Kies een regio

30 juli 2020

⏩ 8 Gelderse muziekwinkels

Toffe plekken plekken om nieuwe gear te kopen.
Foto door Chris Bair via Unsplash

Je weet niet zo goed hoe je je vrije tijd kan invullen. Dan is dit misschien wel hét perfecte moment om een instrument te gaan bespelen. Maak je al langer muziek en is je oude gitaar aan vervanging toe? In deze Fast Forward belichten we een aantal plekken in Gelderland waar je terecht kan om nieuwe gear te kopen.

1. The Guitarshop

Een van de populairste instrumenten om mee te beginnen is de gitaar. Als je door lockdownverveling zin hebt om te beginnen met gitaar spelen of als je je gear verder wil uitbreiden dan is The Guitarshop in Apeldoorn misschien wel de meest geschikte plek om eens langs te gaan. Er hangen hier gitaren van talloze merken, maar ze hebben ook vele versterkers en effecten in het assortiment.

2. Piët Guitars

Een goed alternatief voor The Guitarshop is Piët Guitars in Arnhem. Naast een groot assortiment aan gitaren en bijbehorende gear kun je hier terecht voor reparaties en modificaties op je instrument. Piët Guitars bestaat al 30 jaar, en dat zegt wat!

3. Augusteijn Strijkinstrumenten

Als je wel een snaarinstrument wil bespelen maar niet een gitaar, dan zou je misschien aan een viool kunnen denken. In dat geval zou je eens bij Augusteijn Strijkinstrumenten in Ooij kunnen aankloppen. Naast violen hebben ze hier ook cello’s, altviolen en bassen en ook is het mogelijk om een instrument te huren. Nota bene: Augusteijn bezoeken kan alleen op afspraak, in verband met de focus op het bouwen van instrumenten.

4. Drumzaak

Als je überhaupt geen zin hebt in snaarinstrumenten dan kun je natuurlijk ook gaan drummen. Drumzaak in Apeldoorn is dan wellicht één van de beste plekken in de provincie om naartoe te gaan. Hier hebben ze zowel elektrische als akoestische drumsets, zodat je buren het in ieder geval ook eens zijn met je keuze om te gaan drummen.

5. Schreeven Muziekinstrumenten

Als je geen idee hebt wat voor instrument je zou willen spelen dan zijn er natuurlijk ook winkels waar je met allerlei wensen terecht kan. Schreeven in Nijmegen is zo’n winkel. Hier hebben ze een uiteenlopend aanbod aan piano’s, drumstellen, (bas)gitaren, blaasinstrumenten en strijkinstrumenten. Maar er is meer! Je kan hier ook terecht voor DJ-gear en opnameapparatuur.

6. Tools 4 Tones

Soms kun je het gevoel krijgen dat in de meeste gitaarwinkels enigszins hetzelfde aanbod hangt en staat. Als je een keer op zoek wilt naar de zogeheten ‘hidden gems’, dan kun je eens langsgaan bij Tools 4 Tones in Nijmegen. Het assortiment van deze winkel bestaat volledig uit tweedehands spullen, waardoor er vele producten liggen die je zeker niet in elke winkel ziet liggen. En dat ook nog voor een tweedehands prijs!

7. Unisono

Als een blaasinstrument bespelen een langgekoesterde droom is dan is Unisono in Kerkdriel waar je moet zijn. Deze winkel specialiseert zich in de verkoop en reparatie van allerlei blaasinstrumenten, zowel koper als hout. Dwarsfluiten, klarinetten, hoorns, trompetten, ze hebben het allemaal.

8. Bolpiano’s

Gelderland heeft ook een aantal fantastische pianowinkels, waaronder Bolpiano’s. Het aanbod hier is werkelijk gigantisch! Door Nederland en België heeft Bolpiano’s een aantal vestigingen, een daarvan is in Veenendaal.

Er is natuurlijk meer, check onze kaart voor onder andere meer muziekwinkels. Ontbreekt er iets? Voeg het zelf toe of laat het ons weten via redactie@poppuntgelderland.nl

← Naar overzicht

Heb je vragen?

Kom je er nog niet helemaal uit en heb je vragen? Neem dan contact op!

Portet van Romy van Hal

Romy van Hal

redactie@poppuntgelderland.nl 06 41669818

Redacteur website & socials

Gerelateerde artikelen

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland