Kies een regio

19 november 2020

⏩ Managers in Gelderland

Welke managers zijn er actief in Gelderland?
Foto door Bruno Emmanuelle via Unsplash

Managers in de muziekwereld zijn redelijk onzichtbare figuren. Ze treden niet vaak op de voorgrond maar ze kunnen wel veel betekenen voor je act. Wat doet een manager precies? En welke zijn er zoal actief in de Gelderse scene? In deze Fast Forward belichten we een aantal Gelderse managers en managementbureaus. Dit zijn ze:

 

Robaard Agency

Management voor muzikale hiphop

Foto door: Daan Stoof

 

Robaard Agency is het bedrijf van Arnhemmer Kasper Robaard. Na een opleiding aan de Herman Brood Academie is hij met dit bedrijf onder andere actief als artiestenmanager. “Als manager kijk ik vooral naar waar de artiest heen wil”, vertelt Kasper. “Vanuit daar ga ik vervolgens kijken hoe je daar komt en of dit het maximale is wat eruit te halen valt.” Kasper werkt vooral met muzikale hiphop/rap acts, zo managet hij onder andere Jeroen Antoine (uit Nijmegen), PAX the humanoid en Featherweights. “Ik doe ook consultancytrajecten, mailen voor een los voorstel of vraag mag altijd!”

> Robaard Agency

Nederhop.nu

Veelzijdig platform voor Nederlandse hiphop 

Foto door: Pepijn Willemsen

 

Nederhop is een veelzijdig platform voor hiphop uit Nederland, opererend vanuit Doetinchem. Ze zijn onder andere beschikbaar voor management, dit wordt gedaan door eigenaar Erik Bruil. “Waar we vooral mee helpen is de branding, marketing en PR van de artiest. Verder kunnen we ook helpen met het vinden van samenwerkingen met clipmakers, producers en merken of features op tracks van andere artiesten.” Momenteel managet Erik bijvoorbeeld de rapper Paypie, afkomstig uit Varsseveld. “Ik help ook vaak artiesten door middel van losse consultgesprekken, bijvoorbeeld over marketingadvies. Daarvoor mogen mensen me altijd benaderen!”

> Nederhop.nu

For The Road

Management voor ervaren artiesten en jonge bands

For The Road is een bedrijf uit Culemborg dat naast boekingen ook management verzorgt. “Management is echt op maat, dat is bij geen enkele artiest hetzelfde”, legt Walter uit, hij is werkzaam bij For The Road. “We helpen bijvoorbeeld met zakelijke administratie en planning maar ook met motivatie! Verder helpen we door de artiest in verbinding te brengen met pluggers, boekers en perspromotors. Met For The Road werken we met piepjonge bands maar ook met artiesten die al wat verder zijn.” Zo werkt Walter bijvoorbeeld met Simon Keats, Florian Wolff en The Maureens. For The Road is ook te benaderen voor losse consultgesprekken, dus stuur ze vooral een mailtje als je tegen problemen aanloopt!

> For The Road

You & Us Management

Beginnende manager zoekt bands

In februari 2020 begon Arnhemmer Ralph Derksen zijn bedrijf You & Us Management en hij is nu op zoek naar artiesten om mee samen te werken! Hij is vooral thuis in singer/songwriter in de richting van pop en folk, maar ook in genres als hardcore en verder heeft hij ook samengewerkt met hiphop artiesten. Ralph: “Ik kijk heel strategisch naar muziek en de kansen die daarbij komen kijken. Ik kan helpen met onder andere publishing, promo en labeltaken. Ik kan het hele takenpakket op me nemen, wat handig is als je een kleinere artiest bent zonder budget voor een heel team. Het liefste zou ik een band managen!” Ben jij nog op zoek naar een manager? Stuur Ralph via onderstaande link een mailtje!

> You & Us Management

From The Streets

Arnhems management voor hiphop

Het Arnhemse From The Streets begon als re-integratieproject voor jongeren, het is nu een label en management agency. Momenteel verzorgt Jelle van Eerd met FTS bijvoorbeeld management voor de Arnhemse Rapper AVHP. Jelle: “Samen brengen we in beeld wat zijn visie is en daar zoeken we de bijbehorende doelen bij. Je moet jezelf, de markt en je doelgroep bijvoorbeeld goed kennen. Verder help ik door contact te behouden met de zakelijke externe partijen, productiesheets te maken en het verzorgen van tourmanagement. We voeren strategische en administratieve taken uit, en verder doen we ook nog distributie en boekingen.” Zo zorgt Jelle er dus voor dat de artiest zich volledig kan focussen op het creatieve proces, zonder zich bezig te hoeven houden met de zakelijke kant.

> From the Streets

Henk Jan Heuvelink

Manager en muzikant

Henk Jan Heuvelink is de manager van de singer/songwriter Marike Jager, samen hebben ze tevens het label Morning Coffee Records opgericht. “Als manager moet je scherp zijn en zien waar de kracht van je artiest ligt. Hiermee kan je, naast het day-to-day management, ook plannen maken voor de langere termijn, zo gaan de plannen soms 5 jaar vooruit”, aldus Henk Jan. “Als manager heb je de rol van spin in het web en daarmee heb je ook de taak om alle betrokkenen gemotiveerd te houden.”

> Morning Coffee Records

Zelfmanagement

Veel artiesten kiezen er voor om zelf het management te doen. Bijvoorbeeld omdat dat geld scheelt of omdat je zo de touwtjes zelf in handen houdt. Zo doet Nijmeegs postpunkkwartet Shaemless het management zelf. “We stellen zelf een plan op en in de aanloop daarnaartoe zet je dan bijvoorbeeld een releasetourtje op. Dat plan leggen we dan voor feedback voor aan contacten die we in de muziekindustrie hebben. De taken verdelen we over de bandleden”, vertelt Daan, gitarist/zanger in de band.

Shaemless (Foto door: Joshra Kiriwenno)

 

Ook de Doetinchemse indiepoppers van Snow Coats doen hun eigen management, gitarist Daan neemt dit voor zijn rekening. “Toen we begonnen als band kwam ik er vrij snel achter dat ik het gewoon erg leuk vind om al die managementtaken te doen, toen ben ik ook een opleiding gaan volgen in Music Management bij United Pop”, vertelt Daan. “We hebben nu wel een label en boekingskantoor maar het management doe ik nog zelf. De beste tip die ik kan meegeven aan acts is om zo veel mogelijk hulp te vragen en zoveel mogelijk mensen betrokken te houden bij je act. Verzamel mensen om je heen en vraag zoveel mogelijk advies. Het is gewoon heel belangrijk om een groot netwerk te onderhouden.”

Snow Coats

 

Ben of ken jij nog een manager afkomstig uit Gelderland? Laat het ons weten via redactie@poppuntgelderland.nl.

Check ook:

🔹 Hoe zit het met de betaling van managers? Dat en meer lees je in ons kennisbankartikel over managers.
🔹 Bij de eerste editie van Sterrenstof werd de rol van managers bediscussieerd, terugkijken kan hier.
🔹 Oorspronkelijk Zevenaarder en tevens manager Martijn Crama deelt op zijn YouTube kanaal veel handige tips over onder andere releaseplanning, contracten en juridische zaken.
🔹 Naast managers kan je act ook verder geholpen worden door bijvoorbeeld een boeker, plugger of publisher. Meer daarover lees je in onze kennisbank.

Neem vooral contact met ons op als je verdere vragen hebt, check hier wie je moet hebben.

← Naar overzicht

Gerelateerde artikelen

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland