Kies een regio

17 juni 2021

⏩ 8 Gelderse muziekfotografen

Is het tijd voor een nieuwe persfoto?
Foto door Ailbhe Flynn via Unsplash

Goede live- en persfoto’s zijn een belangrijk onderdeel van je visuele identiteit als artiest. Gelukkig valt er heel wat te kiezen en zijn er tal van fotografen die jou kunnen helpen met het perfecte plaatje. In deze Fast Forward lichten we 8 Gelderse muziekfotografen voor je uit 👇

Elske Nissen

Vooral elektronische muziekevenementen en portretten

Foto door: Elske Nissen

 

Elske Nissen uit Nijmegen heb je met haar camera al rond kunnen zien lopen op dancefestivals als Subcultuur, Diskodip en Planet Rose. “Mijn specialiteit ligt bij festivals en nachtelijke evenementen, vooral elektronische muziek. Ik werk dan ook het liefst met artiesten die een passie hebben voor elektronische muziek. Verder maak ik ook graag portretten, mensen waar ik een shoot mee doe noemen me dan vaak ontwapenend. Het is belangrijk dat je als artiest goed weet waar je voor staat, zodat we dat samen kunnen omzetten naar beeld.” Elske maakt ook portretfoto’s, check haar site voor voorbeelden.

> Elske Nissen

Marcel Krijgsman

Ervaren popfotograaf van internationale allure

The Bloody Beetroots op Lowlands (Foto door: Marcel Krijgsman)

 

Marcel Krijgsman uit Nijmegen fotografeerde al bij talloze festivals en zalen. “Ik specialiseer me vooral in festivals, concerten en portretten. Daarbij vind ik het belangrijk om bij een artiest een bepaalde passie te zien, die vervolgens doorschemert in de foto’s. Verder is het belangrijk om plezier te maken en je persfoto niet moeilijker te maken dan het is.” Marcel werkt zowel met internationale acts als met Gelderse artiesten: dit varieert van De Staat tot talloze acts van Popsport Gelderland. 

> Marcel Krijgsman

Ariane van Ginneke

Werkt vooral met rockbands

Kees Lewiszong van Navarone (foto door: Ariane van Ginneke)

 

Ariane van Ginneke uit Elst zet voornamelijk rockbands op de foto. “Ik doe dit al zeven jaar, waarin mijn werk onder andere werd gebruikt door Navarone, de Boetners en Robin Borneman voor bijvoorbeeld CD artwork. Verder hou ik vooral van spontane shoots en natuurlijke lichtbronnen, studiowerk is niet aan mij besteed. Als een artiest een echte passie heeft en het heilige vuur aanwezig is, dan is elke artiest een feestje om te mogen fotograferen!” 

> Ariane van Ginneke

Koen Braam

Sfeerfotograaf met oog voor detail

De persfoto van Data Break (foto door: Koen Braam)

 

Arnhemmer Koen Braam is fotograaf onder de naam Vibeyvisuals. “Mijn specialiteit is om een bepaalde sfeer in beeld te brengen, daarbij vind ik oog voor detail belangrijk. Met je foto’s vertel je het verhaal van je act, immers: beelden zeggen meer dan duizend woorden! Mensen hebben het vaak snel door als je nep doet, en daarom is het belangrijk om jezelf te zijn op je persfoto’s.” Koen nam onder andere al foto’s bij de dancefeesten Fiber en Polyphonic en in zalen als Concertgebouw de Vereeniging in Nijmegen en Het Nieuwe Dijkhuis in Doetinchem.

> Vibeyvisuals

Floor Lieskamp Photography

Evenementen- en portretfotograaf met voorliefde voor drum-‘n-bass

Foto door: Floor Lieskamp Photography

 

Floor Lieskamp uit Nijmegen schiet vooral plaatjes op festivals en bij clubavonden. “Ik vind het erg leuk om zowel de artiest, de bezoeker als de zaal te fotograferen, zodat je echt de sfeer te pakken krijgt. Ik heb een grote voorliefde voor drum-‘n-bass, dus ik fotografeer graag voor festivals of artiesten uit dat genre. Voor nieuwe persfoto’s is het belangrijk om goed af te stemmen met je fotograaf wat je verwacht, houd bij het kiezen van een locatie rekening met het licht.”

> Floor Lieskamp Photography

Lonneke Prins

Fotografeert vooral metal- en popartiesten

Ilse de Lange op Huntenpop 2019 (Foto door: Lonneke Prins)

 

Lonneke Prins uit Brummen maakte al foto’s voor platforms als 3voor12 Gelderland en Rockmuzine en heeft daarbij een voorkeur voor artiesten in de genres metal en pop. “Ik vind het heel leuk om met artiesten te werken die ik nog niet zo goed ken. Als fotograaf ben ik altijd zo onzichtbaar mogelijk en ik regisseer niet al te veel, waardoor ik vaak spontane foto’s maak. Bij shoots is het fijn als de artiesten vooraf nadenken over welke kant ze op willen met de foto’s.”

> Lonneke Prins Photography

Kim de Jong

Gaat vaak op pad met dj’s

Foto door: Kim de Jong

 

Kim de Jong uit Arnhem specialiseert zich onder meer in event- en portretfotografie en maakt ook analoge foto’s. “Ik word vaak meegevraagd door dj’s als ze ergens moeten draaien, dan maken we on the spot nieuwe persfoto’s. Ik val het liefst zo min mogelijk op, ik maak graag spontane foto’s van mensen die een geluksmomentje beleven of helemaal in hun eigen wereld zitten op de dansvloer. Bij het maken van nieuwe persfoto’s is het handig om vooraf een moodboard te maken met daarin wat voor soort sfeer en poses je mooi vindt.”

> Kim de Jong

Matthijs Mekking

Vooral concert- en festivalfotograaf

De Staat (Foto door: Matthijs Mekking)

 

Matthijs Mekking is huisfotograaf bij de Zwarte Cross en Doornroosje, hij houdt zich dan ook vooral bezig met festival- en concertfotografie. “Ik geniet van alle genres, elke artiest is een uitdaging om te fotograferen. Vooral metal is een uitdaging, omdat daar veel op het podium bewogen wordt. Bij shows begin ik voor in de zaal, maar ik maak daarna foto’s vanuit de hele zaal wat leidt tot een afwisselende selectie. Samen persfoto’s maken is een samenwerking die van twee kanten komt, communicatie en je op je gemak voelen zijn daarbij het belangrijkst.”

> Matthijs Mekking

 

Dit waren uiteraard lang niet alle fotografen uit Gelderland. Ken of ben jij ook een fotograaf? Laat het ons weten! Check de volgende links voor verdere tips:

🔹 In onze kennisbank ontdek je wat een goede persfoto is.
🔹 Zoek je een videomaker in plaats van een fotograaf? Check dan de Fast Forward over Gelderse clipmakers.
🔹 Foto’s zijn goede content voor je socials, in onze kennisbank lees je hoe je social media het beste kan inzetten.

← Naar overzicht

Gerelateerde artikelen

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland