Kies een regio

27 augustus 2020

⏩ 8 platenzaken in Gelderland

Bekende en minder bekende hotspots in onze provincie
Foto door MARK S. via Unsplash

Tegenwoordig luisteren veel mensen muziek via de welbekende digitale streamingdiensten zoals Spotify of Apple Music. Alhoewel dit erg gemakkelijk is, is het ook nog steeds erg leuk om rond te snuffelen in een platenbak opzoek naar die ene LP. Daarom zetten wij een aantal Gelderse platenzaken voor je op een rijtje! 

1. Walk-In Zutphen

In de Frankensteeg in Zutphen vind je de platenzaak Walk-In. Aanstaande zaterdag worden de steeg en de winkel extra mooi aangekleed en ook zullen er die dag extra kortingen zijn op cd’s. In de winkel kun je tevens terecht voor de aanschaf van een goede platenspeler.

2. Kroese

Kroese is een platenzaak met winkels in Arnhem en Nijmegen. Naast dat alle RSD releases bij Kroese in de winkel zullen liggen, zal Kroese deze week een single van de band The Abes uitbrengen ter gelegenheid van Record Store Day. Deze komt uit op het eigen label Kroese Records.

3. Plato Apeldoorn

In Mansion 24 in Apeldoorn vind je naast een café, kledingwinkel en kapperszaak ook een winkel van Plato. Deze zaak heeft zelfs de award voor leukste platenzaak van Nederland gewonnen. Klassiek, dance, soul, heavy metal: voor alle genres kun je hier terecht. Ook vindt er soms Plato Live plaats, waarbij er intieme instore optredens plaatsvinden in de winkel. Op RSD zal de zaak eerder open gaan dan normaal gesproken, namelijk al om 09:00.

4. Wim’s Muziekkelder

Een fenomeen in de regio! Wim’s Muziekkelder in Doetinchem is een platenzaak met een groot aanbod: in de winkel liggen ongeveer 4000 lp’s en 5000 singles. Normaal gesproken is er elke zaterdag live muziek maar nu natuurlijk even niet, wel doet de Muziekkelder mee aan RSD. En voor de thuisblijvers: online is een monsterlijk videoarchief waarin je meer dan 500 instoreconcerten in Wim’s Muziekkelder terug kunt kijken.

5. Velvet Music Ede

Velvet Music is net als Plato een keten die een aantal winkels heeft door Nederland, waaronder in Ede. De winkel in Ede specialiseert zich vooral in metal en pop.

6. Waaghals

Ook Waaghals, met winkels in Arnhem en Nijmegen, doet mee aan Record Store Day. Deze van binnen knallend groene winkel brengt met haar label geen exclusieve RSD release uit, maar wel komt op die dag toevallig de debuutplaat van Arnhemse punkband Paracetamøl uit.

7. No Dust Records

Als metal je ding is zou je eens op vrijdag of zaterdag naar Wezep moeten gaan. Daar is No Dust Records te vinden, een platenzaak die zich specialiseert in allerlei vormen van metal. De zaak heeft ook een eigen platenlabel waarmee ze materiaal van onafhankelijke metalbands uitbrengen, om zo de underground scene in leven te houden.

8. Return Records

Return Records in Wageningen is een platenzaak die zich specialiseert in punk, jazz en wereldmuziek. Het is een gezellig kleine winkel die pas bestaat sinds juni 2019. Op woensdag, vrijdag en zaterdag kun je hier terecht voor de fijnste platen en een gratis kopje koffie.

De overige twee RSD drops vinden plaats op 26 september en 24 oktober. Naast deze acht zijn er natuurlijk nog meer platenzaken in Gelderland. Heb je een goede tip? Laat het ons weten op redactie@poppuntgelderland.nl!

Voor een completer overzicht van muzikaal Gelderland kun je terecht bij Gelderland in kaart.

← Naar overzicht

Heb je vragen?

Kom je er nog niet helemaal uit en heb je vragen? Neem dan contact op!

Portet van Imke Loeffen

Imke Loeffen

imke@poppuntgelderland.nl 06 41716751

Werkt vanuit Luxor Live

Portet van Douwe Esschendal

Douwe Esschendal

douwe@poppuntgelderland.nl 055 - 521 63 46

Werkt vanuit Gigant Apeldoorn

Gerelateerde artikelen

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland