6 januari 2020

Boeker

Wat doet een boeker en wanneer is het interessant om met een boeker te werken?
via Unsplash

Een boeker heeft als taak om shows te regelen voor artiesten, vaak is hij/zij werkzaam vanuit een boekingskantoor. Als boeker bel/mail je zalen en festivals om te kijken of ze jouw act willen programmeren. Daarnaast kan een boeker met je meedenken en bouwen aan een plan om jouw act te helpen groeien: van buurthuis, via Luxor Live naar Ziggo Dome of Lowlands.

Voor (relatief) jonge acts is het misschien niet direct interessant om met een boeker in zee te gaan (o.a. omdat het je ook geld kost), maar als je iets verder bent is het fijn wanneer iemand je die taak uit handen kan nemen. Een boeker rekent gemiddeld 15% van de bruto gage voor zijn diensten.

Mocht je de ambitie hebben om zelf boeker te worden, probeer dan eerst wat ervaring op te doen met een band uit je omgeving. Je kunt ze helpen om hun demo bij de juiste mensen te krijgen, maar je kunt ook daadwerkelijk passende podia en festivals benaderen voor een show. Op die manier kun je zelf een netwerk opbouwen, en uiteindelijk is dat een belangrijke tool voor een boeker.

Welke boekers zijn er?

Bekende Nederlandse boekingskantoren zijn bijvoorbeeld: Friendly Fire, Agents After All, Double Vee Concerts, Topbillin’, Radar Agency en Blip Agency. Een bekend Gelders boekingskantoor is Paperclip Agency.

← Naar overzicht

Heb je vragen?

Kom je er nog niet helemaal uit en heb je vragen? Neem dan contact op!

Portet van Imke Loeffen

Imke Loeffen

imke@poppuntgelderland.nl 06 41716751

Werkt vanuit Luxor Live

Portet van Riques Ter Heerd

Riques Ter Heerd

riques@poppuntgelderland.nl 06 24814418

Werkt vanuit Doornroosje

Portet van Douwe Esschendal

Douwe Esschendal

douwe@poppuntgelderland.nl 055 - 521 63 46

Werkt vanuit Gigant Apeldoorn

Gerelateerde artikelen

Contactgegevens

info@poppuntgelderland.nl
06-41716751

Check hier wie je moet hebben

Website door Vincent Hammingh & Marcel Klein Legtenberg

© Poppunt Gelderland