Kies een regio

2 mei 2024

Tips voor je ESNS-aanmelding

Hoe zorg je dat jouw aanmelding opvalt?
Foto door Aditya Chinchure via Unsplash

Ieder jaar in januari vindt showcasefestival Eurosonic/Noorderslag plaats in Groningen. Dit is hét showcasefestival van Nederland. Tijdens het officiële programma spelen honderden Nederlandse en Europese acts op allerlei locaties in de Groningse binnenstad om zichzelf in de kijker te spelen van professionals uit de muziekindustrie.

Eurosonic/Noorderslag (ESNS) bestaat uit twee onderdelen: een internationaal programma gedurende de week (Eurosonic) en een showcase voor Nederlands talent op de zaterdag van het festival (Noorderslag). Voor beide onderdelen kun je jouw act vanaf mei aanmelden om zo kans te maken op een felbegeerde plek in het programma. Duizenden acts maken gebruik van deze mogelijkheid, dus is het slim om jouw aanmelding goed voor te bereiden.

Moment

Denk strategisch na over het moment dat je je inschrijft. Veel acts die op Noorderslag staan hebben op eigen kracht al flink wat stappen gezet, bijvoorbeeld in de Popronde. Je haalt het meeste uit een show op Noorderslag als jouw muziek, team en plannen stevig staan en je klaar bent om de volgende stap te zetten. Inschrijven voor Eurosonic is vooral slim als jouw markt in het buitenland ligt en je de komende jaren wilt investeren in touren over de grens.

Tips voor je aanmelding

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te zorgen dat de tracks die je meestuurt helemaal te gek zijn en dat je aanmelding volledig is. Daarnaast vind je in onderstaande media een aantal handige tips en tricks rechtstreeks van ESNS-programmeurs Joey Ruchtie en Robert Meijerink zelf.

Brood en Spelen

In deze aflevering van Brood en Spelen neemt Joey Ruchtie je mee in het selectieproces waarop hij bepaalt wanneer een act klaar is voor het festival.
> Luister hier


3FM Unseen Heroes

In deze podcastserie van 3FM is Noorderslag-programmeur Joey Ruchtie een van de gasten. Hij vertelt hoe hij artiesten selecteert en het programma samenstelt.
> Luister hier


Klap van de Molen

David Achter de Molen (o.a. John Coffey en Beach Dog) had een podcast met gasten uit de muziekindustrie. In een van de afleveringen schuift Joey Ruchtie aan en vertelt hij onder andere hoe hij de  aanmeldingen voor ESNS bekijkt.
> Luister hier


3FM

Ook Robert Meijerink was te gast bij 3FM om te vertellen over zijn werk als Eurosonic-programmeur. Uit heel Europa ontvangt hij ruim 5000 aanmeldingen, die hij tussen mei en december doorneemt in aanloop naar de eerstvolgende editie van ESNS.
> Luister hier


Musicmaker

Eerder schreef het magazine Musicmaker een artikel over het inschrijven voor ESNS, met daarin een aantal handige tips van Joey Ruchtie. Zoals deze: “Het kan helpen om de bio bij je inschrijving als een “elevator pitch” te beschouwen. Een gedetailleerde ontstaansgeschiedenis met alle samenstellingswisselingen is voor ons meestal wat minder interessant. Focus je op wat er bijzonder is aan de muziek en de show.”
> Lees hier


Meer info

🔹  Wil jij jouw aanmelding laten checken? Neem even contact met ons op!

🔹  Helemaal klaar voor? Meld jouw act aan voor ESNS.

← Naar overzicht

Heb je vragen?

Kom je er nog niet helemaal uit en heb je vragen? Neem dan contact op!

Portet van Douwe Esschendal

Douwe Esschendal

douwe@poppuntgelderland.nl 055 - 521 63 46

Werkt vanuit Gigant Apeldoorn

Portet van Imke Loeffen

Imke Loeffen

imke@poppuntgelderland.nl 06 41716751

Werkt vanuit Luxor Live

Gerelateerde artikelen

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland