10 februari 2020

Subsidie

Foto door Josh Appel op Unsplash

Als je geld tekort komt voor bijvoorbeeld de opnames van een nieuw album, een tour of een bijzonder idee dan kun je proberen om jouw project (deels) te financieren door middel van een subsidie.

Via Fonds Podiumkunsten kun je bijvoorbeeld ondersteuning aanvragen voor een buitenlandse tour of het schrijven van nieuw werk. Andere landelijke fondsen waar je aan kunt vragen als maker zijn onder andere Fonds voor Cultuurparticipatie en VSB fonds. Daarnaast zijn er verschillende fondsen die regionaal of zelfs lokaal opereren. Zo heb je in Gelderland een afdeling van het Prins Bernhard Cultuurfonds, helpt Stichting Pak An bij goede ideeën uit de Achterhoek en ondersteunt de Provincie Gelderland bij Talentontwikkeling van professionals. Kijk ook zeker even op de website van jouw gemeente, vaak hebben die eigen regelingen waar je misschien voor in aanmerking komt. Het Sena Performers Muziekproductiefonds kan tot slot goed van pas komen als je een album wilt maken.

Bij de meeste fondsen dien je ook een begroting mee te sturen. Ben je benieuwd hoe je die maakt? Kijk dan eens naar dit artikel.

Op de website van de Muzikantendag vind je een aantal handige tips voor het schrijven van jouw aanvraag.

Ben je benieuwd welke vorm van financiering zich het beste leent voor jouw project?

Kijk dan eens naar de Culturele Financieringswijzer van Cultuur+Ondernemen of dichter bij huis naar het overzicht van fondsen en subsidies van Schakel 025. Dit kennisplatform organiseert iedere maand in samenwerking met Cultuur Academy in Nijmegen een subsidiespreekuur waar je vrijblijvend terecht kunt voor advies van professionals. Deze bijeenkomsten zijn afwisselend in Nijmegen en Arnhem en de data vind je op de website van Schakel 025.

Benieuwd welke fondsen bij jou passen? Neem dan gerust contact met ons op.

← Naar overzicht

Heb je vragen?

Kom je er nog niet helemaal uit en heb je vragen? Neem dan contact op!

Portet van Douwe Esschendal

Douwe Esschendal

douwe@poppuntgelderland.nl 06 17117309

Werkt vanuit Gigant Apeldoorn

Portet van Imke Loeffen

Imke Loeffen

imke@poppuntgelderland.nl 06 41716751

Werkt vanuit Luxor Live

Portet van Simon Mamahit

Simon Mamahit

simon@poppuntgelderland.nl 06 10290179

Werkt vanuit Doornroosje

Gerelateerde artikelen

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland