Kies een regio

24 september 2020

⏩ Kennisevents voor Gelderse acts

(Online) netwerken in coronatijd

Netwerken in coronatijd, kan dat? Zeker wel: zowel online als offline vinden binnenkort verschillende kennis- en netwerkevenementen plaats. Een slimme manier om input te verzamelen voor jouw muzikale carrière. In deze Fast Forward zetten we een aantal events voor je op een rij:

 

In Gelderland

Ede: Sterrenstof, nieuwe netwerkavond voor muzikanten
1 oktober, Cultura & online

Sterrenstof is een nieuw kennis- en netwerkevenement in Ede voor artiesten die meer uit hun muzikale carrière willen halen. Op 1 oktober is de eerste editie in Cultura met o.a. Cedric Muyres (manager Kensington). In de vorm van een talkshow met ervaren gasten uit de Nederlandse muziekindustrie worden onderwerpen besproken zoals het regelen van shows, het maken van albums en hoe je nu het beste digitale luisteraars kunt bereiken. Handig: het event is ook online te volgen!

> Check het event


Arnhem: PLANKgas, over de popscene in Arnhem
5 & 6 oktober, Café Bosch

Het Arnhemse initiatief PLANK organiseert binnenkort twee avonden in Café Bosch over de kansen die er liggen voor de Arnhemse popscene, ondanks de huidige beperkingen. Het wordt een open gesprek over aangepaste speelplekken, alternatieven voor optreden en subsidies die kunnen worden ingezet. De eerste avond richt zich op de mensen achter de schermen, de tweede avond is vooral voor muzikanten.

> Check het event 

Muzikantendag (Foto door: Richard Tas)

 

Nijmegen: deel jouw ideeën voor het Schuum Muzikantencafé 

Muzikantenplatform Schuum is momenteel bezig met het op poten zetten van nieuwe muzikantencafés, waarin artiesten in gesprek gaan met elkaar en professionals uit de muziekindustrie. De organisatie hoort graag over welke onderwerpen jij meer wilt weten, dus stuur vooral een mailtje met je prangende vragen.

> Mail naar lotte@doornroosje.nlFeedback Café: online brainstormen met professionals

27 oktober, online

Tijdens het Online Feedback Café van Booster & De Nieuwe Oost krijg je als act niet alleen de gelegenheid om je demo te laten horen, maar kun je ook terecht met vragen over je socials of je releaseplan. Via Zoom kom je bij een aantal professionals uit het muziekveld en andere artiesten ‘aan tafel’, waar je in kleine kring jouw artistieke of zakelijke ideeën kunt bespreken. De editie van 29 september is al vol, voor de volgende op dinsdag 27 oktober kun je je nog aanmelden.

> Check het event


Verder in het land

Hedon Academy (Foto door: Pending Title Photography)

 

Drop it like it’s hot: pitch je demo
7 & 21 oktober, online

Bij dit online evenement van Popradar kun je je demo laten horen aan professionals uit de nationale muziekindustrie die je vervolgens op weg helpen met tips, tops en advies. Ondanks dat Popradar Haags is, zijn acts uit het hele land welkom dus sla je slag! De eerstvolgende editie is op 7 oktober.

> Check het event


Zwolle: Hedon Academy over releaseplanning
5 oktober, Hedon Zwolle

In Zwolle is Hedon Productiehuis weer van start gegaan met het organiseren van inhoudelijke avonden onder de naam Hedon Academy. “Artiesten die naar deze avonden komen doen vaak contacten op voor de lange termijn, het is een goede manier om bijvoorbeeld in gesprek te komen met publishers of managers,” vertelt Judith van der Klip, talentontwikkelaar popmuziek bij Hedon. De editie van 5 oktober vindt plaats in de grote zaal van Hedon en staat in het teken van je releaseplanning met als gast Noah Smits, werkzaam bij Pauw Agency (Maan, Afrojack en Snelle).

> Check het event 

CLUB NML (Foto door: Jessie Kamp)


Music & Business #5: Muziek & Recht
11 oktober, online

Pop In Limburg is dé portal voor de Limburgse popsector, ook zij organiseren handige informatieve bijeenkomsten. Zo is er op 11 oktober een Music & Business avond die in het teken staat van muziek en recht. Hier zullen vragen worden behandeld over bijvoorbeeld Buma/Stemra, Sena, NORMA en andere juridische en financiële zaken. Het event vindt online plaats via Zoom.

> Check het event


Rock Your Business, over platenmaatschappijen
6 oktober, Melkweg Amsterdam 

GRAP, de muziekorganisatie uit Amsterdam, organiseert maandelijks inhoudelijke avonden onder de noemer Rock Your Business. Op 6 oktober gaat het over platenmaatschappijen in tijden van corona, met Erroll Antonie (BMG Talpa Music), Lotte Sterk (Warner Music Benelux) en Jelle Stavasius (V2 Records).

> Check het event 

CLUB NML (Foto door: Ralph Roelse)

 

Online conferentie: No Man’s Land
1 & 2 december, online

Nog eentje om direct in de agenda te kalken: No Man’s Land 2020 op 1 en 2 december. De jaarlijks terugkerende conferentie voor muzikanten, muziekprofessionals en beleidsmakers zal dit jaar volledig online plaatsvinden. Het programma bestaat onder andere uit een spreekuur met professionals, een hiphop cypher, demopanels, inspiratiesessies, flitscolleges en meer.

> Check het event


Meer events vind je in onze agenda. Altijd op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen? Abonneer je dan ook even op onze nieuwsbrief!

← Naar overzicht

Heb je vragen?

Kom je er nog niet helemaal uit en heb je vragen? Neem dan contact op!

Portet van Douwe Esschendal

Douwe Esschendal

douwe@poppuntgelderland.nl 055 - 521 63 46

Werkt vanuit Gigant Apeldoorn

Portet van Sarina van Dijk

Sarina van Dijk

sarina@poppuntgelderland.nl 06 16163686

Werkt vanuit Doornroosje

Portet van Imke Loeffen

Imke Loeffen

imke@poppuntgelderland.nl 06 41716751

Werkt vanuit Luxor Live

Gerelateerde artikelen

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland