie NotesPoke en Jeroen Antoine. Wil je samenwerken met Timo? Stuur dan een mailtje naar prodbytimo@gmail.com. 

> Timo Naomi

12. Tam 

Trap, pop en meer

Tam uit Dieren is producer. “Laatste tijd ben ik vooral bezig met trap en pop. Voor het samenwerken met iemand verdiep ik me graag in die persoon, bijvoorbeeld door middel van een gezamenlijke Spotifylijst. Ik verdiep me vooraf dan ook graag in waar de artiest mee bezig is. Ik werk graag samen omdat je dan vaak een beter product kan leveren dan individueel. Je kan bij mij vooral terecht voor beats!” Onlangs bracht Tam nog een track uit in samenwerking met Arnhemsbluff.

> Tam

 

Dit is slechts een fractie van de vele producers die uit Gelderland komen. Ben je nog steeds op zoek? Check dan onderstaande tips!

🔹 Waar kun je je tracks laten mixen nadat ze af zijn? Je leest het hier.
🔹 Wil je je eigen producerskills aanscherpen? Dat kan op deze plekken.
🔹 Check Gelderland in Kaart voor een verder overzicht van de Gelderse muziekwereld.

← Naar overzicht

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland