Kies een regio

10 februari 2020

Muziekwedstrijden

Speel jezelf in de kijker tijdens een van deze Gelderse muziekwedstrijden
Foto door Giorgio Trovato op Unsplash

Vooral in het begin van je muzikale carrière kan het interessant zijn om mee te doen aan muziekwedstrijden. Het is een relatief laagdrempelige manier om podiumervaring op te doen, je leert andere bands (en professionals) kennen en vaak krijg je ook waardevolle feedback van een professionele jury.

Een aantal bekende Gelderse bandwedstrijden zijn de Roos van Nijmegen, Kabaal Regionaal, Parel van de Betuwe en de Achterhoekse Band Competitie.

Roos van Nijmegen

Dé jaarlijks terugkerende competitie voor muzikaal talent in Nijmegen georganiseerd door poppodium Doornroosje. Al een flink aantal jaar maakt de Roos een belangrijk deel uit van de Nijmeegse muziekscene en biedt deze wedstrijd het perfecte podium voor ambitieuze beginnende acts met een eigen repertoire uit de regio Nijmegen. Van hiphop tot rock, van metal tot jazz, van alles heeft in de afgelopen jaren de revue gepasseerd! Als winnaar van de Roos ontvang je een aantal mooie prijzen die jouw act een vliegende start zullen geven richting meer optredens, meer bekendheid en meer succes!

Wil je weten hoe het traject van de Roos van Nijmegen er precies uit ziet? Neem dan een kijkje op hun website!

Foto: Luna Olmeijer

Kabaal Regionaal

Voor alle herrieschoppers! De alternatieve bandcompetitie voor muzikanten uit de regio Gelderland/Utrecht. Durf jij het op te nemen tegen collega’s uit de alternatieve hoek, schrijf je origineel werk en weet jij in +- 20 minuten het publiek overtuigen van jouw band? Dan is Kabaal Regionaal de bandwedstrijd voor jou! Acht bands betreden het podium en strijden voor een felbegeerde prijs: een plaats op Kabaal am Gemaal, hét alternatieve podium tijdens Bevrijdingsfestival Gelderland.

Aanmelden voor Kabaal Regionaal? Hier vind je meer informatie!

Foto: Chantal Beumer

Parel van de Betuwe

De popcompetitie voor beginnende bands, acts en singer/songwriters uit de Betuwe. Welk muziekgenre je speelt maakt voor de Parel van de Betuwe niets uit. Rock, metal, punk, indie, folk, soul, reggae, blues, hiphop: iedereen en alles is welkom! De Parel van de Betuwe is niet alleen een bandwedstrijd, maar ook de ultieme gelegenheid om met professionele geluidsapparatuur op een podium te spelen, voor echt publiek. Daarnaast is het dé manier om te leren. Van elkaar en van de jury, bestaande uit professionals uit de muziekwereld die de deelnemers van positieve feedback voorzien.

Kom je uit de Betuwe en heb je een demo met eigen muzikaal werk? Meld je hier aan!

Foto: Jasper Geelen

Achterhoekse Band Competitie

De Achterhoekse Band Competitie is een initiatief van DRU Poppodium en Huntenpop met als doel talentvolle bands een kans te geven om zichzelf in de kijker te spelen. Gelderse muzikanten/bands, met een duidelijk aantoonbare link met de Achterhoek kunnen zich in schrijven. ABC bestaat uit één avond waarop de geselecteerde acts strijden om het prijzenpakket dat een podiumplek op Huntenpop, studiotijd bij Silvox Studio’s en een fotoshoot met een professionele popfotograaf omvat. Ieder jaar heeft het publiek een belangrijke rol bij het bepalen van de winnaar. Iedere bezoeker zal bij de optredens van de bands kunnen stemmen. Naast een door de jury gekozen winnaar zal het publiek zo mede bepalen welke band er op Huntenpop komt te staan.

Kom jij uit de Achterhoek en wil jij spelen op Huntenpop? Bekijk hier wanneer jij je weer kan aanmelden!

Kunstbende 

De wedstrijd voor jong creatief talent! Kunstbende is hét podium voor talent van 13 t/m 18 jaar. Jonge makers kunnen zich aanmelden voor verschillende categorieën  en meedoen aan diverse workshops en voorrondes. Via voorrondes in elke provincie stromen de eersteprijswinnaars door naar het Kunstbende Young Creators Festival. Daarna worden de nummers één van het festival een jaar lang door een persoonlijke coach klaargestoomd voor een optreden op een groot podium, van Mysteryland tot het Stedelijk Museum Amsterdam. Een driekoppige jury per categorie beoordeelt de acts en maakte de winnaars bekend tijdens de prijsuitreiking aan het eind van de dag.

Wil jij laten zien welk muzikaal talent jij bezit? Bekijk hier hoe jij mee kan doen aan de Kunstbende.

Foto: Marcel Krijgsman

Metal Battle

De Metal Battle is Nederlands eerste landelijke bandcontest, gericht op ons geliefde trommelvlies-verwoestende genre. Het doel van de wedstrijd is om beginnende bands de kans te geven zichzelf live ‘in the picture’ te spelen. De Metal Battle is inmiddels de grootste underground metalcontest van Nederland, met 48 bands in twaalf voorrondes, verspreid over het hele land. Er zijn drie halve finales, waarin telkens vier bands strijden om de winst. De winnaars van die halve finales staan in de grote finale.

Wil jij de beste metalact van Nederland worden? Hier vind je meer informatie.

Foto: Loudimages.nl

Rabo On Stage

Rabo On Stage! is hét open podium van de Achterhoek, de springplank voor Achterhoeks talent. Rabo On Stage is een samenwerkingsverband van verschillende partijen, waaronder de Feestfabriek (Zwarte Cross, Mañana Mañana) Schouwburg Lochem, Theater Hanzehof Zutphen, Amphion Doetinchem en Theater De Storm Winterswijk. Regionaal talent krijgt de mogelijkheid hun vakkennis te vergroten in een professionele theateromgeving. De winnaar krijgt de beschikking over een mooi bedrag voor een leerzame workshop en/of vakkundige begeleiding.

Wil jij laten zien dat jij thuis hoort in het theater? Kijk dan snel hier!

Foto: Sanne Wevers

Overige wedstrijden

Lokaal vinden er zo nu en dan ook toffe wedstrijden plaats, zoals:
🔹De dj-contest Don’t be Shy in Harderwijk.
🔹Fingerprint Contest in Ede.

Er zijn in Gelderland veel kansen om jouw talent te laten zien, te leren en te groeien. Vertrouw op jouw muzikale talent en ga ervoor! Heb jij behoefte aan tips? Neem gerust contact met ons op!

← Naar overzicht

Heb je vragen?

Kom je er nog niet helemaal uit en heb je vragen? Neem dan contact op!

Portet van Douwe Esschendal

Douwe Esschendal

douwe@poppuntgelderland.nl 055 - 521 63 46

Werkt vanuit Gigant Apeldoorn

Portet van Imke Loeffen

Imke Loeffen

imke@poppuntgelderland.nl 06 41716751

Werkt vanuit Luxor Live

Portet van Riques Ter Heerd

Riques Ter Heerd

riques@poppuntgelderland.nl 06 24814418

Werkt vanuit Doornroosje

Gerelateerde artikelen

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland