Kies een regio

23 april 2021

⏩ Gelderse locaties voor videoshoots

Foto door Jakob Owens via Unsplash

Is je nieuwe release klaar en ontbreekt alleen een geniale videoclip nog? In deze Fast Forward zetten we een aantal bijzondere locaties in Gelderland op een rij waar jij jouw volgende videoshoot kunt houden.

Gelderland is een grote, diverse provincie met enorm veel eyecatchers qua natuur, gebouwen en omgeving. Het is natuurlijk mogelijk om bij jouw lokale podium aan te kloppen voor opnames in de zaal of op het podium, maar misschien vraagt jouw muziek wel om een ander soort locatie.

Tien voorbeelden ter inspiratie 👇

Koelhuis

Het Koelhuis in Zutphen maakte vroeger deel uit van de zuivelindustrie, maar is tegenwoordig een evenementenlocatie. Het pand bevat een aantal verschillende ruimtes voor een gevarieerde shoot. De Zutphense zangeres Sterre Koning nam hier onder andere al een videoclip op.

> Het Koelhuis

De Vasim

De Vasim was een fabriek in Nijmegen en fungeert nu als werkplaats voor creatieve ondernemers en evenementenlocatie. Je vindt hier bedrijven terug als Galloway Studio, DRIFT en Groene Was. De Nijmeegse acts Djadja, Felly Chamo, NSDTNF en Dinovanwest brachten samen een nummer uit waarvan de clip werd opgenomen bij De Vasim in hun thuisstad.

> De Vasim

 

Radio Kootwijk 

Radio Kootwijk is een indrukwekkend, monumentaal gebouw gelegen in het mooie Kootwijkerzand, ten westen van Apeldoorn. Perfect voor bijvoorbeeld vette droneshots, maar het heeft ook een mooi interieur. Vorig jaar maakte Arnhemmer Stephanie Struijk een videoclip in deze ‘kathedraal op de Veluwe’.

> Radio Kootwijk

DRU Industriepark 

Deze plek in Ulft is perfect voor industrial vibes. Eerst was dit een ijzergieterij, nu is het een culturele hotspot. Onder meer DRU Poppodium is hier te vinden, waar Gelders Goed plaatsvindt. De grootte van de locatie leent zich goed voor een veelzijdige shoot.

> DRU Industriepark

Foto door: Bouman

Koepelgevangenis Arnhem

De voormalige gevangenis in Arnhem is zowel van buiten als van binnen een indrukwekkende plek voor een shoot. Tot 2013 was het pand daadwerkelijk in gebruik als gevangenis, sindsdien zijn hier bijvoorbeeld tv-programma’s opgenomen en evenementen georganiseerd. Check onderstaande video van de Nijmeegse tributeact CASH The Tribute voor een voorbeeld.

> Koepelgevangenis Arnhem

Bunker 599 

In Culemborg is een uit 1940 daterende bunker te vinden die doormidden is gezaagd. Het resultaat is een mooie eyecatcher die openbaar toegankelijk is om te filmen.

> Bunker 599

Foto door: Lluunnoo

De Melkfabriek

Voor de urban explorers onder ons. Vlakbij de John Frostburg in Arnhem bevindt zich het oude pand van Coberco, vroeger een melkfabriek. Vorige maand verscheen de nieuwe clip van Wulf, die werd opgenomen op deze locatie.

> De Melkfabriek

Wall of Fame

Op de Rijnkade in Arnhem zijn een aantal mooie graffitimuren die een goede achtergrond vormen voor een shoot. De Arnhemse artiest Anna Balaklava schoot onlangs haar debuutclip bij deze Wall of Fame.

> Wall of Fame

Slot Loevestein 

Een videoclip in een kasteel, waarom niet? Er staan best wat kastelen in Gelderland, zoals Kasteel Slangenburg en Kasteel Ammersoyen. Meer info en of het slot toegankelijk is voor shoots vind je vaak op de betreffende website.

> Slot Loevestein

De Vereeniging

Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen heeft een mooi, klassiek interieur. Het is al meer dan 100 jaar in gebruik en het heeft de status van rijksmonument. Een van de clips van Nijmegenaar Disci werd hier deels opgenomen.

> Concertgebouw De Vereeniging

 

Gelderland is de grootste provincie van Nederland, dus uiteraard zijn er nog veel meer bijzondere locaties te vinden. Klaar om aan de slag te gaan? Check dan ook onze volgende tips:

🔹 Zoek je nog iemand die je clip kan editten en filmen? Deze mensen kun je daarvoor benaderen.
🔹 Tips voor het maken van een videoclip lees je in onze kennisbank.
🔹 Ook tips over het gebruik van YouTube vind je terug in de kennisbank.

← Naar overzicht

Gerelateerde artikelen

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland