Kies een regio

27 mei 2021

Juridisch advies

Waar kun je terecht voor hulp met je contract?
Foto door Romain Dancre via Unsplash

Of je nou een samenwerking aan gaat met een label, distributeur, publisher of andere partij die jouw act wil ondersteunen: de kans bestaat dat je dan te maken krijgt met een contract. Om er voor te zorgen dat je geen verkeerde deal tekent, of de kleine lettertjes over het hoofd ziet, zijn er verschillende professionals actief die jou van juridisch advies kunnen voorzien. 

Het belangrijkste advies is om je contract altijd te laten checken door een expert voordat je je handtekening zet. Een aantal juridisch adviseurs en advocaten waar je terecht kunt met je vragen omtrent je contract:

🔹 Petit Legal, een specialist in media en entertainment, intellectueel eigendom en contractenrecht voor creatieve ondernemers & ondernemers in de creatieve industrie die samenwerkte met bv. verschillende dj’s uit de DJ Mag Top 100, management- en boekingskantoren, platenmaatschappijen en (muziek)uitgevers, en diverse andere ondernemers

🔹 Schipper Legal, een niche advocatenkantoor uit Amsterdam dat zich heeft gespecialiseerd in eigendomsrechten binnen muziek, entertainment en events. Dit kantoor vertegenwoordigt talloze clubs, festivals, events, DJ’s, VJ’s, producers, artiesten, management- en boekingskantoren, producenten, publishers en labels

🔹 Monsieur Tisserand, gespecialiseerd in o.a. entertainmentrecht, internetrecht en belastingrecht, zodat jij je kunt richten op de creatieve kanten van je werk.

🔹 Kimberlegal, kan haar klanten voorzien van praktisch juridisch advies over intellectuele eigendomsrechten, managementcontracten, publishing contracten, platencontracten, licentiedeals, samenwerkingsovereenkomsten, BUMA-STEMRA, SENA, overeenkomsten van opdracht, boeking contracten en algemene voorwaarden.

🔹 Bureau Brandeis, advocatenbureau met specifieke kennis van de muziekbranche zodat ze jou kunnen helpen met bijvoorbeeld je boekings- management-, platen-, producer- of publishingovereenkomst.

🔹 Schaap Juristen, gespecialiseerd in onder andere muziekrecht, featuring contracten en management contracten.

🔹 Sem Bakker, was voorheen zelf actief als artiest en heeft zich nu gespecialiseerd in de juridische aspecten van popmuziek, zoals bijvoorbeeld auteursrecht, naburig recht en contractenrecht.

Contract checken

Als je aan de slag bent met contracten, kan het nooit kwaad om deze eens extra te laten checken. Kijk daarom eens naar de contract checklists van BAM! Popauteurs. Leden van deze belangenvereniging hebben toegang tot het juridisch spreekuur, waar ze vrijblijvend telefonisch kunnen sparren over contracten. De Kunstenbond heeft een handige lijst met zaken waar je op moet letten bij het tekenen van een distributiecontract. Ook leden van de Ntb kunnen hun muziekcontract laten checken door specialisten.

Meer weten?

In ons Kennisbank artikel over contracten lees je met welke verschillende soorten je als artiest te maken kunt krijgen.

← Naar overzicht

Heb je vragen?

Kom je er nog niet helemaal uit en heb je vragen? Neem dan contact op!

Portet van Imke Loeffen

Imke Loeffen

imke@poppuntgelderland.nl 06 41716751

Werkt vanuit Luxor Live

Portet van Douwe Esschendal

Douwe Esschendal

douwe@poppuntgelderland.nl 055 - 521 63 46

Werkt vanuit Gigant Apeldoorn

Portet van Riques Ter Heerd

Riques Ter Heerd

riques@poppuntgelderland.nl 06 24814418

Werkt vanuit Doornroosje

Gerelateerde artikelen

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland