Kies een regio

Launch

Officiële lancering Sonar


Op 1 april tijdens Booster Festival vindt de officiële lancering plaats van Sonar! Een nieuw online thuis voor artiesten uit Oost-Nederland die op zoek zijn naar shows, airplay, ontwikkeling en wedstrijden. En dé plek voor festivals, podia en radiostations om nieuwe acts op te duiken. 

Maak op Booster Festival kennis met initiatiefnemers Imke Loeffen (Poppunt Gelderland) en Harold de Boer (Poppunt Overijssel), hoor alles over Sonar en hef samen met ons het glas op de lancering! De launch vindt plaats om 16:15 in de kantine van ArtEZ Enschede.

Over Sonar

Via Sonar kunnen organisatoren een ‘pitch’ lanceren om gericht te zoeken naar een act. Vanaf 1 april kunnen muzikanten, dj’s en acts reageren met hun profiel, waarna de organisatie een match kiest uit de inzendingen. Artiesten variëren van beginner tot professional en komen uit alle genres: van techno-dj tot metalcoreband en van singer-songwriter tot hiphopact. Zo biedt Sonar naast actuele kansen ook een uitgebreide database aan actieve artiesten in heel Oost-Nederland.

Sonar is de Nederlandse variant van het succesvolle Belgische platform VI.BE, al 15 jaar de vaste verbinder tussen opkomend muzikaal talent en de muziekindustrie in Vlaanderen en Brussel. Artiesten als Bazart, Tamino en Charlotte de Witte hebben hun eerste stappen via dit platform gezet. Nu is het de beurt aan Nederland, waar Sonar start in het oosten van het land.

Sonar is een initiatief van Poppunt Gelderland en Poppunt Overijssel en wordt ondersteund door Doornroosje, Luxor Live, GIGANT, Hedon, Burgerweeshuis, Metropool, ArtEZ Conservatorium, Booster Festival, Epop, BRUT, 3FM, MassiveMusic, Zwarte Cross, Encore, Dauwpop, Tunecore, Valkhof Festival, VPRO’s 3voor12, Smaakmarkt, De Basis, Voordekunst, Down the Rabbit Hole, GROWE, RTV Oost en vele anderen. Sonar wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie en beide Provincies.

> www.checksonar.nl

← Naar overzicht

1 april - 16:15 - 16:30

Kantine ArtEZ Enschede

Naar website >

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland