Kies een regio

1 juli 2021

⏩ 5 Speelplekken buiten de grote Gelderse podia

Maak kennis met de programmeurs

In Gelderland zijn, naast de bekende podia, veel laagdrempelige speelplekken te vinden waar je terecht kunt voor optredens. In deze Fast Forward laten we een aantal van die locaties aan je zien, maken we kennis met de programmeurs en vragen we ze om tips zodat jij weet hoe je ze kunt benaderen!

Popupop

Programmeert alle popmuziekgenres door heel Wageningen

In Wageningen vind je o.a. Popupop. Zij geven als tips voor het benaderen van venues: “Hou je mail kort en kom met een duidelijk verhaal over de band, je genre en iets over je ervaringsniveau”. “Het hebben van een goed YouTube-kanaal met een groot en gevarieerd aanbod van filmpjes (vooral livevideo’s) is belangrijk. Vergeet daarnaast de links naar YouTube of Spotify niet! Het is ook belangrijk om je socials regelmatig te updaten, daar kijken we namelijk veel naar om een goed beeld van een act te krijgen.” 

Popupop 

Hubert 

Vooral pop en indie

Bij culturele broedplaats Hubert in Nijmegen spelen om de twee weken Gelderse acts tijdens Luister Lokaal. Programmeur Sil van de Logt: “We hebben een voorliefde voor eigenheid en creativiteit. Ook eigen initiatief is belangrijk: als je ons zelf benadert val je direct meer op, dit kan via de mail of door ons aan te spreken aan de bar. Een goed netwerk is belangrijk omdat programmeurs vaak onderling acts aan elkaar tippen. Voor inspiratie checken wij altijd de programmeringen van de Gelderse podia, de Nieuw Uit Gelderland-playlist en we krijgen ook veel directe tips.” Wil jij een keer spelen bij Hubert? Stuur ze een mail.

> Hubert 

Walhalla

Voor relaxte en authentieke muziek aan het strand

Walhalla is een restaurant en strandtent in Harderwijk waar geregeld live muziek te zien is, van bands tot dj-sets. “Vooral voor zondagmiddagen zoeken we vaak leuke, relaxte muziek die bij de locatie moet passen: niet al te heftig en ook een beetje apart”, vertelt Pascal Kroon, werkzaam bij Walhalla. “Als je hier wil spelen kun je langskomen en je act aanbieden of een mailtje sturen. Zorg dat je mailtje er gelikt uit ziet en dat het past bij wie je bent. Zet er ten minste één actiefoto bij en een video die representatief is voor wat je doet.” Past jouw act bij Walhalla? Stuur dan een mailtje.

> Walhalla

De Achtertuin

Voor hiphop, house, funk, triphop, en meer

Foto door: Elske Nissen

 

Shannon van der Werff is programmeur voor Luxor Live, maar ook voor De Achtertuin in Nijmegen. “Let er op dat je als act goed zichtbaar bent voor programmeurs. Dit kan door te zorgen dat je langs komt in de Nieuw Uit Gelderland-playlist of op 3voor12 Gelderland. Denk goed na voordat je locaties gaat mailen voor optredens. Doe vooronderzoek of de plek bij jou en je muziek past. Daarnaast is het goed om je plannen te vertellen, zodat de programmeur weet of je op dat moment relevant bent. Vertel bijvoorbeeld waar je nog meer speelt of wat je releaseplannen zijn. Als acts denken dat er een goede match is met De Achtertuin mag er altijd gemaild worden.”

> De Achtertuin

Gasthuiskerk

Vooral jazz en pop

Emma Luca live in de Gasthuiskerk (Foto door: Henk Kuipers)

 

De Gasthuiskerk in Doesburg biedt buiten het reguliere theaterprogramma ook een podium aan amateurs en (semi)professionals met de maandelijkse Muziekcafé’s en de open podia op de Culturele Zondag. Theo Maas van de Gasthuiskerk: “Stuur een mailtje met relevante informatie en een aantal goede foto’s. In de Gasthuiskerk is het belangrijk om rekening te houden met de akoestiek van het gebouw; je moet bijvoorbeeld overwegen of je semi-akoestisch kunt spelen in verband met de akoestiek van het gebouw.” Heb je interesse in een optreden bij het Muziekcafé of op de Culturele Zondag? Stuur dan een mail naar Theo of meld je aan via de website van de Gasthuiskerk.

> Gasthuiskerk

 

Dit waren uiteraard lang niet alle podia in Gelderland! Heb je een goede tip of ben je ergens naar op zoek? Neem dan contact met ons op of check de volgende links.

🔹 Check Gelderland in Kaart voor een uitgebreider overzicht van muzikaal Gelderland, met daarop ook meer podia.
🔹 Meer tips voor het benaderen van een programmeur vind je in onze kennisbank.
🔹 Ook lees je in onze kennisbank tips voor het plannen van een tour.

← Naar overzicht

Gerelateerde artikelen

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland