Kies een regio

10 februari 2020

Spotify Playlists

Hoe krijg jij jouw muziek in playlists?
Foto door Jean Philippe op Unsplash

Zodra je jouw muziek hebt aangemeld voor de verschillende streamingsdiensten wil je natuurlijk niets liever dan dat de tracks worden opgenomen in playlists.

Labels en partijen als LAB Music en WM Digital Services kunnen je hier een handje bij helpen, maar je kunt ook zelf jouw muziek voor playlists aanmelden via Spotify For Artists. Op de website van Spotify geeft de muziekdienst zelf antwoorden op vragen van gebruikers met betrekking tot playlists.

Daarnaast zijn er verschillende particulieren met populaire afspeellijsten waar jij jouw muziek in kunt proberen te krijgen. Ben je bijvoorbeeld benieuwd naar Gelderse playlists? Check dan dit artikel. We kunnen je sowieso aanraden om het ook dicht bij huis te zoeken, en je track aan te melden voor de playlist van jouw opleiding, popschool of lokale podium. Ook al heeft die playlist misschien geen duizenden volgers, iedere luisteraar is er weer een!

Ook zijn er natuurlijk diverse media met een eigen playlist, zoals 3voor12, Puna, Hiphop In Je Smoel, Resident Advisor, OOR, Never Mind The Hype en vele anderen. Ga op onderzoek uit! Grote kans dat de media in jouw straatje ook een eigen playlist heeft.

Een andere manier om je muziek in een passende playlist te krijgen is via websites als AWAL, Playlist Push, Indiemono en SubmitHub.

Tot slot kun je jouw muziek aanmelden voor de Poppunt Gelderland Spotify lijst “Nieuw Uit Gelderland”, waar we nieuwe Gelderse releases in uitlichten. Hier lees je meer over die lijst en de aanmeldprocedure.

Meer weten?

Artiestenmanager en auteur Martijn Crama maakte een handige video over dit onderwerp:

← Naar overzicht

Heb je vragen?

Kom je er nog niet helemaal uit en heb je vragen? Neem dan contact op!

Portet van Riques Ter Heerd

Riques Ter Heerd

riques@poppuntgelderland.nl 06 24814418

Werkt vanuit Doornroosje

Portet van Imke Loeffen

Imke Loeffen

imke@poppuntgelderland.nl 06 41716751

Werkt vanuit Luxor Live

Portet van Douwe Esschendal

Douwe Esschendal

douwe@poppuntgelderland.nl 055 - 521 63 46

Werkt vanuit Gigant Apeldoorn

Gerelateerde artikelen

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland