Kies een regio

14 januari 2021

⏩ Lokale support voor Gelderse acts

Deze mensen kunnen je verder helpen
Foto door Yvette de Wit via Unsplash

2021 is begonnen en daarmee een nieuw jaar met hopelijk veel muzikale kansen. Om het jaar extra goed af te trappen lichten we een aantal sleutelfiguren uit de Gelderse muziekwereld uit die kunnen meebouwen aan jouw act. Met hun hulp kan jouw jaar een vliegende start krijgen! Dit zijn ze:

Twan Spierings

Voor de popscene in Ede

Twan Spierings werkt bij Astrant in Ede, een podium dat ook aan talentontwikkeling werkt. “We hebben oefenruimtes beschikbaar, vanaf februari starten we met bandcoaching en ook kunnen we ons netwerk inzetten om acts verder te helpen. Dat laatste in de breedste zin van het woord: om meer optredens te regelen of om juist te helpen met de doorstroom naar bijvoorbeeld De Nieuwe Oost of Nieuwe Electronische Waar. Acts mogen ons zeker benaderen voor hulp! Verder maken we met het kennis- en netwerkevenement Sterrenstof de scene kenniskrachtiger en in betere verbinding met elkaar.”

> Ben je muzikant uit Ede en heb je hulp nodig met je volgende stap? Mail Twan!

Pieter Kwant

Timmert aan de weg van de Arnhemse popscene

Vanuit de Jacobiberg in Arnhem is Pieter Kwant als popmakelaar werkzaam, dit doet hij met het platform PLANK. “Ik help vooral met het vergroten van zichtbaarheid van Arnhemse acts. Dit gaat bijvoorbeeld via de wekelijkse Alles Arnhem meeting op Arnhem Live, waarbij je elke dinsdag op de hoogte wordt gebracht van alle nieuwtjes uit de Arnhemse popscene.” vertelt Pieter. “Met Plank organiseer ik ook kennis- en netwerkevenementen. Ik ben bereikbaar voor vragen van acts, bijvoorbeeld over hoe je bepaalde programmeringen kan binnenkomen of over subsidies, maar ook over het organiseren van een evenement of het bereiken van bepaalde mensen. Als ik zelf de antwoorden op je vragen niet weet kan ik je doorverwijzen!”

> Heb jij vragen over je volgende stap? Mail Pieter!

Daan Mooren

Helpt DJ’s en rappers uit Doetinchem

Daan Mooren, ook wel bekend als DJ Danjah, is werkzaam bij De Gruitpoort in Doetinchem. “Onlangs heb ik de rapper Sultan uit Terborg nog geholpen. Ik hoorde dat hij talent heeft, toen zijn we gaan samenwerken. Ik zet dan mijn netwerk in om hem verder te helpen. Je gaat dan samen een ep ontwikkelen en dan kijken hoe je die promoot en hoe die bij de juiste mensen terecht komt om op het volgende level te komen. Verder  heb ik onlangs nog East Garden uit Winterswijk geholpen met het opzetten van een writerscamp met als resultaat het Eastwave album. Naast DJ’s en rappers kunnen ook bijvoorbeeld gitaarbands ons benaderen voor hulp, bij de Gruitpoort zijn we in meerdere genres thuis”

> Kom je uit de Achterhoek en heb je hulp nodig? Mail Daan!

Milan Roerdink

Ondersteunt Apeldoornse muzikanten

Milan Roerdink is enerzijds coördinator van Popsport Gelderland en anderzijds is hij talentontwikkelaar vanuit Podium Gigant. Milan: “Ik kan helpen met vragen over bijvoorbeeld releasen en optreden, dus gewoon hoe je verder komt in je carrière. Ik heb goed zicht op het netwerk in Apeldoorn en daarbuiten en met het platform Gras zetten we verschillende projecten in waardoor muzikanten elkaar bijvoorbeeld kunnen ontmoeten. Daarnaast kan ik ook helpen door te sparren over subsidieaanvragen, zo heb ik onlangs de Apeldoornse artiest Noah Jaora nog voorzien van feedback op zijn plannen.”

> Samen met Milan verder bouwen aan je carrière? Mail hem!

Jeffrey Migchelsen

Voor muzikanten uit Harderwijk en Noordwest Veluwe.

Jeffrey Migchelsen komt uit Harderwijk en is de directeur van Popschool Harderwijk. “De basis van Popschool Harderwijk is het aanbieden van pop-muzieklessen, maar we zetten ons al jaren in om talent te begeleiden en te faciliteren. In 2021 gaan we daarmee een volgende stap in maken. We gaan samenwerken met muziekpodium Estrado om dat om te toveren tot een broednest en productiehuis voor de hele noordwestelijke Veluwe regio.” Ben je een artiest uit Harderwijk of omstreken en heb je hulp nodig om de volgende stap te zetten in je carrière? Klop dan zeker aan bij Popschool Harderwijk om samen met Jeffrey of een collega te kijken hoe je je als artiest door kan groeien.

> Jeffrey is via mail bereikbaar.

Luuk Nengerman

Voor muzikanten uit Zutphen en omstreken

Kom je uit (de buurt van) Zutphen en heb je tips of advies nodig? Klop dan aan bij Luuk Nengerman, eigenaar van Popcollege Zutphen. “We bieden veel cursussen aan, waaronder bandcoaching. We helpen met hoe je je muziek opneemt, hoe je effectief kan repeteren, hoe je een show in elkaar zet en hoe je je band managet. We gaan specifiek te werk: we kijken wat er nodig is en dan wordt er daarbij een passend traject gezocht. Voor tips & tricks mogen mensen me altijd benaderen!”

> Mail Luuk

Lotte Slenders

Helpt Nijmeegs talent verder

In Nijmegen is Lotte Slenders actief als talentmakelaar pop. Met het platform Schuum biedt ze een podium voor Nijmeegse artiesten en met muzikantencafés is er een ontmoetingsplek waar mensen elkaar ontmoeten en van elkaar kunnen leren. “Ik ben bereikbaar voor vragen van acts, dit kan kort via de mail maar we kunnen er ook een gesprek voor inplannen. Concreet kan ik bijvoorbeeld meehelpen met wat er in je persberichten moet komen te staan, en ik kan bijvoorbeeld iemand aan je koppelen die een contract voor je kan doorlezen als je er zelf niet uit komt. Ik weet niet alles maar ik kan je wel koppelen aan iemand die je vragen wel kan beantwoorden. Wees niet bang om hulp te vragen!”

> Mail Lotte voor hulp en vragen

Naast Lotte zijn in Nijmegen nog twee talentmakelaars werkzaam. Aziz van Aalst is talentmakelaar urban, hij is dus te benaderen als je urban maakt en je uit Nijmegen of omstreken komt. Daarnaast haalt Aziz met clubavond LOEV de nieuwste artiesten en dj’s naar het podium van Merleyn en met Yung Talents begeleidt hij Nijmeegs hiphoptalent. Verder zet Sander Grondman zich als talentmakelaar dance en electronisch in om de dancescene vooruit te helpen. Ook heeft Sander geholpen met de oprichting van Open Source Radio.

> Aziz van Aalst is via mail bereikbaar

> Ben jij actief in dance of in elektronische muziek en heb je hulp nodig? Mail Sander.

Weet je nog niet waar je met je vragen terecht kan? Er zijn natuurlijk veel meer mensen actief in de Gelderse muziekwereld, zo kun je bijvoorbeeld checken of je met de programmeur van het podium in de buurt kan sparren over je carrière. 

🔹 Kom je uit de buurt van Ulft? Neem dan bijvoorbeeld contact op met Erik Ramaker van DRU Industriepark.
🔹 Ben je muzikant uit Wageningen? Klop dan eens aan bij Popupop.
🔹 Verder is Poppunt Gelderland er om muzikanten uit heel Gelderland verder te helpen. We helpen je graag, mail ons via info@poppuntgelderland.nl.
🔹 Meer lezen? In onze kennisbank vind je handige artikelen over releaseplannen, contracten, persberichten, rechtsvormen en meer.

 

← Naar overzicht

Gerelateerde artikelen

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland