Kies een regio

FAQ Music Support Gelderland

Welkom bij de Frequently Asked Questions! Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen over Music Support Gelderland. 

🔹 Wie kan er aanvragen?

De regeling is bedoeld voor artiesten die eigen werk maken en afkomstig zijn uit Gelderland. Dat houdt in dat de meerderheid in Gelderland woont of dat de act duidelijk verbonden is met deze provincie. Je hoeft geen stichting, vereniging of andere rechtsvorm te hebben om een aanvraag te kunnen doen. De aanvraag kan ook worden ingediend door een vertegenwoordiger. 

🔹 Waarvoor kun je aanvragen?

Je kunt aanvragen voor een investering die jou duidelijk naar een volgende stap in je muzikale carrière helpt. Denk bijvoorbeeld aan een tour in binnen- of buitenland, audio- en video-opnames, coaching van jouw eigen skills, het ontwikkelen van een innovatief liveconcept of het inhuren van professionals voor jouw plannen. Het belangrijkste is dat je kunt vertellen hoe je hierdoor écht een stap kunt zetten. Hier vind je voorbeelden van artiesten die je voorgingen

🔹 Waarvoor kun je niet aanvragen?

Kosten die niet worden gedekt zijn uitbetaling van jezelf, huur van repetitieruimte, persoonlijke investeringen (zoals instrumenten of apparatuur), educatieve projecten (zoals een lesboek of educatieve voorstelling), afbetaling van een lening (zoals 1/3 van de bijdrage van het Sena Muziekproductiefonds) of kosten die in het verleden al zijn gemaakt. Als jouw project een multidisciplinair karakter heeft, maar muziek niet de boventoon voert, is Music Support Gelderland waarschijnlijk niet geschikt voor je plannen en kun je beter terecht bij een ander fonds. Daarnaast is het goed om te weten dat het onderdeel waar je geld voor aanvraagt nog niet van start mag zijn. 

🔹 Hoe veel kun je aanvragen?

Je kunt maximaal €1000,- aanvragen. Kijk voor je bij ons aanvraagt vooral ook goed rond bij andere fondsen of jouw project daar misschien beter past. Je kunt het geld van Music Support Gelderland bijvoorbeeld ook gebruiken om je kansen te vergroten bij andere fondsen waar je niet de volledige kosten aan kunt vragen. Zo kun je de bijdrage slim gebruiken om écht een volgende stap te zetten.

🔹 Hoe veel geld is er beschikbaar?

In totaal is er in 2024, verspreid over 5 rondes €52.500 beschikbaar

🔹 Hoe kan ik een aanvraag indienen?

Dat kan via de pitch op Sonar. Maak daar een profiel aan voor jouw act en reageer op de pitch!

🔹 Hoe vaak kun je aanvragen?

In principe kun je zo vaak aanvragen als je wilt, maar als je niets verbetert aan het plan dan is de kans klein dat deze de volgende keer wel wordt toegekend. Bekijk daarom altijd goed de feedback van de commissie op je eerdere aanvraag en check goed of jouw plannen wel passen bij Music Support Gelderland. Bij twijfel, mail gerust!

🔹 Hoe vaak kun je een toekenning krijgen?

Per act worden er maximaal 2 aanvragen gehonoreerd vanuit deze regeling. Daarna heb je waarschijnlijk flinke stappen kunnen zetten en verwijzen we je graag door naar andere fondsen. Zo blijft er budget over voor nieuwe artiesten die hun begin-sprint nog moeten maken. 

🔹 Kan ik mijn aanvraag van tevoren laten checken?

Zeker! Als je wilt weten of je op de goede weg bent of niet helemaal weet of je begroting wel klopt, zorg dan dat je jouw plan uiterlijk 1 week voor de deadline naar ons mailt. We kijken graag met je mee en geven waar nodig tips.

🔹 Kan ik mijn aanvraag achteraf inzien?

Zodra je jouw aanvraag hebt ingediend, is deze definitief en niet meer door jou terug te kijken. Sla dus eventueel een kopie van jouw antwoorden op voor jezelf of stuur bij vragen een mail.

🔹 Hoe maak ik een goede begroting?

Dat blijft lastig, ook voor artiesten die al jaren meedraaien! Geen zorgen, wij hebben een hoop tips voor je verzameld in onze Kennisbank. Je kunt ook onze voorbeeldbegroting downloaden om in te vullen en mee te sturen met jouw aanvraag.

🔹 Is mijn aanvraag wel goed binnengekomen?

Als je in Sonar op de Music Support Gelderland pitch hebt gereageerd, alle velden hebt ingevuld en op “indienen” hebt geklikt, dan is je aanvraag goed binnengekomen! Kom je er niet uit? Mail ons!

🔹 Krijg ik sowieso een reactie op mijn aanvraag?

Ja! Iedereen die een aanvraag instuurt ontvangt een reactie van de selectiecommissie. Enkele weken na de deadline krijg je van ons de definitieve uitslag.

🔹 Wie beoordeelt de aanvragen?

De aanvragen worden beoordeeld door onafhankelijke experts uit de muzieksector:

  • 🔹 Vanity Roxane, dj, programmeur en radiohost bij o.a. Open Source Radio
  • 🔹 Wim Koens, talentontwikkelaar bij interdisciplinair productiehuis BRUT
  • 🔹 Rocco Hueting, bestuurslid popmuziek bij het Cultuurfonds Gelderland en muzikant bij o.a. De Staat
  • 🔹 Niels Leferink, dj en danceprogrammeur van Luxor Live en vele festivals in de stad
  • 🔹 Jeffrey Neijs, voormalig FunX-dj en initiator van urban talentenplatform Power Plug
  • 🔹 Twan Spierings, een van de kartrekkers en talentondersteuners bij poppodium Astrant in Ede

🔹 Waar let de commissie op?

Bij het beoordelen van de aanvragen let de commissie onder andere op:

  • 🔹 De volledigheid van je aanvraag. Heb je alles meegestuurd wat van belang is voor je aanvraag? Zitten er links bij naar je muziek? En een moodboard of script voor je videoclip? Heb je een marketingplan voor je release?
  • 🔹 De begroting. Is je begroting volledig en dekkend? Zijn de posten die je noemt realistisch? Hoe groot is de bijdrage van Music Support Gelderland op je totale begroting?  Zijn de toekenningen van eventuele andere financiers al bekend?
  • 🔹 Het plan en de timing. Heb je voldoende beschreven waarom een bijdrage van Music Support Gelderland je op dit moment écht verder gaat helpen in je muzikale carrière? Is je plan concreet genoeg?

Meer weten over deze professionals en hun tips voor een goede aanvraag? Check dan dit artikel!

🔹 Ik heb al jaren een professionele carrière als artiest, kan ik ook aanvragen?

In principe niet, tenzij je goed kunt onderbouwen waarom €1000 voor jouw plan echt een verschil maakt. De regeling is specifiek opgezet om artiesten te ondersteunen die met €1000 een wezenlijke stap kunnen zetten in hun carrière, bijvoorbeeld met een eerste livevideo, marketing-budget of artistieke support. In een later stadium van je carrière zijn andere fondsen, inkomsten en bedragen beter geschikt om stappen te zetten. Mail ons gerust als je daar tips bij kunt gebruiken, we zijn goed thuis in fondsen en subsidies en voorzien je Sena-aanvraag bijvoorbeeld ook gratis van feedback.

🔹 Wat gebeurt er als ik een bijdrage krijg?

Aan het einde van je project horen we graag wat het jou heeft opgeleverd. Hiervoor krijg je een kort formulier waarin je jouw ervaringen en links naar audio- of videomateriaal met ons kunt delen. Tussentijdse wijzigingen in je project ben je verplicht al eerder bij ons te melden. Verder geven we toegekende plannen graag zoveel mogelijk aandacht. Poppunt Gelderland behoudt daarom het recht om beeld, audio, video en geschreven tekst met betrekking tot het project te publiceren.

In ruil voor onze bijdrage vragen we jou ook om Poppunt Gelderland en het Cultuurfonds Gelderland te vermelden in je publicitaire uitingen. Denk daarbij aan tags in posts op social media, een logo op je tourposter en creditvermeldingen met logo bij videoclips en releases zoals plaathoezen of cd-boekjes. Hier kun je beide logo’s downloaden.

🔹 Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? 

Neem dan gerust contact met ons op.

← Naar home

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland