Kies een regio

25 februari 2021

⏩ 8 Gelderse grafisch vormgevers

Deze designers vind je bij jou in de buurt
Foto door Jess Bailey via Unsplash

Heb je voor je aankomende release nog artwork nodig? Zoek je een ontwerp voor je merchandise of logo? Of misschien zelfs een huisstijl voor je website en social media? In deze Fast Forward lichten we een aantal Gelderse grafisch vormgevers uit die jouw act kunnen voorzien van vette designs.

 

Levi Reinds

Punkrock illustrator 

Levi Reinds uit Hattem is grafisch vormgever. “Ik zie mezelf als een punkrock vormgever, mijn ontwerpen zijn knallend en duidelijk. Maar de zakelijke kant moet natuurlijk ook kloppen, ik ga graag in gesprek met de artiest om veel vragen te stellen waardoor we samen een helder beeld en visie ontwikkelen. Daarbij is het ook belangrijk om op de doelgroep te letten.” Levi maakte onder andere al artwork voor Two and a Half Girl, Bony Macaroni en het Veluwsch Kerst Collectiev.

> Levi Reinds

Supermassive 

Artwork in beweging

Supermassive is een bedrijf uit Arnhem, Julian Theelen is daar Art Director. “Onze specialisatie is motion design, dat wil zeggen dat we grafisch vormgeving naar beweging omzetten. Zo kunnen we bijvoorbeeld dingen maken als Spotify Canvassen, een loop voor onder je track op YouTube of toffe omslagvideo’s op Facebook. Er is zoveel content nu, je moet er echt uitspringen en dat kan met artwork in motion.” Onlangs heeft Supermassive de gehele online identiteit van Open Source Radio ontworpen.

> Supermassive

Joris Moore

Sterke vormen met knallende kleuren

Joris is naast bassist in de Nijmeegse band Misprint ook actief als illustrator. Hij heeft dan ook Illustration Design gestudeerd aan ArtEZ. “Ik ontwerp graag posters en albumhoezen, maar ik kan ook schilderijen en collages maken. Het is fijn om bij het maken alle vrijheid te hebben, maar als de artiest veel input levert dan is dat ook goed. In mijn werk gebruik ik vaak sterke vormen in combinatie met knallende kleuren.” Joris heeft onder andere al ontwerpen gemaakt voor Thaïti, Foxlane, Schuum en de Roos van Nijmegen.

> Joris Moore

Vincent Hammingh 

Designer met veelzijdig portfolio

Vincent Hammingh is een Arnhemse grafisch ontwerper, hij focust zich onder andere op webdesign, visuele identiteit en print. “Binnen grafisch ontwerp doe ik veel verschillende dingen: naast een poster of albumhoes ontwerp ik ook huisstijlen, websites en animatievideo’s. Het is voor mij belangrijk om te kijken wat de opdrachtgever wil bereiken, en daar zoek ik dan de juiste stijl en uiting bij.” Vincent heeft onder andere al artwork gemaakt voor Wivvamilie, Voyage Direct (het label van Tom Trago), DJ The Prophet en natuurlijk Poppunt Gelderland!

Vincent Hammingh 

Jules Trum 

Van strakke logo’s tot sleazy artwork

Jules Trum uit Nijmegen is actief als freelancer in ontwerpen en illustreren. Zo kan hij je act voorzien van een logo, huisstijl of posterdesign. “In mijn werk combineer ik mijn gevoel voor design met mijn software kennis. Ik illustreer graag, van strakke logo’s tot typografische kunstwerken. Als ik met een artiest werk, bezoek ik het liefst een show of luister ik een opname zodat ik een goed beeld krijg. Bands mogen zeker een berichtje doen als ze willen sparren over hun visuele identiteit!” Jules heeft onder andere designs gemaakt voor Dosko, Magnetic Spacemen en Neue Grünhause.

Jules Trum

Anka Pelgrom

Kleurrijke ontwerpen

Anka Pelgrom uit Arnhem studeerde Communicatie & Multimedia Design, nu is ze actief als illustrator. “Ik werk zowel met paintmarkers op papier als digitaal, daarbij ga ik graag het experiment aan. Bij een samenwerking is het belangrijk dat beide partijen hun ei erin kwijt kunnen, voor een snel design zonder goed contact moet je dus niet bij mij zijn. Ik vind het leuk om verder te denken dan bijvoorbeeld alleen een albumcover, dus ook over het promoten en het verkopen van het product.”

> Anka Pelgrom

De 97

Artwork voor hiphopartiesten

Onder de naam De 97 maakt Pepijn Willemsen uit Varsseveld, ook wel bekend als Paypie, artwork. “Mijn sterke kant is illustreren, ik maak verder graag artworks die een combinatie zijn van foto en illustratie. Als ik met een artiest werk vraag ik eerst wat de song voor ze betekent, en dan komen we vanzelf op een bepaalde sfeer met bijbehorende kleuren uit.” Pepijn maakt onder andere al designs voor Sulo, Jeetje, Mario Cash en Frenchi B. Zoek je als hiphopartiest nog artwork? Stuur Pepijn dan een DM!

> De 97

Lynn Gommans

Tekenstijl artwork

Lynn Gommans is een Arnhemse illustrator, bij haar werk put ze veel inspiratie uit kunst, film en natuur. “Ik illustreer eerst op papier en daarna digitaliseer ik dat. Ik heb ervaring met artwork en promotiemateriaal maar ook met grafische videoclips. Verder brainstorm ik graag samen met de artiest omdat ik het belangrijk vindt dat het medium aansluit bij de muziek.” Lynn maakte onder andere al ontwerpen voor Marble Waves en The Naked Sweat Drips.

Lynn Gommans 

 

Dit waren uiteraard lang niet alle Gelderse vormgevers. Ben je nog steeds op zoek naar iemand voor een samenwerking, check dan onderstaande tips óf neem contact met ons op.

🔹 Waar moet je opletten bij artwork voor jouw act? Lees het in onze kennisbank.
🔹 Ben je op zoek naar artwork voor op je merchandise? Check dan onze kennisbank voor verdere tips over merchandise.
🔹 Een verder overzicht van de muzikale infrastructuur van Gelderland vind je bij Gelderland in kaart.

← Naar overzicht

Gerelateerde artikelen

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland