Kies een regio

Talent_Farm presenteert

Talent_Farm Festival


Eind maart is het 79 jaar geleden dat Winterswijk is bevrijd, daarom wordt op vrijdag 22 maart, van 19:00 tot 22:00 uur, Boogie Woogie getransformeerd tot een bevrijdingsfestival met twee podia, speciaal voor jongeren vanaf 13 jaar uit Winterswijk en omstreken.

Het is de eerste editie van het zogenoemde Talent_Farm Festival. Waar er in verleden jaren tijdens bevrijdingsfestivals nadruk is gelegd op oudere muziekstromen, zoals Bigband Jazz uit de jaren ’40, worden dit jaar de nieuwe muziekstromen EDM en Hiphop geaccentueerd. De organisatie bestaat uit een team jongeren dat wordt gefaciliteerd door talentmakelaars Melvin Dijkema en Jesse Klein Entink. Hiermee is het een festival voor én door Winterswijkse jeugd. Het project wordt gesteund door belangrijke partners, waaronder Boogie Woogie, Kunstbende, CEPA en de gemeente Winterswijk.

De reden voor de organisatie van het Talent_Farm Festival is het feit dat jongeren in Winterswijk gedurende de lockdownmaatregelen weinig mogelijkheden hadden voor sociale interactie en culturele beleving. Dit festival biedt een gelegenheid voor jongeren om samen te komen, te genieten van muziek en kunst, en weer verbinding te maken met elkaar.

Naast het bieden van een gelegenheid voor jongeren om samen te komen creëert het festival een podium voor opkomende jonge artiesten binnen de lokale Hiphop- en DJ-scene. Hier krijgen sommigen zelfs voor het eerst de kans om op één van de twee podia te treden. Gevestigde acts zoals Fernando Rijstenberg en Ty Arrow (Tyrese Heinen) delen het podium met nieuw talent als DJ Bochel (Tjeerd Heinen), Nøut (Noud Oonk) en MaxB (Max Berndes) van 222 Creatives.

Het festival wordt grotendeels georganiseerd door jongeren, die een breed scala aan taken op zich nemen, variërend van de marketing van het festival tot de aankleding en het regelen van een indrukwekkende licht- en geluidsshow. Talent_Farm gelooft dat deze aanpak, waarbij jongeren zelf het voortouw nemen, eigenaarschap teruggeeft aan de jeugd. Deze benadering draagt bij aan een gevoel van betrokkenheid onder jongeren, wat op zijn beurt de kans op succes vergroot.

Naast de muzikale line-up hebben jongeren ’s avonds ook de gelegenheid om deel te nemen aan verschillende workshops. Deze workshops, waaronder een DJ-workshop verzorgd door Crüpo, een fotografie-workshop door Sarah Huiskamp en een contentworkshop door Pepijn Willemsen, worden mogelijk gemaakt in samenwerking met de landelijke cultuurorganisatie Kunstbende.

Voor uitgebreide informatie over het Talent_Farm Festival, het reserveren van de gratis tickets of het inschrijven voor een van de workshops, raadpleegt u het officiële Instagram-account van Talent_Farm, te vinden onder de gebruikersnaam @Talent_Farm. Hier kunt u de laatste nieuwtjes ontdekken, meer te weten komen over de line-up en workshops, en deelnemen aan de bruisende gemeenschap van jonge talenten die samenkomen op dit evenement. Tevens kan je kaarten reserveren via eventix.shop/qck3rz5c

← Naar overzicht

22 maart - 19:00

Boogie Woogie Winterswijk

gratis

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland