Kies een regio

9 april 2020

YouTube

Hoe zet je YouTube in voor jouw act?
Foto door Christian Wiediger via Unsplash

YouTube is de perfecte plek voor bijvoorbeeld je videoclips, opnames, livestreams  teasers en backstagebeelden. Daarnaast zien veel mensen het ook als een ideale plek om gewoon lekker naar muziek te luisteren.

Tips

Onze Belgische collega’s van VI.BE hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet zodat ook jij nog meer uit jouw YouTube-kanaal kan halen. We lichten er een aantal voor je uit:

🔹 Zorg ervoor dat mensen graag op jouw kanaal komen. Een goeie profielfoto is belangrijk! Je kan bovenaan je kanaal ook een grote afbeelding plaatsen, maar zorg ervoor dat je banner-afbeelding dezelfde look & feel hebben. Let goed op dat de foto’s op jouw kanaal ook compatibel zijn op smartphone en zelfs tv.

🔹 Sinds kort heeft YouTube ook zijn eigen YouTube for Artists. Je kan dit herkennen aan het muzieknootje naast een YouTube-kanaal. Zo weet je zeker dat je naar de officiële videoclip kijkt of song luistert. Om zo’n profiel te bemachtigen moet je minstens 3 releases hebben die via een officiële distributeur gegaan zijn (een label of een aggregator). De aanvraag zelf kun je ook via je label of distributeur doen.

🔹 Net als bij andere sociale media is het ook bij YouTube heel belangrijk om met regelmaat te posten. Zorg ervoor dat je fans regelmatig jouw kanaal bezoeken. Maak voldoende nieuwe content. Zorg ervoor dat de nieuwe fans die jouw kanaal bezoeken niet enkel een video van 10 jaar terug tegenkomen. Dat moedigt niet echt aan om zich te subscriben om jouw kanaal. Verwen je doelgroep van tijd tot tijd met een blik achter de schermen of exclusieve beelden, bouw je een sterke relatie op.

De overige tips van VI.BE vind je hier.

Geld verdienen

Grofweg zijn er twee manieren om geld te verdienen met jouw YouTube kanaal. Je kunt advertenties aanzetten en daar inkomsten uit genereren. Een andere manier is het aangaan van samenwerkingen.

Via de functies-pagina van jouw YouTube account kun je redelijk makkelijk advertenties inschakelen, maar er zitten wel een aantal haken en ogen aan: Je moet bijvoorbeeld minimaal 10.000 views hebben. En je verdient pas een redelijk bedrag als je video’s ook echt goed bekeken worden.

Een andere manier om geld te verdienen via YouTube is door samenwerkingen aan te gaan. De mensen die naar jouw video’s kijken zijn namelijk interessant voor bepaalde bedrijven. Die bedrijven hebben er misschien wel geld voor over om deze mensen te bereiken.

Bij onze Rotterdamse collega’s van Popunie lees je meer over de mogelijkheden om geld te verdienen met YouTube.

Meer weten?

Youtube heeft zelf ook een handige creator studio met een stappenplan hoe je je muzikale carrière opbouwt met behulp van het platform.

← Naar overzicht

Heb je vragen?

Kom je er nog niet helemaal uit en heb je vragen? Neem dan contact op!

Portet van Douwe Esschendal

Douwe Esschendal

douwe@poppuntgelderland.nl 055 - 521 63 46

Werkt vanuit Gigant Apeldoorn

Portet van Sarina van Dijk

Sarina van Dijk

sarina@poppuntgelderland.nl 06 16163686

Werkt vanuit Doornroosje

Portet van Imke Loeffen

Imke Loeffen

imke@poppuntgelderland.nl 06 41716751

Werkt vanuit Luxor Live

Gerelateerde artikelen

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland