Kies een regio

4 maart 2024

Fondsenwerving

Hulp bij jouw aanvraag
In gesprek met professionals op Booster Festival

Of je nou een EP wil opnemen, een videoclip wil maken of professionals wil inhuren voor jouw act: het zijn allemaal belangrijke stappen in de carrière van een artiest, maar hier zit ook een kostenplaatje aan vast. Gelukkig zijn er meerdere mogelijkheden om aan geld te komen. Waaronder het aanschrijven van fondsen en subsidies. Hierbij kun je de hulp inschakelen van een fondsenwerver.

Een fondsenwerver kent zijn/haar weg in de subsidiewereld en kan jou vertellen waar je kansen liggen. De meeste fondsenwervers zijn ook in staat om aan de hand van jouw input de aanvraag op te stellen. Regelmatig werken fondsenwervers op basis van no cure, no pay wat betekent dat je ze alleen een vergoeding hoeft te betalen op het moment dat een aanvraag wordt gehonoreerd. Het kan ook zijn dat ze een vaste vergoeding vragen of een combinatie van beide.

We lichten enkele fondsenwervers voor je uit:

🔹 Bob Donkers
Bob is manager van o.a. Helge en Komodo, docent op de Hermand Brood Academie en werkt aan de strategie, branding en promotie van verschillende artiesten. Dit doet hij vanuit zijn eigen bedrijf Samen Met Bob, waarmee hij ook helpt bij subsidieaanvragen.

🔹 Jessica de Jaeger
Jessica adviseert over de artistieke kwaliteit en potentie van het project voor de ontwikkeling van de maker. Jessica houdt zich bezig met organisatie, onderwijs en ontwikkeling voor (cultureel) ondernemers. Ze geeft de basiscursus fondsenwerving en is adviseur van het Arnhemse fonds de Stroomversneller.

Meer info

Kijk voor meer info over fondsenwerving én nog meer fondsenwervers op de site van Cultuur Academy.

← Naar overzicht

Gerelateerde artikelen

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland