Kies een regio

10 februari 2020

Platenmaatschappij

Foto door Dane Deaner op Unsplash

Een platenmaatschappij (of: label) helpt jou om je muziek uit te brengen. Platenmaatschappijen gaan een samenwerking aan met een artiest waarbij ze de muziek van die artiest uitbrengen en laten promoten. Ze zorgen ervoor dat je muziek beschikbaar is op o.a. Spotify, Apple Music en Deezer, zorgen eventueel voor een fysieke release en dat je muziek misschien wel op de radio wordt gedraaid. 

Je kunt verschillende type deals aangaan: een artiestendeal, een licentiedeal voor enkel bepaalde nummers of alleen een distributiedeal. Ben je benieuwd naar de verschillende platendeals die een label je kan aanbieden? Check dan dit artikel.

Welke labels zijn er?

Wereldwijd kennen we 3 grote platenmaatschappijen: Universal Music, Sony Music en Warner Music. Gelderse labels zijn bijvoorbeeld Kroese Records, Kollekted en Waaghals Records. In dit artikel vind je nog een aantal Gelderse platenmaatschappijen.

Hoe benader je een label?

De beste pitches voor een label zijn kort, maar krachtig. Beschrijf in een paar zinnen wie je bent, waarom je ze benaderd (bijvoorbeeld omdat je je inspiratie haalt uit een van de andere acts waar zij mee werken), een link naar je (nieuwe) muziek (geen downloadlink!) en een aantal hoogtepunten uit je muzikale carrière (bv. releases, supportshows, festivals en airplay).
Sluit af me een aantal links naar je website en socials waar ze meer info over je act kunnen vinden. Op die manier geef je ze zowel voldoende eerste info en kunnen ze met de aanvullende links nog verder in je muziek duiken.

Meer weten?

Ben je benieuwd naar welke Gelderse labels er nog meer zijn? Kijk dan eens in dit artikel of kijk op onze kaart.

← Naar overzicht

Heb je vragen?

Kom je er nog niet helemaal uit en heb je vragen? Neem dan contact op!

Portet van Douwe Esschendal

Douwe Esschendal

douwe@poppuntgelderland.nl 055 - 521 63 46

Werkt vanuit Gigant Apeldoorn

Portet van Imke Loeffen

Imke Loeffen

imke@poppuntgelderland.nl 06 41716751

Werkt vanuit Luxor Live

Portet van Sarina van Dijk

Sarina van Dijk

sarina@poppuntgelderland.nl 06 16163686

Werkt vanuit Doornroosje

Gerelateerde artikelen

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland