Kies een regio

14 september 2021

Studio producers

Wat doet een studio producer en waar kun je terecht?
Foto door Caught In Joy via Unsplash

Als jij in een studio terecht wil om je nummers op te nemen, kan het raadzaam zijn om een producer in de arm te nemen. In tegenstelling tot een technicus zal hij/zij zich ook met het artistieke proces bemoeien. Zo zal de producer er voor zorgen dat er binnen het gestelde budget een optimaal resultaat komt, dat past in het marketingplan. 

Veel producers hebben een eigen studio, maar je kunt ook besluiten een externe producer in te schakelen. In de studio is de producer de baas. Hij bepaalt hoe een nummer moet gaan klinken, welke arrangementen er worden gebruikt, beslist of partijen goed genoeg zijn en beoordeelt de mix. Het is daarom belangrijk dat er een klik is tussen artiest en producer. Om daarvoor te zorgen spreken artiesten en producers elkaar veelvuldig zodat ze op dezelfde lijn zitten. Dit voorkomt discussies in je kostbare studiotijd.

Welke producers zijn er in Gelderland?

In Gelderland zijn o.a. de volgende producers gevestigd:

🔹 Gordon Groothedde, een greep uit de naam die hij begeleidde: Golden Earring, Guus Meeuwis, René Froger, Bløf, Miss Montreal en Nick&Simon.

🔹 Sebastiaan van Bijlevelt, is de eigenaar van de Nijmeegse Galloway Studio waar hij opnames maakte met bijvoorbeeld Shaking Godspeed, Donnerwetter, Chauffeur, Black Bottle Riot en Temple Fang.

🔹 Emile Hartkamp, produceerde hits voor o.a. Marianne Weber, André Hazes, René Froger, Jan & Anny en Frans Bauer.

En in Nederland?

In je zoektocht naar een geschikte studio producer hoef je je natuurlijk niet te beperken tot de provincie Gelderland. Het kan heel waardevol zijn om ook in de rest van Nederland (of zelfs daarbuiten) op zoek te te gaan naar een geschikte match.

🔹 Martijn Groeneveld, heeft een studio in Utrecht waar hij onder andere al samenwerkte met Emil Landman, Bertolf, Blaudzun, Dotan en John Coffey.

🔹 Simon Akkermans, heeft een studio in Rotterdam genaamd Epic Rainbow Unicorn Studio en verwelkomde daar o.a. Binkbeats, Jungle By Night, Skip&Die, EUT, Pip Blom en Gelderse acts als Jo Goes Hunting en Waltzburg.

🔹 Huub Reijnders, werkte bijvoorbeeld met Rondé, Bløf, Guus Meeuwis, Rowwen Hèze en Rob Dekay aan opnames.

🔹 Pieter Vonk, mixer, engineer en producer die o.a. werkte met diverse acts als Amber Arcades, Robin KesterColin Benders en vele anderen.

🔹 Roy van Rosendaal, is zowel muzikant, geluidstechnicus als producer. In die laatste hoedanigheid begeleidde hij o.a. Foss, Amber Run, La Corneille en TESSEL bij opnames.

🔹 Attie Bauw, werkte in verschillende studio’s over de hele wereld met o.a. Ellen Ten Damme, The Scorpions, Hans Dulfer, the Gathering en Normaal.

🔹 Oscar Holleman, kreeg bijvoorbeeld Heideroosjes, Krezip, Kovacs, Duncan Laurence en After Forever over de vloer.

🔹 Guido Aalbers, is een producer/mixer uit Zwolle die de opnames van bijvoorbeeld Bökkers, Voltage, Van Dik Hout en Paceshifters produceerde.

🔹 Reyn Ouwehand, produceerde albums voor onder andere Opgezwolle, Kane, Wende Snijders en Mister and Mississippi.

🔹 Jurriaan Sielcken, werkte in het verleden vanuit zijn studio in Soest al met namen als The Koalaz, Herman van Veen, Pitou, Lucas Hamming en Jett Rebel.

Meer weten?

🔸 In dit artikel vind je een aantal opnamestudio’s in Gelderland én krijg je tips van professionals

← Naar overzicht

Heb je vragen?

Kom je er nog niet helemaal uit en heb je vragen? Neem dan contact op!

Portet van Douwe Esschendal

Douwe Esschendal

douwe@poppuntgelderland.nl 055 - 521 63 46

Werkt vanuit Gigant Apeldoorn

Portet van Imke Loeffen

Imke Loeffen

imke@poppuntgelderland.nl 06 41716751

Werkt vanuit Luxor Live

Portet van Sarina van Dijk

Sarina van Dijk

sarina@poppuntgelderland.nl 06 87653800

Werkt vanuit Doornroosje

Gerelateerde artikelen

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland