Kies een regio

2 mei 2024

Muziekwedstrijden

Speel jezelf in de kijker bij deze Gelderse muziekwedstrijden
Foto door Giorgio Trovato op Unsplash

Vooral in het begin van je muzikale carrière kan het interessant zijn om mee te doen aan muziekwedstrijden. Het is een relatief laagdrempelige manier om podiumervaring op te doen, je leert andere bands (en professionals) kennen en vaak krijg je ook waardevolle feedback van een professionele jury.

Een aantal bekende Gelderse competities zijn de Roos van Nijmegen, Kabaal Regionaal, Parel van de Betuwe, Kunstbende, Metal Battle en de Achterhoekse Band Competitie. Wij lichten ze allemaal voor je uit!

Roos van Nijmegen

Dé jaarlijks terugkerende competitie voor muzikaal talent in Nijmegen georganiseerd door poppodium Doornroosje. Al een flink aantal jaar maakt de Roos een belangrijk deel uit van de Nijmeegse muziekscene en biedt deze wedstrijd het perfecte podium voor ambitieuze beginnende acts met een eigen repertoire uit de regio Nijmegen. Van hiphop tot rock, van metal tot jazz, van alles heeft in de afgelopen jaren de revue gepasseerd! Als winnaar van de Roos ontvang je een aantal mooie prijzen die jouw act een vliegende start zullen geven richting meer optredens, meer bekendheid en meer succes!

Wil je weten hoe het traject van de Roos van Nijmegen er precies uit ziet? Neem dan een kijkje op hun website!

Kabaal Regionaal

Voor alle herrieschoppers! De alternatieve bandcompetitie voor muzikanten uit de regio Gelderland/Utrecht. Durf jij het op te nemen tegen collega’s uit de alternatieve hoek, schrijf je origineel werk en weet jij in +- 20 minuten het publiek overtuigen van jouw band? Dan is Kabaal Regionaal de bandwedstrijd voor jou! Hier strijden deelnemende acts voor een felbegeerde prijs: een plaats op Kabaal am Gemaal, hét alternatieve podium tijdens Bevrijdingsfestival Gelderland.

Aanmelden voor Kabaal Regionaal? Hier vind je meer informatie!

Foto: Jan Snel

Parel van de Betuwe

De popcompetitie voor beginnende bands, acts en singer/songwriters uit de Betuwe. Welk muziekgenre je speelt maakt voor de Parel van de Betuwe niets uit. Rock, metal, punk, indie, folk, soul, reggae, blues, hiphop: iedereen en alles is welkom! De Parel van de Betuwe is niet alleen een muziekwedstrijd, maar ook de ultieme gelegenheid om met professionele geluidsapparatuur op een podium te spelen, voor echt publiek. Daarnaast is het dé manier om te leren. Van elkaar en van de jury, bestaande uit professionals uit de muziekwereld die de deelnemers van positieve feedback voorzien.

Kom je uit de Betuwe en heb je een demo met eigen muzikaal werk? Meld je hier aan!

Foto: John Verhagen

Achterhoekse Band Competitie

De Achterhoekse Band Competitie is een initiatief van DRU Poppodium en Huntenpop met als doel talentvolle acts een kans te geven om zichzelf in de kijker te spelen. Gelderse muzikanten, met een duidelijk aantoonbare link met de Achterhoek kunnen zich in schrijven. ABC bestaat uit één avond waarop de geselecteerde acts strijden om het prijzenpakket dat een podiumplek op Huntenpop, studiotijd bij Silvox Studio’s en een fotoshoot met een professionele popfotograaf omvat. Ieder jaar heeft het publiek een belangrijke rol bij het bepalen van de winnaar. Iedere bezoeker zal bij de optredens van de bands kunnen stemmen. Naast een door de jury gekozen winnaar zal het publiek zo mede bepalen welke band er op Huntenpop komt te staan.

Kom jij uit de Achterhoek en wil jij spelen op Huntenpop? Bekijk hier wanneer jij je weer kan aanmelden!

Kunstbende 

De wedstrijd voor jong creatief talent! Kunstbende is hét podium voor talent van 13 t/m 18 jaar. Jonge makers kunnen zich aanmelden voor verschillende categorieën  en meedoen aan diverse workshops en voorrondes. Via voorrondes in elke provincie stromen de eersteprijswinnaars door naar het Kunstbende Young Creators Festival. Daarna worden de nummers één van het festival een jaar lang door een persoonlijke coach klaargestoomd voor een optreden op een groot podium, van Mysteryland tot het Stedelijk Museum Amsterdam. Een driekoppige jury per categorie beoordeelt de acts en maakte de winnaars bekend tijdens de prijsuitreiking aan het eind van de dag.

Wil jij laten zien welk muzikaal talent jij bezit? Bekijk hier hoe jij mee kan doen aan de Kunstbende.

Foto: Bram Versteeg

Metal Battle

De Metal Battle is Nederlands eerste landelijke bandcontest, gericht op dit geliefde trommelvlies-verwoestende genre. Het doel van de wedstrijd is om beginnende bands de kans te geven zichzelf live ‘in the picture’ te spelen. De Metal Battle is inmiddels de grootste underground metalcontest van Nederland, met 48 bands in twaalf voorrondes, verspreid over het hele land. Er zijn drie halve finales, waarin telkens vier bands strijden om de winst. De winnaars van die halve finales staan in de grote finale in Estrado in Harderwijk.

Wil jij de beste metalact van Nederland worden? Hier vind je meer informatie.

Foto: Loudimages.nl

Meer info

Er zijn in Gelderland veel kansen om jouw talent te laten zien, te leren en te groeien. Vertrouw op jouw muzikale talent en ga ervoor! Heb jij behoefte aan tips? Neem gerust contact met ons op!

← Naar overzicht

Heb je vragen?

Kom je er nog niet helemaal uit en heb je vragen? Neem dan contact op!

Portet van Douwe Esschendal

Douwe Esschendal

douwe@poppuntgelderland.nl 055 - 521 63 46

Werkt vanuit Gigant Apeldoorn

Portet van Imke Loeffen

Imke Loeffen

imke@poppuntgelderland.nl 06 41716751

Werkt vanuit Luxor Live

Portet van Sarina van Dijk

Sarina van Dijk

sarina@poppuntgelderland.nl 06 16163686

Werkt vanuit Doornroosje

Gerelateerde artikelen

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland