Kies een regio

4 maart 2024

Distributieplatforms

Foto door Spencer Imbrock via Unsplash

Er zijn verschillende (internationale) online platforms die jij kunt inschakelen voor de distributie van je tracks. Zij kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat je muziek onder de aandacht komt van journalisten en media, maar hebben over het algemeen ook goede contacten met streamingdiensten en kunnen je tracks daar pitchen. We zetten er een aantal voor je op een rij, maar ga vooral ook zelf op onderzoek uit en ontdek welke partij het beste bij jou en jouw muziek past. 

🔹 LAB music

Het Nederlandse LAB Music verzorgt de distributie voor o.a. Klangstof, Chef’ Special, De Staat, Kensington en Waltzburg.

> Website LAB Music

🔹 FATdrop

FATdrop biedt artiesten de mogelijkheid om hun tracks te pitchen bij labels, perspromotors en andere muziekprofessionals (bv. Dj’s, journalisten en bloggers), ook als deze tracks nog niet officieel zijn uitgebracht. Via hun platform kunnen artiesten vervolgens feedback en statistieken ontvangen van de aangeschreven partijen. De afgelopen jaren werkte het Engelse bedrijf  onder andere Spinnin’ Records, Kompakt, Ministry of Sound  en Toolroom Records.

> Website FATdrop

🔹 Hear This

Hear This heeft meer dan tien jaar ervaring in de clubscene. Ze werkten met verschillende grote internationale labels en artiesten als Sony, Universal, Warner, Mura Masa, Tom Misch, Dua Lipa, Jamie xx en Roots Manuva, maar ook opkomende acts zijn hier aan het goede adres.

> Website Hear This

🔹 Riddimstream

Dit platform is gespecialiseerd in dancehall, reggae en afromuziek, maar ook artiesten uit andere genres kunnen hier terecht om hun muziek te distribueren. Het platform stuurt je tracks aan ruim 50000 internationale professionals.

> Website Riddimstream

🔹 Moon Jelly Agency

Het Amsterdamse Moon Jelly werkt o.a. samen met ID&T, Sunnery James & Ryan Marciano, Protocol Recordings en Jonna Fraser. Daarnaast bieden ze, vanuit hun marketingtak, advies aan artiesten om zo hun online zichtbaarheid te vergroten.

> Website Moon Jelly Agency

🔹 IC Distributie

IC Distributie (In Corsa) is opgericht door Bart van Houten, bekend van het label Van Klasse. Vanuit IC kan hij jouw tracks pitchen bij streamingdiensten, radiostations en verschillende social media accounts.

> Website IC Distributie

🔹 Hustle PR

Hustle is gevestigd in Berlijn en is vooral actief in de elektronische muziek scene, zo werkten ze bijvoorbeeld met Dekmantel, Prime Numbers Records (Portugal) en Smallville Records (Duitsland). Binnen deze scene hebben ze ervaring met promotie van tracks, tours en acts bij magazines, radiostations en diverse online platforms. Ook op het vlak van promotie van festivals, events en artiesten kun je bij ze terecht voor een op maat gemaakte campagne.

> Website Hustle PR

🔹 BEFORE EIGHT

BEFORE EIGHT kan je helpen met de promotie van jouw release op bv. Spotify, TikTok en YouTube. Ze werkten met verschillende artiesten van labels als Ultra Music en Sony Music.

> Website BEFORE EIGHT

← Naar overzicht

Heb je vragen?

Kom je er nog niet helemaal uit en heb je vragen? Neem dan contact op!

Portet van Douwe Esschendal

Douwe Esschendal

douwe@poppuntgelderland.nl 055 - 521 63 46

Werkt vanuit Gigant Apeldoorn

Portet van Imke Loeffen

Imke Loeffen

imke@poppuntgelderland.nl 06 41716751

Werkt vanuit Luxor Live

Portet van Riques Ter Heerd

Riques Ter Heerd

riques@poppuntgelderland.nl 06 24814418

Werkt vanuit Doornroosje

Gerelateerde artikelen

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland