Kies een regio

6 maart 2023

Online advertenties

Hoe kun je online advertenties inzetten voor jouw act?
Foto door Joe Yates via Unsplash

Je kunt er tegenwoordig bijna niet meer omheen: Online advertenties. Om te zorgen dat jouw act, release of show op social media goed onder de aandacht wordt gebracht kun je deze advertenties inzetten om beter in het algoritme naar voren te komen en je doelgroep te bereiken.

Hoe ga je te werk?

Via het Advertentiecentrum van Meta Business (Facebook) kun je advertenties aanmaken voor Facebook en Instagram. Ga hierbij goed na wat het doel van je advertentie is. Wil je iets verkopen, wil je je doelgroep uitbreiden of wil je je huidige fanbase juist activeren voor een aankomende release of tour?

Hoe kies je de juiste doelgroep?

Hier kun je vervolgens de doelgroep van je advertentie op aanpassen. Wil je de volgers van een podium of festival bereiken? Heb je een release die je onder de aandacht wil brengen van liefhebbers van een bepaald genre? Of heb je een show op komst in een bepaalde stad en wil je mensen uit die regio uitnodigen?

Zorg daarna voor een kort, maar krachtig bijschrift waarmee je de interesse van de lezer wekt.

Wat is een passend budget?

Dat hangt er net vanaf wat je te besteden hebt en wat het doel van de advertentie is, maar het kan raadzaam zijn om verschillende versies van de advertentie te maken. Vervolgens kijk je welke het beste werkt en pas je daar extra budget op toe.

Tips

🔹 Zorg dat je je advertentie ten minste 7 dagen uitvoert, want dan heeft het algoritme voldoende tijd heeft om de mensen te vinden die je advertentie waarschijnlijk gaat aanspreken.

🔹 Bied mensen een duidelijke volgende stap: spoor ze aan de door jou gewenste actie uit te voeren door een actieknop toe te voegen aan je advertentie.

🔹 Heb je een advertentie met een video? Zorg dan dat het geluid geen essentiële rol speelt, want veel mensen bekijken video’s zonder geluid. Wees dus creatief met afbeeldingen en tekst.

🔹 Maak gebruik van duidelijk en herkenbaar beeldmateriaal

🔹 Houd de koppen en tekst kort, maar krachtig.

Meer weten?

Er zijn tegenwoordig verschillende bedrijven die je kunnen helpen met het maken van een goeie online advertentiecampagne. Ga vooral zelf op onderzoek naar een bedrijf dat bij jou past, en neem anders contact met ons op!

← Naar overzicht

Heb je vragen?

Kom je er nog niet helemaal uit en heb je vragen? Neem dan contact op!

Portet van Imke Loeffen

Imke Loeffen

imke@poppuntgelderland.nl 06 41716751

Werkt vanuit Luxor Live

Portet van Riques Ter Heerd

Riques Ter Heerd

riques@poppuntgelderland.nl 06 24814418

Werkt vanuit Doornroosje

Portet van Douwe Esschendal

Douwe Esschendal

douwe@poppuntgelderland.nl 055 - 521 63 46

Werkt vanuit Gigant Apeldoorn

Gerelateerde artikelen

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland