Kies een regio

3 september 2020

Begroting

Hoe maak je een begroting?
Foto door Christian Dubovan via Unsplash

Bij het indienen van een aanvraag voor een subsidie, het maken van een releaseplan of als je iets gaat organiseren kan het handig (of soms zelfs verplicht) zijn om een begroting op te stellen. Door een begroting te maken heb je een overzicht van de verschillende financiële stromen die je verwacht rondom jouw release of project. Wat is een begroting en hoe stel je een goede en overzichtelijke begroting op? Waar moet je aan denken?

Een begroting is als het ware een overzicht waarin je de kosten en inkomsten vermeldt. Je zet de kosten aan de ene kant van het overzicht en de inkomsten aan de andere kant, of je zet beide onderdelen onder elkaar. Zo zie je duidelijk of er verschil tussen beide kanten zit. Belangrijk is om er altijd voor te zorgen dat een begroting sluitend is. Dat betekent dat de kosten en de inkomsten even hoog zijn. Als de kosten hoger zijn dan kom je geld tekort, als de inkomsten hoger zijn dan maak je winst. Bij subsidies of fondsen zullen beide altijd gelijk aan elkaar moeten zijn, waarbij je het aangevraagde bedrag al meetelt bij de inkomsten.

De meeste mensen gebruiken Excel of Word om een begroting te maken. In die programma’s kun je gemakkelijk tabellen maken waarin je de verschillende gegevens op een rijtje zet.

Voorbeeld begroting

Hier kun je een voorbeeldbegroting downloaden die je in kunt vullen en kunt gebruiken voor je aanvraag.

Meer weten?

Wil je meer weten over (het maken van) een begroting? Of ben je benieuwd naar meer voorbeelden? Kijk dan eens naar dit artikel van Cultuur Academy.

← Naar overzicht

Heb je vragen?

Kom je er nog niet helemaal uit en heb je vragen? Neem dan contact op!

Portet van Riques Ter Heerd

Riques Ter Heerd

riques@poppuntgelderland.nl 06 24814418

Werkt vanuit Doornroosje

Portet van Imke Loeffen

Imke Loeffen

imke@poppuntgelderland.nl 06 41716751

Werkt vanuit Luxor Live

Portet van Douwe Esschendal

Douwe Esschendal

douwe@poppuntgelderland.nl 055 - 521 63 46

Werkt vanuit Gigant Apeldoorn

Gerelateerde artikelen

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland